Yandex Metrica

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Sezai Karakoç'a Mona Rosa ile veda

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Sezai Karakoç'a Mona Rosa ile veda

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti grup toplantısında, dün hayatını kaybeden büyük şair Sezai Karakoç'u unutmadı. Karakoç'un Mona Roza şiirini okuyan Erdoğan, partilileri Fatiha Suresi'ni okumaya davet etti.

Gündem

23.01.2024, 18:19

Türk Edebiyatı'nın büyük ismi, Diriliş mefkuresinin şairi mütefekkir Sezai Karakoç'un vefatı Türkiye'yi yasa boğdu. 

Sezai Karakoç için taziye mesajı yayınlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, büyük şairi AK Parti grup toplantısında da özel olarak andı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier ile bir araya gelecek: Görüşme Külliye'de Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier ile bir araya gelecek: Görüşme... Haberi Görüntüle

''DİRİLİŞ YOLU DAVASININ BAŞI SAĞ OLSUN''

Cumhurbaşkanı Erdoğan,  "Dün vefat eden mütefekkir, şair, yazar, mücadele insanı Sezai Karakoç'a Allah'tan rahmet diliyorum. Diriliş Yolu davasında kendisini takip edenlerin, tüm insanlığın başı sağ olsun. Mehmet Akif'ten Necip Fazıl'a uzanan düşünce temsilcisi olan bu müstesna değeri vefatı hepimiz için önemli bir kayıptır.'' ifadesini kullandı.

Erdoğan ''İnsanı düşüncede hayat arayan, düşüncesi dirilmeden inancı dirilmeyecek, inancı dirilmeden sanatı dirilmeyecek bir varlık olarak görüyordu. Bizden önceki neslin ve bizim neslimizin olduğu gibi, bugünkü ve sonraki kuşakların alacak çok feyzi olduğuna inanıyorum." şeklinde konuştu. 

erdogan sezai karakoc

İYİ Parti ve CHP itiraz etmişti! YSK'dan Ordu ve Hatay kararı İYİ Parti ve CHP itiraz etmişti! YSK'dan Ordu ve Hatay... Haberi Görüntüle

MONA ROSA İLE VEDA

Cumhurbaşkanı Erdoğan uzun yıllardır mitinglerinde ve programlarda Büyük Üstadın "Ey sevgili" olarak da bilinen "Sürgün Ülkeden Başkentler Başkentine" şiirini pek çok kez seslendirdi. 

Erdoğan, bu kez Meclis kürsüsünden şairin en bilinen ve sevilen şiirlerinden biri olan Mona Roza'dan bir bölüm okudu.

Erdoğan, Irak Başbakanı ile arasında geçen diyaloğu ilk kez anlattı! Telefonum çaldı ve  Irak Başbakanı gördü ve sordu: Kim bu? Erdoğan, Irak Başbakanı ile arasında geçen diyaloğu ilk kez anlattı!... Haberi Görüntüle

AK PARTİ GRUBUNDA SEZAİ KARAKOÇ'A DUA

Cumhurbaşkanı Erdoğan daha sonra rahmetle andığı yazar için partililerden birer Fatiha Suresi okumalarını istedi. Grup toplantısında okunan Fatiha'lar, büyük Türk şairinin ruhuna hediye edildi.

erdoğan sezai karakoc

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading