Yandex Metrica
SON DAKİKA
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sağlık çalışanlarına 5 müjde birden

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sağlık çalışanlarına 5 müjde birden

14 Mart Tıp Bayramı Etkinliği kapsamında Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sağlık çalışanları için yeni düzenlemenin ayrıntılarını açıkladı. Erdoğan ayrıca 'Ülkemiz artık dünyanın en üst ligine yükselmiştir. Şimdi bu ligin de zirvesinde yer almanın mücadelesini veriyoruz.' dedi.

Gündem

23.01.2024, 18:58

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde, 14 Mart Tıp Bayramı etkinliğine iştirak etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan burada konuşma yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından bazı satırbaşları...

Tüm sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramını tebrik ediyorum. Salgın döneminde sağlık sistemimizin ayakta tutulması için gece gündüz gayret gösteren hekimlerimiz ile sağlık çalışanlarımızın tamamına şükranlarımı sunuyorum. Yerli aşımız TURKOVAC'ın geliştirilmesi başta olmak üzere pek çok başarıya imza atan hekimlerimizi araştırmacılarımızı tebrik ediyorum. 

Şükrü Erdem kimdir? Şükrü Erdem nereli, kaç yaşında? Haberi Görüntüle

'ÜLKEMİZİ SAĞLIK SEKTÖRÜNDE EN İYİ SEVİYELERE GETİRMEK İSTİYORUZ'

Ülkemizi sağlık sektöründe en iyi seviyeye getirmek istiyoruz. Hekimlik mesleği ve ilmini ifade eden tıp kelimesinin okullarımızda yaşıyor olması da ayrıca önemlidir. Sizler herhangi bir uğraşın değil, insanoğlunun sahip olduğu bilginin en üst seviyesinde görülen bir ulvi bir mesleğin temsilcilerisiniz. Rabbim tüm sağlık çalışanlarımızdan Allah razı olsun. Salgın döneminde faaliyete geçirdiğimiz hastanelere isimlerini verdiğimiz hekimlerimimiz ortak özellikleri ile ön plana çıkmıştır. Bu ülkenin hekimlere hem ihtiyacı vardır hem de vefa borcu vardır. Ben bu vesile ile ebediyete uğurladığımız tüm hekimlerimize Allah'tan rahmet diliyorum, mekanları cennet olsun. Türkiye'nin potansiyeli hekim gücü yetiştirmeye yettiği gibi, küresel bir sağlık merkezi olma yolunda da ilerlemektedir.

Bünyamin Ergün kimdir? Bünyamin Ergün neden intihar etti? Haberi Görüntüle

'SAĞLIKTA DA HALA SIKINTILARIMIZ VAR'

Her alanda olduğu gibi sağlıkta da hala sıkıntılarımız vardır, eksiklerimiz vardır. Bu anlayışla hareket edenlerin çok uzak olmayan gelecekte istikametlerini yeniden ülkelerine çevireceklerinden şüphe duymuyorum. Bir süredir kesintisiz uğradığımız saldırılar, ister istemez önceliklerimizi değiştirdi. Hekimlerimizin çalışma ortamlarını geliştirerek, yardımcı personel sayısını artırarak hep şartları iyileştirmeye çalıştık. Sizler herhangi bir uğraşın değil, ulvi bir mesleğin mensuplarısınız. Bu ülkemin hekimlerine hem vefa borcu hem de ihtiyacı vardır. 19 şehir hastanesiyle dünyayla rekabet durumundayız. Bunun daha devamı gelecek. Türkiye'nin potansiyeli ve imkanları ihtiyacı olan hekim gücünü yetiştirmeye yetkindir. Sağlık sistemimizdeki çalışmalarımızın sonucunu salgın döneminde gördük. Milletimizin Kur'an-ı Kerim'deki Lokman kıssasını hekimlikle irtibatlandırması, bu mesleği hangi konuma yerleştirdiklerini işaret etmektedir.

İmamoğlu yönetimindeki İSKİ borç batağında! Suya her gün zam yapıldı... Haberi Görüntüle

SAĞLIK ÇALIŞANLARINA 5 MÜJDE

İlk müjdemiz; sağlık çalışanlarına yönelik kasten yaralama suçları CMK kapsamında katolağa dahil ediliyor. Sağlık çalışanlarını yaralama katolog suçu oluyor. Bu tür suçlar konusunda izlenecek yol, hakim ve savcılarca görünür hale getiriliyor. İkinci müjde olarak sağlık çalışanları ilgili bir çalışma birimi oluşturuyoruz. Tıbbi uygulama ve işlem açılabilmesi bu kuruma bağlı olacak. Üçüncü müjdem; mali durumlarında önemli iyileştirme yapacağız. Sabit ek ödemeleri tek bir bordro ile ödenecek. Dördüncü müjdemiz, sağlık çalışanlarına yönelik iyileştirmemiz, emeklilerine de yansıyacak. Döner sermayeden alınan ek ödemede artış yapılacak. Beşinci müjdemiz; Aile hekimlerinin temel ücretlerinde de artış yapılacak.

Son dakika... İstanbul Valiliği acı haberi duyurdu: 1 polis memuru... Haberi Görüntüle

'ÜLKEMİZ DÜNYANIN EN ÜST LİGİNE YÜKSELMİŞTİR'

Ülkemiz artık dünyanın en üst ligine yükselmiştir. Şimdi bu ligin de zirvesinde yer almanın mücadelesini veriyoruz.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading