Yandex Metrica
SON DAKİKA
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Rusya-Ukrayna krizine ilişkin ilk açıklama! 'Bu karar kabul edilemez'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Rusya-Ukrayna krizine ilişkin ilk açıklama! 'Bu karar kabul edilemez'

Cumhurbaşkanı Erdoğan Afrika turu sonrası gazetecilerin sorularını cevapladı. Ukrayna ile Rusya arasında yaşanan gerilim hakkında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya'nın ayrılıkçı bölgeleri tanımasının kabul edilemez olduğunu ifade etti.

Gündem

23.01.2024, 18:51

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afrika ziyareti dönüşü gazetecilerin sorularını cevapladı. Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan gerilim hakkında açıklamada bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya'nın Donetsk ve Luhansk'ı Ukrayna'dan ayrı olarak tanımasının kabul edilemez olduğunu ifade etti. 

Son dakika: Para kulesinde yeni gelişme: Şişli Belediye Başkanı Muammer... Haberi Görüntüle

'TANSİYONUN DÜŞÜRÜLMESİ İÇİN SAMİMİ BİR GAYRET GÖSTERDİK'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, krizde tansiyonun düşürülmesi için en baştan beri çalıştıklarını belirterek, Şu an itibarıyla Amerika’nın açıklamaları ve özellikle bu Münih Konferansındaki gariplikler, hepsi nereye çalıştı, nereye çalışıyor belli değil. Bana göre Münih Konferansı da zaten sadece bir NATO Zirvesi olmaktan öteye geçmedi. Biz bu krizde en başından beri tansiyonun düşürülmesi için samimi bir gayret sergiledik. Krizin çözümüne ilişkin mesajlarımızı net bir şekilde ortaya koyduk." ifadelerini kullandı.

2024 Konya Meram iftar çadırı kuruldu mu? 2024 Konya Meram... Haberi Görüntüle

'BU KARAR MİNSK ANLAŞMALARINA AYKIRI'

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in dün gece aldığı tanıma kararının Minsk Anlaşmaları'na aykırı olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Son gelişmeler üzerine Dışişleri Bakanlığımızın yaptığı açıklamada da Rusya’nın sözde Donetsk ve Luhansk Cumhuriyetleri’ni tanıma kararının Minsk Anlaşmaları’na aykırı olduğu belirtildi. Bu kararın Ukrayna’nın siyasi birliğinin, egemenliğinin ve toprak bütünlüğünün açık ihlali anlamına geldiği vurgulandı. Biz Rusya’nın bu kararını kabul edilmez olarak değerlendiriyoruz. Taraflara sağduyu ve uluslararası hukuka riayet çağrımızı yineliyoruz." diye konuştu. 

Elektrikli İtalyan Fiat Topolino Türkiye piyasasın! İşte şirin Topolino'nun satış... Haberi Görüntüle

'KARADENİZ İÇİN TEDBİRLERİMİZİ ALDIK'

Olası bir savaş durumunda Karadeniz'de baş gösterecek tehditlere dair sorulan soruyu cevaplayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin bir Karadeniz ülkesi olduğunu, bu sebepten tedbir paketinin oluşturulmasının şart olduğunu belirtti. 

Erdoğan, "Biz de bu tedbirlerimizi zaten alıyoruz, aldık. Bu şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz, sürdüreceğiz. Karadeniz ülkesi olmanın bize yüklediği sorumlulukları bir kenara bırakamayız. Bu anlayışla yolumuza devam edeceğiz." ifadelerini kullandı. 

Valilik duyurdu: Bir ilde daha kar yağışı nedeniyle eğitime ara... Haberi Görüntüle

'BM GÜVENLİK KONSEYİ'NDEN TÜRKİYE İLE ORTAK ZİRVE'

Böyle bir teklif eğer uygulama alanı bulursa biz tabi ki böyle bir teklifin içerisinde de yer alırız. Bunu zaten daha önce de ifade ettim. Bana göre olması gereken de budur. Sayın Zelensky’nin bu teklifi, olumlu bir yaklaşımdır. Bu olumlu yaklaşımı eğer gerek Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi üyeleri, gerekse diğer ülkeler kabul ederse biz de bu buluşmada yerimizi alırız.


 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading