banner2

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan roket fabrikasındaki patlamaya ilişkin 'tahkikat' talimatı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, MKE fabrikasındaki patlamayla ilgili Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler'den bilgi aldı, olayla ilgili tahkikat başlatılması talimatını verdi.

Gündem 10.06.2023, 12:48 10.06.2023, 13:38
Abone ol
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan roket fabrikasındaki patlamaya ilişkin 'tahkikat' talimatı

Ankara'nın Elmadağ ilçesindeki Makine ve Kimya Endüstrisi'ne (MKE) ait Roket ve Patlayıcı Fabrikası'nda patlama meydana geldi. Patlamada 5 işçi şehit oldu. Patlamanın dinamit lokumu hazırlanırken kimyasal tepkimeden kaynaklandığı açıklandı.

Ankara Valisi Vasip Şahin, patlamaya ilişkin yaptığı açıklamada ''Sabah 8.45 sıralarında Elmadağ fabrikamızda dinamit lokumu hazırlama bölümünde ilk değerlendirmeye göre kimyasal tepkimeden kaynaklanan bir patlama meydana geldi. Orada çalışan 5 işçimiz maalesef vefat etti. Göçük altında kalan yok.'' dedi.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada ''10 Haziran 2023 günü saat 08.50 sıralarında Elmadağ ilçemizde faaliyet gösteren MKE Barutsan fabrikası içerisinde meydana gelen patlama ve 5 işçinin ölmesine ilişkin olayla ilgili olarak Elmadağ Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından derhal iki Cumhuriyet Savcısı görevlendirilmiş olup bizzat olay yerinde inceleme ve tespitlere başlamışlardır. Olayın adli boyutu tüm yönleriyle araştırılmakla, soruşturma titizlikle sürdürülmektedir.'' ifadelerine yer verildi.

ALİ YERLİKAYA: 5 İŞÇİ ŞEHİT OLDU

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, ''Ankara Elmadağ’da MKE Roket ve Patlayıcı Fabrikası’nda meydana gelen patlamada maalesef 5 işçimiz şehit oldu. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, acılı ailelerine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum. Makamları âli olsun.'' şeklinde açıklama yaptı.

ERDOĞAN'DAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

''Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Ankara’nın Elmadağ ilçesinde faaliyet gösteren MKE Roket ve Patlayıcı Fabrikası’ndaki patlama ile ilgili Milli Savunma Bakanı Sayın Yaşar Güler’i telefonla arayarak bilgi almıştır. Görüşmede Cumhurbaşkanımız, patlamada şehit olan 5 işçi kardeşimize Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dilemiştir.''

ERDOĞAN'DAN TAHKİKAT TALİMATI

Açıklamanın devamında ise şu ifadelere yer verildi; ''Meydana gelen olaya ilişkin ilgili kurumlarımızca tahkikat başlatılması talimatını da veren Cumhurbaşkanımız, ordumuza ve milletimize taziye dileklerini iletmiştir.''

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!