Yandex Metrica

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İspanya Başbakanı Sanchez ile anlaşmaların imza töreni ve ortak basın toplantısına katıldı.

Gündem

23.01.2024, 18:19

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İspanya Hükümet Başkanı Sanchez ile anlaşmaların imza töreni ve ortak basın toplantısına katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasında öne çıkan başlıklar şu şekilde:

İspanya Hükümet Başkanı kıymetli dostum Sanchez'i Ankara'da misafir etmekten büyük bir memnuniyet duyuyorum. 2009 yılından bu yana gerçekleştirdiğimiz hükümetler arası zirve toplantıları iki ülke arasındaki ilişkilerin ele alındığı en üst düzey platformu oluşturmaktadır.

Salgının olumsuz etkilerine rağmen ikili ticaret hacmimiz şimdiden bir önceki senenin rakamlarını yakalamıştır. Bu durum 20 milyar dolarlık hedefimizi yakaladığımız anlamına gelmez. Bizim bir hedefimiz var. Bunu da inanıyorum ki değerli dostum ile birlikte yakalayacağız.

600'den fazla İspanyol şirketin Türkiye'deki yatırımlarından memnuniyet duyuyoruz. Daha fazla yatırım yapma çağrımızı tekrarlıyorum. İspanyol bankası BBVA özellikle tarafından yapılan açıklamalar Türkiye'ye olan güvenin en somut göstergesidir.

Tükiye ve İspanya Avrupa'nın doğu ve batı ucunda köşe başı olarak stratejik konumu haiz iki NATO müttefikidir. İspanya Türkiye'de konuşlu patriot sistemleri ile ittifak dayanışmasının nasıl olması gerektiğini göstermektedir. Malesef bir çok NATO ülkesi buradaki patriot sistemlerini alıp götürürken İspanya bunu yapmamıştır.

5 yılda 8 puan yükseldi! Ticaret Bakanlığı açıkladı: Türkiye küresel lojistik pazarına damgasını vurdu! 5 yılda 8 puan yükseldi! Ticaret Bakanlığı açıkladı: Türkiye küresel... Haberi Görüntüle

"İSPANYA'NIN TUTUMUNU DİĞER MÜTTEFİKLERİMİZ ÖRNEK ALMALI"

İspanya'nın bu tutumunun diğer bazı müttefiklerimizce örnek alınmasını temenni ediyorum. Savunma sanayii alanında İspanya ile bir çok ortak proje yürütüyoruz. Bu alandaki işbirliğimiz daha da derinleştirmeyi arzu ediyoruz. Biliyorsunuz İspanya ile birlikte uçak gemisini yaptık. Şu anda denize indirmiş vaziyetteyiz. Şimdi bunun çok daha büyüğünü İspanya ile yapalım istiyoruz. 

Türkiye olarak olumlu gündemin hayata geçirilmesi maksadıyla. İlkeli tutumumuzu ve çabamızı ortaya koyduk. Avrupa Birliği'nin ülkemize karşı somut adımlar atması gerekiyor. Gümrük Birliğinin güncellenmesi, vize muafiyeti çalışmalarına bir an önce başlanmalıdır.

Avrupa ve NATO'nun sınırlarını koruyan Türkiye ve İspanya düzensiz göç konusunda önemli yük sırtlanmıştır. İspanya'nın bugüne kadarki kıymetli desteklerinin sürdürülmesinin tüm taraflar açısından faydalı olacağına inanıyorum. 

Aşırı sağın yükselmekte olduğu günümüzde Medeniyetler İttifakı'nın değeri daha iyi anlaşılacaktır. 16 yıl önce tohumlarını attığımız bu girişim dünyanın karşı karşıya kaldığı meydan okumalar açısından önemli bir çıkış yolu sunmaktadır. Cenevre'de açılan ofisin başında görevlendirilen Türk büyükelçi girişime güç katacaktır.

Camide örümcek adam paniği! Bayram namazına kostümle katılan kişi cemaatin gazabına uğradı! O anlar sosyal medya da çok konuşuldu! Camide örümcek adam paniği! Bayram namazına kostümle katılan kişi cemaatin... Haberi Görüntüle

"YERLİ AŞI YIL SONUNA KADAR PİYASAYA SÜRÜLECEK"

Yerli aşımız TURKOVAC'ı yıl sonuna kadar piyasaya sürmemiz söz konusu. Aşı konusunda sıkıntımız olmayacak. Dünya ile ilişkilerimizde de bu konuda sıkıntımız yok. Her türlü desteğimizi vereceğiz. 

Kadına şiddet konusunda her adımı atıyoruz, atmaktayız ve atacağız. İktidarımız kadına yönelik şiddette çok hassas. İstanbul Sözleşmesi'ni biz tamamen gündemimizden çıkardık. Biz İstanbul Sözleşmesi ile atılacak adımları zaten normal yasalarımızda var. Kadın bizde en kutsal varlıktır. Kadının bu kutsiyetine asla leke gelmesine biz zaten müsade etmeyiz. Çünkü bizde aile kavramı çok hassastır. Aile kavramı üzerinde de bu önemsediğimiz durumu lekelemek suretiyle müsade etmeyiz. Bundan dolayıda İstanbul Sözleşmesi'ne gerek yok diyerek bunu kaldırdık.

23 Nisan bugün İstanbul'da otobüsler ücretsiz mi? Bugün (Çocuk Bayramı) İETT otobüs metrobüs metro bedava mı? 23 Nisan bugün İstanbul'da otobüsler ücretsiz mi? Bugün (Çocuk Bayramı)... Haberi Görüntüle

"RUSYA İLE ANLAŞTIK"

S-400 parça üretimi konusundaki detaylar hakkında her iki taraf Türkiye ve Rusya detay açıklama yapmamak üzerinde mutabık kaldık. Dolayısıyla da bu tür açıklamalara girmiyoruz. Bu kendi aramızdaki hassasiyetlerdir.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading