Yandex Metrica
SON DAKİKA
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan NATO Zirvesi değerlendirmesi! 'S-400 bizim için bitmiştir'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan NATO Zirvesi değerlendirmesi! 'S-400 bizim için bitmiştir'

Cumhurbaşkanı Erdoğan NATO Zirvesi dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, bugün Zelenski ile görüşeceğini belirterek, Putin ile de hafta sonu veya hafta başı görüşme ihtimali olduğunu bildirdi.

Gündem

15.03.2024, 16:30

Cumhurbaşkanı Erdoğan NATO Zirvesi dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. 

Yurda dönüş sırasında NATO Zirvesi'ni değerlendiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya ile Ukrayna arasında süren savaştaki gelişmeleri ve bunun yansımalarını müttefikler ile detaylı biçimde değerlendirdiklerini bildirdi. 

23 Mart Erdoğan Ankara mitingi saat kaçta başlayacak? AK Parti... Haberi Görüntüle

ZİRVE BAŞARILI GEÇTİ

Erdoğan açıklamasında, "Ateşkesin ve barışın sağlanmasına yönelik sürdürdüğümüz yoğun diplomatik girişimler hakkında müttefiklerimizle bilgiler paylaştık. Krizin tırmanmaya başladığı noktadan itibaren NATO'nun rolünün önemini vurgulamıştım. NATO'nun insicamının korunmasına dair tavrımızı burada da açıkça ifade ettim. Günlük siyasi hesaplar uğruna NATO'nun yıpratılmaması gerektiğini dile getirdim. Zirvemiz her açıdan verimli ve başarılı geçti." ifadelerine yer verdi. 

Açılmasına gerek yok demişti: Muhafazakar seçmene şirin görünmek isteyen İmamoğlu... Haberi Görüntüle

ERDOĞAN PUTİN VE ZELENSKİ İLE GÖRÜŞECEK

Rusya Ukrayna savaşının sona ermesi için çabalarına devam edeceğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna ve Rusya devlet başkanları ile görüşme yapacağını bildirdi. 

15 Mart Erdoğan Van mitingi saat kaçta, ne zaman başlayacak?... Haberi Görüntüle

TÜRKİYE BÖLGESEL GÜVENLİĞİN VAZGEÇİLMEZİ 

Yaşanan bu krizin iki önemli hususu ortaya çıkardığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Avrupa güvenliğinin temel taşı, temel yapısı NATO’dur. Bunu çok açık, net olarak görmüş bulunuyoruz. İkincisi, Türkiye bölgesel güvenliğin temini için vazgeçilmez bir müttefiktir. Gerek ikili görüşmeler gerekse zirve toplantısı esnasında liderlerin birçoğu bunu dile getirdiler. 70 yıllık üyeliğimizde NATO’ya en kapsamlı katkıları veren Türkiye, müttefiklerden farklı olarak bunu her yönüyle karada, denizde, havada, siyasi etkinliklerinde ortaya koyan bir ülke oldu. İttifak dayanışması ruhuyla üzerimize düşeni imkanlarımız ölçüsünde yapmaya da devam edeceğiz. Bu süreci de Türkiye aynı kararlılıkla, güvenilirlikle yine sürdürüyor. Hatta bu konuda örnekliğini ortaya koyuyor. Bunu da bütün siyasi liderler olsun, komuta kademeleri olsun, bizimle paylaşıyorlar. Bunu da iftiharla gördük. Bundan dolayı da tabii memnuniyetimizi özellikle ifade etmek isterim. Diğer taraftan, kitle imha silahlarının kullanımını elbette insanlığa karşı işlenmiş suç olarak değerlendiriyoruz." ifadelerine yer verdi. 

Düğüm dizisi 8. bölüm ne zaman çıkacak? Düğüm 1. sezon... Haberi Görüntüle

TÜRKİYE SAVAŞI SONLANDIRMAK İÇİN OLAĞANÜSTÜ ÇABA GÖSTERİYOR 

Savaşı sonlandırmak için başından beri büyük gayretler ortaya koyduklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu gayretlerimizi gerek liderler seviyesinde şahsım sürdürdü, gerekse Dışişleri Bakanımız muhataplarıyla birçok görüşme yaptı. Hatta Rusya ve Ukrayna Dışişleri Bakanlarını Antalya’da bir araya getirdi. Ardından bir Moskova ziyaretini, bir Lviv ziyaretini de gerçekleştirdi. Yine bunun dışında Milli Savunma Bakanımın muhataplarıyla yaptığı birçok görüşme oldu. Bunları devam ettiriyorlar. Tabii bütün bunlar garantörlük, bunun dışında arabuluculuk görevini Türkiye’nin yapabileceğinin en güzel örneği oldu." ifadelerine yer verdi. 

Dilberay filmi konusu ne? Dilberay oyuncu kadrosu ve konusu nedir?... Haberi Görüntüle

RUSYA İLE UKRAYNA ARASINA MÜZAKERE EDİLEN 6 BAŞLIK VAR 

Rusya ile Ukrayna arasında müzakere edilen 6 başlık olduğunu belirten Erdoğan, "Ama bu 6 başlığın 6’sını da her iki taraf kabullenmiyor. Özellikle 4 başlık üzerinde bir mutabakat varmış gibi bir durum söz konusu. Bunlardan bir tanesi özellikle bu NATO meselesiyle ilgili. Ukrayna ilk başlarda bu konuya önemle asılıyordu ama daha sonra NATO üyeliğinden çekilebileceğini Zelenski ifade etmeye başladı. Bir diğer konu, özellikle Rusya’nın resmi dil olarak kabul edilmesi meselesi. Zelenski bunu da kabul etti. Zaten Rusça Ukrayna’nın hemen her yerinde konuşulan bir dil. Bu noktada da bir sorun yok. Bir diğer konu silahsızlanma meselesi. Tabii Ukrayna bir devlet, yani silahsızlanmayı A’dan Z’ye kabul söz konusu değil. Ama bu konu da anlaşılamaz değil. Yani orada da belli tavizlerin verilebileceğini Ukrayna tarafı ifade etti. Dördüncü konu, ki yine Ukrayna’nın da burada bir mutabakatı var; o da bu kolektif güvenlik dedikleri mesele. Bu konuda da Ukrayna olumlu bir yaklaşım ortaya koydu. Ama tabii Ukrayna Kırım ve Donbas konularında bu kadar rahat değil." sözlerine yer verdi. 

Turgut Altınok seçim çalışmalarını değerlendirdi: Ankara 5 yıl daha Yavaş'ı... Haberi Görüntüle

KARADENİZ'DEKİ MAYINLARA KARŞI ÖNLEM ALINDI

Karadeniz'deki serseri mayınlar konusuna değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mayınlar konusuna gelince, bu konuyla ilgili olarak, bütün tedbirler tarafımızdan alınmıştır. Gerek Milli Savunma Bakanımın gerek Deniz Kuvvetleri Komutanımın ortak kanaati, bunlar böyle başıboş bir durumda değil. Ayrıca bu mayınların kendilerini kilitleme durumu söz konusu. Yani su yüzüne çıktığı anda bu mayınlar kendi kendini kilitliyor, adeta kendi kendini patlatıyor. Böyle bir özelliği de var. Bunun dışında da Deniz Kuvvetlerimiz her türlü tedbiri almış vaziyette. diye konuştu. 

Son dakika: Metroda intihar girişimi! M2 Yenikapı-Hacıosman metro hattı intihar... Haberi Görüntüle

S-400 KONUSU BİZİM İÇİN BİTMİŞTİR 

S-400 konusunun en baştan beri kapandığını belirten Erdoğan, "Her şeyden önce S-400 konusunda nasıl en başta bizim için bu iş kapanmıştır dediysek, bugün de biz aynı noktadayız. Bu konu bizim için kapanmıştır. Bunlar savunma noktasında bizim kendi malımızdır, bu bitmiştir. Bir diğer konu Wall Street Journal’ın yazdığına karşı İletişim Başkanımız gerekli cevabı bütün hassasiyetiyle zaten vermiştir. O cevap onlara yeter de artar bile. Daha fazlasına da bu konuda gerek yok. Çünkü bunların bütün işi ortalığı karıştırmak. “Buradan acaba Türkiye’ye nasıl bir darbe vururuz da onu sıkıntıya sokarız” böyle bir gayretin içindeler. Anında müdahale ederiz, sonuç alamazlar." diye konuştu. 

Bakan Yerlikaya duyurdu: Alevler çetesi çökertildi! Elebaşı dahil 13 şüpheli... Haberi Görüntüle

RUSYA İLE OLAN İLİŞKİLERİ SONLANDIRMAK MÜMKÜN DEĞİL 

Rusya ile ilişkileri kenara koymanın mümkün olmadığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yaptırımlar noktasında da BM’nin belli çizgilerini biz de değerlendiririz ama şunu da unutmayalım ki bütün bu adımları atarken bizim Rusya ile olan ilişkilerimizi bir kenara koymamız mümkün değil. Bunu ben çok önce de açıkladım biliyorsunuz. Zira bugün sadece doğal gaz düşünüldüğünde, kullandığımız doğal gazın yaklaşık yarısını biz Rusya’dan alıyoruz. Bunun yanında Akkuyu Nükleer Enerji Santralimizi bugün Rusya ile yapıyoruz. Biz bunu da bir kenara koyamayız. Ben bunu bugün Macron’a da söylediğimde “haklısın” diyor. Yani orada yapılacak herhangi bir şey söz konusu değil." sözlerini kaydetti. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading