Yandex Metrica
SON DAKİKA
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Mescid-i Aksa mesajı: Türkiye Filistin halkının ve Gazzeli kardeşlerinin yanındadır

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Mescid-i Aksa mesajı: Türkiye Filistin halkının ve Gazzeli kardeşlerinin yanındadır

Son dakika haberleri... Çankaya Köşkü'nde 13. Büyükelçiler Konferansı’nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail'in Filistin'li masumlara saldırılarına değinirken ''İlk kıblemiz Mescid-i Aksa'nın kırmızı çizgimiz olduğunu açıkça belirtiyoruz. Çocukların daha kundaktaki bebekleri öldürmenin hiçbir bahanesi olamaz. Türkiye Filistin halkının ve Gazzeli kardeşlerinin yanındadır.'' dedi.

Gündem

23.01.2024, 19:39

Son dakika haberi! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çankaya Köşkü'nde 13. Büyükelçiler Konferansı’nda katılımcılara hitap ederken gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde;

CHP'de 'para sayma' soruşturmasında flaş gelişme Haberi Görüntüle

''TÜRKİYE'YE BEDEL ÖDETEN VESAYETÇİ YAKLAŞIMI RAFA KALDIRDIK''

Bu konferansın önemi aradan geçen 14 yıl içerisinde daha iyi anlaşıldı. 13. büyükelçiler konferasının da daha öncekiler gibi ufuk açıcı bir zemin oluşturacağına inanıyorum. Milletimizin güçlü desteği ve demokratik zeminde yürüttüğümüz kararlı mücadele sayesinde tüm saldırıları boşa çıkardık. Kendini milletten üstün gören elitist zihniyetin engellemelerine maruz kaldık. Birçok karanlık odakla karşılaştık, mücadele ettik. Devletin içine çöreklenmiş yapılarla mücadele ettik. Hamd olsun bütün saldırıları boşa çıkardık. Vatanperver bürokratlarımızın da sayesinde ülkemize önemli yatırımlar kazandırdık. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçerek Türkiye'ye bedel ödeten vesayetçi yaklaşımı rafa kaldırdık. 17-25 Aralık girişiminden 15 Temmuz kanlı darbe girişimine kadar devletin içine çöreklenmiş yapıların hedefi haline geldik. Hamd olsun tüm saldırıları boşa çıkardık. Bürokratlarımızın da çabasıyla ülkemize önemli eserler kazandırdık.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan bayram müjdesi: Ramazan Bayramı tatili 9 gün oldu Haberi Görüntüle

''TAHIL KORİDORU MUTABAKATININ HAYATA GEÇİRİLMESİNİ TEMİN ETTİK''

Oluşan müspet atmosferi kalıcı ateşkese tahvil etmek ne yazık ki mümkün olmadı. Bizim gibi barışı savunanlar kadar savaşın uzamasını isteyenler de vardı. Tüm bu olumsuzluklara rağmen çabalarımızı sürdürerek tahıl koridoru mutabakatının hayata geçirilmesini temin ettik. Tahıl koridoru mutabakatının hayata geçirilmesini temin ettik. Gemiler geliyor. Gıda krizinin kapıda olduğun bir dönemde dünya arz güvenliğine katkıda bulunduk. Ciddi bir sıkıntı ile karşılaşmadan bu mutabakatını işletmeyi başardık. 

Türkiye tarihinde bir ilk: Ay'a milli hibrit roket motoruyla çıkılacak! Haberi Görüntüle

ERMENİSTAN-AZERBAYCAN GERGİNLİĞİ

Azerbaycanlı kardeşlerimiz yıllarca hem işgalin hem kayıplarının acısını yaşamak zorunda kaldı. 44 gün süren destanlı mücadele sonrası Karabağ yeniden özgürlüğüne kavuştu. Radikal Ermeni çevrelerin saldırılarına rağmen Kafkasya'da kalıcı barış yolunda önemli adımlar attık. Ermenistan'ın gelişmeleri doğru okuyarak Azerbaycan ve Türkiye'nin samimi çağrılarına karşılık vermesiyle bölgemizin istikrara kavuşacağına inanıyorum.

Kaçak göçmenlere geçit yok! Bakan Yerlikaya Kalkan-16 operasyonunu duyurdu: 6... Haberi Görüntüle

''MESCİD-İ AKSA KIRMIZI ÇİZGİMİZDİR''

Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri ile ilişkilerimizi eskisinden daha güçlü hale getiriyoruz. Kudüs meselesindeki hassasiyetimizi, Türkiye'nin 2 devletli çözüme verdiği önemi İsrail yönetimi ile en üst düzeyde paylaşıyoruz. İlk kıblemiz Mescid-i Aksa'nın bizim kırmızı çizgimiz olduğunu ifade ediyoruz. İsrail ile ilişkilerimizi Filistinli kardeşlerimizin haklarını savunmak için de kullanıyoruz. Çocukların daha kundaktaki bebekleri öldürmenin hiçbir bahanesi olamaz. Kudüs meselesindeki hassasiyetimizi İsrail yönetimi ile en üst düzeyde paylaşıyoruz. Son birkaç gündür İsrail'in Gazze'yi hedef alan saldırıları karşısında net bir duruş sergiledik. Çocukları öldürmenin hiçbir bahanesi olamaz. Türkiye Filistin halkının yanındadır.

Yılmaz Özdil'den CHP'ye cami tepkisi: Sadece heykel yapmıyoruz demek için... Haberi Görüntüle

SURİYE'YE OPERASYON MESAJI: BÖLGEDEN TERÖRÜ TEMİZLEYECEĞİZ

Bugüne kadar yetki alanlarımızda bize rağmen herhangi bir tasarruf ya da işlem yapılmasına izin vermedik bundan sonra da vermeyeceğiz. İnsanlarımıza yönelik terör tehditlerini ortadan kaldırmaya muktedir olduğumuz tüm dünya biliyor. Terörle mücadelemizi sürdüreceğiz. Güney sınırımız boyunca 30 kilometre derinliğinde güvenli bir hat kurma kararımız bakidir. Suriye'de terör örgütünün yuvalandığı son bölgeleri de temizleyerek, bu güvenlik kuşağının halkalarını inşallah yakında birleştireceğiz.

CHP'de algı belediyeciliğine devam! Mansur Yavaş'ı seçim telaşı sardı: Bitmemiş... Haberi Görüntüle

''HİÇBİR NATO ÜLKESİ FETÖ'CÜ ALÇAKLARA GÜVENLİ LİMAN OLMAMALI''

Terör örgütlerine silah vermenin, taziye mesajları yayınlamanın müttefiklik ilişkileriyle bağdaşmadığı da ortadadır. Ülkemiz FETÖ ile mücadelesinde de yalnız bırakılmıştır. FETÖ elebaşının hala serbestçe dolaşmasını kabul etmiyoruz. Meclis'i bombalayanların yeri sokaklar değil, hapishanelerdir. Bu tavrımızı Madrid'teki son NATO zirvesinde bir kez daha ortaya koyduk. Türkiye ne doğuya ne batıya sırtını dönemez. Doğuyla da batıyla da ilişkilerimizi güçlü tutmamız gerekiyor. Ancak Türkiye'nin güvenliğine kasteden terör örgütlerine on binlerce tır dolusu silah vermenin ilişkilerle bağdaşmadığı ortadadır. Hiçbir NATO ülkesinin Türk adaletinden kaçan FETÖ'cü alçaklar ve PKK'lı teröristler için güvenli liman olmaması gerekir. Finlandiya ve İsveç'le ilgili tutumumuzu koruyoruz. Batılı ülkelerde son dönemde Müslüman ve Türk düşmanlığıyla beraber kültürel ırkçılığın da arttığını görüyoruz. Mescidlerimize kesilmiş domuz başı bırakılması, derneklerin, camilerin kapatılması, mezarlara dahi tahammül gösterilememesi. Bunlar İslam düşmanlığının ulaştığı ürkütücü boyutları göstermiştir. Türkiye'nin bu tehditleri görmezden gelme lüksü yoktur. PKK'lıların sokaklarında cirit attığı devletlerin üyelikleri NATO'nun temsil ettiği değerlere zarar verecektir. Finlandiya ve İsveç'le ilgili net ve kararlı tutumumuzu koruyoruz. Sözler yerine getirilmeden Türkiye bu iki ülkenin üyeliğine onay vermeyecektir. 

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'a saldırı: Konuşma yaptığı platformdan... Haberi Görüntüle

''4. SONDAJ GEMİMİZİ YARIN MERSİN TAŞUCU LİMANI'NDAN UĞURLAYACAĞIZ''

Karadeniz'de yaptığımız doğal gaz keşfi ısrarlı çabalarımızın ilk sonucu oldu. Abdülhamid Han adını koyduğumuz 4. sondaj gemimizi yarın Mersin Taşucu Limanı'ndan uğurlayacağız. Doğu Akdeniz’de yetki alanlarımızda herhangi bir tasarruf ya da işlem yapılmasına izin vermedik, bundan sonra da vermeyeceğiz. Bizi hayalcilikle suçlayanlar tarihi doğalgaz keşfi ile bir kez daha mahcup oldu. Yarın adını Abdülhamid Han koyduğumuz 4. sondaj gemimizi Mersin Taşucu limanından uğurlayacağız. Bugüne kadar yetki alanlarımızda bize rağmen herhangi bir işlem yapılmasına izin vermedik, bundan sonra da vermeyeceğiz. 

2024 KAHRAMANMARAŞ-DULKADİROĞLU SEÇİM SONUÇLARI | 31 Mart 2024 Kahramanmaraş-Dulkadiroğlu'nda hangi... Haberi Görüntüle

SEÇİM TALİMATI: FETÖ VE PKK'NIN SÜRECİ ZEHİRLEMESİNE İZİN VERMEYİN

Dernekler ve camiler üzerinde giderek yoğunlaşan baskıları etkisiz hale getirmenin çaresine hepimiz bakmalıyız. 2023 seçimleri öncesinde büyükelçilerimizin mesuliyetleri de artmaktadır. Bu seçimlerin suhunetle ülkemize, milletmize, demokrasimize yakışır şekilde düzenlenmesinde sizlere çok önemli görevler düşüyor. Sizlerin de desteğiyle 2023'ü yurt dışında da demokrasi şölenine çevireceğimize inanıyoruz, gayretleriniz için şimdiden teşekkür ediyorum. Türk diplomasisi cumhuriyetimizin 100. yılında geleceğe güvenle bakıyoruz. Dışişleri şehitliğimiz ödenen bedellerin abidesidir. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. 255 temsilciliğimizde görev yapan arkadaşlarımız şehitlerimizin emanetlerini yüreğinde taşıyor. Türkiye'nin içeride ve dışarıda prangalarını kırdığı bu kritik dönemde sizden daha çok gayret bekliyorum. Rabbim yolunuzu, bahtınızı açık etsin diyorum. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading