Yandex Metrica

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Kızılay nerede' diyen Kılıçdaroğlu'na sert sözler: Ahlaksız namussuz

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Kızılay nerede' diyen Kılıçdaroğlu'na sert sözler: Ahlaksız namussuz

Son dakika haberi... Depremin vurduğu Osmaniye'de konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Muhalefet devlet yok diyor. Bunların gözü kör, kulağı sağır, kalpleri mühürlü. Devlet ilk andan itibaren vatandaşın imdadına koştu. Terbiyesiz terbiyesizliğini bırakmaz. Kızılay nerede diyor? Be ahlaksız, be namussuz, be adi! 2.5 milyon insana bu Kızılay sıcak yemeğini ulaştırıyor. Vicdansız. Bu yenilir yutulur bir şey değil.'' diyerek CHP lideri Kılıçdaroğlu'na sert sözlerle yüklendi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ayrıca depremlerden etkilenen illerde 70 bin köy evini yaparak hak sahiplerine teslim edeceklerini bildirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Osmaniye'nin ardından depremin etkilerinin şiddetli bir şekilde hissedildiği Gaziantep'e geldi ve deprezedelerin sorunlarını dinledi.

Gündem

23.01.2024, 20:28

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, depremzedelerle dayanışma içerisinde olmak ve yapılan çalışmaları yerinde incelemek maksadıyla bugün Osmaniye'ye geldi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Osmaniye AFAD merkezinde açıklama yaptı.Erdoğan, "Deprem anından itibaren tüm imkanları seferber ettik." dedi.

Kızılay'a yönelik eleştirilere de yanıt veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Günde 2.5 milyon insana bu Kızılay yemeğini ulaştırıyor, böyle vicdansızlık olur mu? Be ahlaksız, be namussuz, be adi" ifadelerini kullanarak CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na sert sözlerle yüklendi. Kentsel dönüşümün olmazsa olmaz olduğuna vurgu yapan Erdoğan, "Gerekirse tüm yasal altyapıyı oluşturup ona göre adım atacağız." diye konuştu. Cumhurbaşkanı ayrıca, 70 bin köy evi yapacaklarını ifade etti.

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde;

Dün Hatay merkezli 6,4 ve 5,8 şiddetli depreme biz de Kahramanmaraş'ta yakalandık. 6 Şubat'tan bu yana ardı ardına yaşanan depremler nedeniyle yüreğimize düşen ateşi anlatmak için kelimeler yetersiz kalıyor. Deprem bölgesinde hayatını kaybedenlerin sayısı 41 bini geçerken, yaralılarımızın sayısı 15 bini aştı. Osmaniye'de bin vatandaşımız defnedilirken, 2 bin 606 vatandaşımız da yaralandı.

Son dakika: Malatya'da ürküten deprem! AFAD detayları paylaştı Son dakika: Malatya'da ürküten deprem! AFAD detayları paylaştı Haberi Görüntüle

''TÜM İMKANLARIMIZI SEFERBER ETMİŞ DURUMDAYIZ''

Bilim insanları 6 Şubat'ta maruz kaldığımız deprem felaketini karada meydana gelen en büyük deprem olarak tespit etti. Dün Hatay ve Kahramanmaraş'ı tekrar ziyaret ettik. Sadece ülkemizin değil, insanlık tarihinin en büyük tabii felaketlerinden biri ile karşı karşıyayız. Devlet ve millet olarak yaralarımızı sarmaya, yeniden hayata tutunmaya çalışıyoruz. Tüm imkanlarımızı şehirlerimiz için seferber etmiş durumdayız.

Acı tabloyu Bakan Yerlikaya duyurdu: 618 kaza, 38 ölü, 5 bini aşkın yaralı Acı tabloyu Bakan Yerlikaya duyurdu: 618 kaza, 38 ölü, 5... Haberi Görüntüle

''AHLAKSIZ NAMUSSUZ,''

Devlet ilk günden itibaren polisiyle, askeriyle, jandarmasıyla, tüm güvenlik güçleriyle 11 ilimizde yerini almıştır. Muhalefet devlet yok diyor. Bunların gözü kör, kulağı sağır, kalpleri mühürlü. Devlet ilk andan itibaren vatandaşın imdadına koştu. Terbiyesiz terbiyesizliğini bırakmaz. Kızılay nerede diyor? Be ahlaksız, be namussuz, be adi! 2.5 milyon insana bu Kızılay sıcak yemeğini ulaştırıyor. Vicdansız. Bu yenilir yutulur bir şey değil.

Garsona asker üniforması giydirip servis yaptırmışlardı! Savcılık harekete geçti: 3 gözaltı! Garsona asker üniforması giydirip servis yaptırmışlardı! Savcılık harekete geçti: 3... Haberi Görüntüle

"1 YIL İÇİNDE KONUTLARI BİTİRECEĞİZ''

Sevk edilen 300 bin çadırın kurulumu ile toplam 3 milyon 265 bin battaniyenin, 310 bin ısıtıcının dağıtımı gerçekleştirildi. Halihazırda 865 bin vatandaşımız çadırda, 23 bin 500 vatandaşımız konteynerlerde, 376 bin vatandaşımız ise Millî Eğitim Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığımıza bağlı yurtlarda ikamet ediyor. Kalıcı konut inşası için adımları atmaya başladık. İnşallah biz 1 yıl içinde kalıcı konutları yetiştirip vatandaşlarımızı bu kalıcı konutlara yerleştireceğiz. Bize 1 yıl müsaade edeceksiniz. 1 milyon 123 binanın incelemesi yapıldı.

Balıkesir merkezli 2 ilde “MAHZEN-31” operasyonları! Bir suç örgütü daha çökertildi: 8 şüpheli yakalandı Balıkesir merkezli 2 ilde “MAHZEN-31” operasyonları! Bir suç örgütü daha... Haberi Görüntüle

''70 BİN KÖY EVİ YAPACAĞIZ''

Bir müjde de köylerimizde yaşayan vatandaşlarımıza vermek istiyorum. Şehirlerde olduğu gibi köylerde de 1 yılda ayağa kaldırma çalışmasını yapacağız. 70 bin köy evi yapacağız. 1 milyon 123 bin bina incelendi. 139 bin binadaki 458 bin bağımsız bölümün yıkık, acil yıkılacak ve ağır hasarlı olduğu tespit edildi. Tıpkı şehir merkezlerimiz gibi köylerimizi de 1 yıl içinde ayağa kaldırmayı hedefliyoruz. Yatay mimaride konutlar 3 ya da 4 katı geçmeyecek.

Göç İdaresi Başkanlığı iddiaları yalandı: 'Kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır' Göç İdaresi Başkanlığı iddiaları yalandı: 'Kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır' Haberi Görüntüle

HANGİ BÖLGEYE KAÇ KÖY EVİ İNŞA EDİLECEK?

Osmaniye'de 1361
Adana'da 701
Adıyaman'da 8 bin 21
Diyarbakır'da 2 bin 927
Elazığ'da 386
Hatay'da 14 bin 141 
Kahramanmaraş'ta 12 bin135
Kilis'te 1002
Malatya'da 17 bin 990
Şanlıurfa'da 2 bin 54
Gaziantep'te 9 bin 130 

Bayramda HGS ücretsiz mi? HGS geçişleri ücretli mi? 2024 HGS geçiş ücretleri kaç TL? Bayramda HGS ücretsiz mi? HGS geçişleri ücretli mi? 2024 HGS... Haberi Görüntüle

''TEK BİR TOKİ KONUTU BİLE HAMDOLSUN YIKILMADI''

Özellikle 17 Ağustos Marmara Depremi sonrası attığımız adımların ne kadar isabetli ve doğru olduğunu test etme fırsatı bulduk. Adana'da biri çıkmış biz kentsel dönüşüme karşıyız diyor. Kim bu CHP'den bir belediye başkanı. Kentsel dönüşüm olmazsa olmazdır. Bize yeni yeni bedeller ödetmeyin. Bu dönüşümü mutlaka yapmamız lazım. Yataklarımızda huzurlu bir şekilde uyumamız için bunu yapmamız lazım. TOKİ vasıtaları ile yürütülen toplu konutların önemini gördük. Tek bir TOKİ konutu bile hamdolsun yıkılmadı. Çeşitli engellemelere rağmen kentsel dönüşümü yaptığımız yerlerdeki insanlarımız bize teşekkür ediyor. Bu başarıyı deprem bölgesinden başlayarak tüm ülkemize yaymayı hedefliyoruz.

Zuhal Topçu kimdir? MHP Genel Başkan Yardımcısı Zuhal Topçu nereli, kaç yaşında? Zuhal Topçu kimdir? MHP Genel Başkan Yardımcısı Zuhal Topçu nereli,... Haberi Görüntüle

''İHMALİ OLANDAN HESAP SORACAĞIZ''

Bir müjde de köylerimizde yaşayan vatandaşlarımıza vermek istiyorum. Şehirlerde olduğu gibi köylerde de 1 yılda ayağa kaldırma çalışmasını yapacağız.Söz verdiğimiz gibi deprem bölgesindeki vatandaşlarımıza evlerini 1 yılda teslim edeceğiz. Zemin artı 3 ya da 4 katı geçmeyecek. Köylerimizdeki ihya çalışmalarını da kendi özgün mimarisi ile gerçekleştireceğiz. Bize 1 yıl müsaade etmelerini vatandaşlarımızdan rica ediyorum. Devlet ile millet arasına fitne sokmak isteyenlere lütfen prim vermeyin. Depremi bahane ederek Türkiye düşmanlığı yapanlara asla fırsat vermeyin. Sizi karamsarlığa sürüklemelerine müsaade etmeyin. Daha önceki depremlerde, yangınlarda, sellerde, hiçbir insanımızı aç ve açık bırakmadıysak depremzedelerin de yanında olacağız. İhmali olan varsa hesabını sormak boynumuzun borcudur. Kimsenin gözünün yaşına bakmayacağız.

Tokat'ta deprem mi oldu kaç şiddetinde 18 Nisan? Tokat'ta az önce deprem mi oldu? Tokat'ta deprem mi oldu kaç şiddetinde 18 Nisan? Tokat'ta az... Haberi Görüntüle

ERDOĞAN DAHA SONRA GAZİANTEP'E GEÇTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Osmaniye'nin ardından depremin etkilerinin şiddetli bir şekilde hissedildiği Gaziantep'e geldi ve deprezedelerin sorunlarını dinledi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading