Yandex Metrica

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan HDP'li Semra Güzel tepkisi: Eyvallah diyemeyiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan HDP'li Semra Güzel tepkisi: Eyvallah diyemeyiz

Cumurbaşkanı Erdoğan, PKK'lı teröristle fotoğrafları ortaya çıkan HDP'li Semra Güzel'e tepki gösterirken 'Bir milletvekilinin bir teröristle fotoğraflarının çıkması kabul edilemez. Böyle bir olaya çanak tutamayız, eyvallah diyemeyiz' dedi.

Gündem

23.01.2024, 18:37

Adıyaman'da 2017'de terör örgütü PKK'ya yönelik hava destekli operasyonda etkisiz hale getirilen PKK'lı terörist Volkan Bora'nın cep telefonu incelemesinde, HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel ile çekilen fotoğrafları ortaya çıkmıştı. Söz konusu fotoğrafların basına yansıması üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca Güzel hakkında fezleke hazırlandı. Hazırlanan fezleke Adalet Bakanlığı tarafından, TBMM'ye sunulmak üzere Cumhurbaşkanlığı'na gönderildi.

İstanbul'un göbeğinde skandal görüntüler! Kamyonlara yüklendi:  Piyasa sürülseydi vatandaşlar yiyecekti! İstanbul'un göbeğinde skandal görüntüler! Kamyonlara yüklendi: Piyasa sürülseydi vatandaşlar yiyecekti! Haberi Görüntüle

ERDOĞAN'DAN TAKLİMAT VERDİ: DOSYA AYRILSIN

Milliyet'te yer alan habere göre; Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında AK Parti Genel Merkezi'nde önceki gün yapılan ve yaklaşık 4 saat süren toplantıda, HDP'li Semra Güzel hakkında hazırlanan fezleke masaya yatırıldı. Erdoğan'ın konuyla ilgili talimat vererek Semra Güzel hakkında hazırlanan fezlekenin Meclis'teki diğer dokunulmazlık dosyalarından ayrılarak ivedilikle komisyon gündemine getirilmesini istediği belirtildi.

Yalı Çapkın yeni bölüm bu akşam var mı, yok mu 12 Nisan? Yalı Çapkın yeni bölüm haftaya mı? Yalı Çapkın yeni bölüm bu akşam var mı, yok mu... Haberi Görüntüle

'ÇANAK TUTAMAYIZ, EYVALLAH DİYEMEYİZ'

Erdoğan, söz konusu fotoğrafların milletin vicdanını yaraladığını söylerken, "Meclis çatısı altındaki bir milletvekilinin geçmişte de olsa PKK kampında peşmerge kıyafetli bir teröristle fotoğraflarının çıkması kabul edilemez. Böyle bir olaya çanak tutamayız, eyvallah diyemeyiz. Parti olarak irade ortaya koyacağız ve bu kişinin dokunulmazlığı kaldırılarak yargılanmasının önünü açacağız" ifadelerini kullandı.

MEB Bursluluk Sınavı 2024 nerede yapılacak? MEB sınav giriş yerleri açıklandı mı? Bursluluk sınavı giriş belgesi nereden alınır? MEB Bursluluk Sınavı 2024 nerede yapılacak? MEB sınav giriş yerleri... Haberi Görüntüle

'BU GÖRÜNTÜLER KABUL EDİLEMEZ'

Toplantıda yapılan değerlendirmelerde, Semra Güzel'in "terör örgütü üyeliği" kapsamında yargılanması gerektiğine işaret edilerek, "Fotoğrafların çekildiği tarihte bu kişinin vekil olmadığı söyleniyor. Örgüt üyeliğinde vekil olup olmamanın bir önemi yok. Zaten önceden soruşturması başlasaydı; anayasanın 10. maddesine işaretle bu kişi yasama dokunulmazlığından yararlanamayacaktı. Burada bir çizgi var. Çizginin altındakiler, düşünce, ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilebilir ancak biz anayasaya göre yemin etmişiz; ülke ve milletiyle bölünmez bütünlük vurgusu yapmışız. Bu görüntüler kabul edilemez" ifadelerinin kullanıldığı belirtildi.

Cihat Yaycı'dan 3. Dünya Savaşı açıklaması: İran yazılanı oynadı, İdlib'e dikkat edin Cihat Yaycı'dan 3. Dünya Savaşı açıklaması: İran yazılanı oynadı, İdlib'e... Haberi Görüntüle

GERGERLOĞLU'NUN DURUMUNA BENZEMİYOR

Parti yetkilileri, yaptıkları konuşmalarda Semra Güzel'in durumunun, önce vekilliği düşürülüp sonra yeniden vekil sıfatı kazanan HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun durumuna benzemediğini belirterek, Güzel'in dokunulmazlığı kaldırıldıktan sonra başlayacak yargılama sürecinin 2023 seçimlerine kadar kesinleşip Meclis'e ulaşması ve milletvekilliğinin düşürülmesinin mümkün olmadığına işaret ediyorlar.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading