Yandex Metrica
SON DAKİKA
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Finlandiya ve İsveç yorumu: Geçmişte yapılan yanlışın tekrarını yapamayız

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Finlandiya ve İsveç yorumu: Geçmişte yapılan yanlışın tekrarını yapamayız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu yıl yurt dışında ilk defa Bakü'de düzenlenen TEKNOFEST'e katılmasının ardından Azerbaycan dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Gündeme dair birçok konuda açıklamalar yapan Erdoğan, İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya katılma isteğini de değerlendirdi.

Gündem

23.01.2024, 19:20

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu yıl yurt dışında ilk defa Bakü'de düzenlenen TEKNOFEST'e katılmasının ardından Azerbaycan dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Gündeme dair birçok konuda açıklamalar yapan Erdoğan, İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya katılma isteğini de değerlendirdi.

22 Mart Hakkari'de okullar tatil mi? Cuma günü kar tatili... Haberi Görüntüle

"BUNLAR DÜRÜST DEĞİLLER, SAMİMİ DEĞİLLER"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın diplomasiye dair mesajları şu şekilde:

Finlandiya ve İsveç’le bizim heyetimizin yapmış olduğu görüşmeler maalesef beklenen düzeyde olmadı. Bunların beklentisi var fakat Türkiye’yle ilgili atmaları gereken adımları atmadıkları gibi, bu görüşmeleri yaptığımız süreç içerisinde hala bunlar, özellikle İsveç, Stockholm’ün caddelerinde teröristleri gezdiriyor, kendi polisleriyle onları güvence altına alıyor. Hatta hatta görüşmeyi yaptıkları günün akşamında İsveç devlet televizyonunda Salih Müslim denen teröristi konuşturarak bize her türlü yanlışı yaptıkları gibi, F16 meselesinde vesaire yine olumsuz tavırlarını, yaklaşımlarını sürdürüyorlar. Bunlar dürüst değiller, samimi değiller.

Kate Middleton öldü mü, yaşıyor mu? Videodaki Kate Middleton'ın dublorü... Haberi Görüntüle

"GEÇMİŞTE YAPILAN YANLIŞIN TEKRARINI YAPAMAYIZ"

Bir güvenlik teşkilatı olan NATO’da bu tür teröristleri bağrına basan, bu tür teröristleri kucağında besleyen ülkelerle ilgili biz geçmişte yapılan yanlışın tekrarını yapamayız. Neydi o? Özellikle Yunanistan geçmişte NATO’dan çıkmıştı, o zamanın Türkiye yönetimi Yunanistan’ın tekrar NATO’ya girmesinin yolunu açtı. Yunanistan da aynı şeyleri söylüyordu, herhangi bir şeyin olmayacağını söylüyordu. Bakın şu anda Yunanistan’ın Avrupa’ya 400 milyar avro borcu var, fazlası var azı yok. 5+4 yani 9 tane şu anda Amerika’nın Yunanistan’da üssü var. Peki bu üsler kime karşı kuruluyor, bu üsler niye var? Söyledikleri şu; ‘Rusya’ya karşı…” Yalan… Dürüst değiller.

Heykel yapmaktan öteye gidemeyen zihniyetten tarihi zarar: İmamoğlu İBB'nin borcunu... Haberi Görüntüle

"TERÖRE DESTEK VEREN ÜLKELERİN NATO'YA GİRMESİNE 'EVET' DEMEYİZ"

Bütün bu olanlar karşısında bunların Türkiye’ye karşı takındıkları tavır ortada. İşte geçen gün Miçotakis’e ne yaptılar? Amerika’da Temsilciler Meclisi ve Senato’nun kapısını açtılar, orada konuşturdular. Bu konuşmasında alkışladılar mı? Alkışladılar. Bütün bu olaylarda tekrar F16’lar gündeme getirildi mi? Getirildi. Biz şuna inanıyoruz; Müslüman bir sokulduğu yerden bir daha sokulmaz. Bu delikten bizi bir kere soktular, bir daha sokturmayız. Tayyip Erdoğan Türkiye Cumhuriyeti’nin başında olduğu sürece, teröre destek veren ülkelerin kesinlikle NATO’ya girmesine biz ‘evet’ diyemeyiz.

CHP'li belediyeler servet ödemiş! İmamoğlu ve Yavaş'ın milyonluk ağı ifşa... Haberi Görüntüle

"FİNLANDİYA KONUSU RUSYA İÇİN RAHATSIZ EDİCİ"

Tabii her şeyden önce Rusya bu işlere olumlu bakmıyor malum. Özellikle Finlandiya konusu Rusya için rahatsız edici. Niye? Çünkü sınır… Sınır ülke olduğu için de bir defa Finlandiya’nın NATO’ya girmesine hiç sıcak bakmıyor. Aslında İskandinav ülkelerinin hiçbirinin NATO’ya girmesine Rusya sıcak bakmadı. Bizim gönlümüzden geçen o ki şu anda Rusya-Ukrayna arasındaki bu savaş bir an önce barışla nihayete ersin, fakat görünen o ki her geçen gün bu iş daha da olumsuz bir şekilde devam ediyor. Pazartesi günü gerek Rusya gerekse Ukrayna’yla telefon görüşmelerim olacak. Tarafları diyalog ve diplomasi kanallarını işletmeleri yönünde teşvik etmeyi sürdüreceğiz.

Mahalledeki çocukları yıllarca süngerli odada istismar etti! Sucu Metin Şenay... Haberi Görüntüle

"BİZ ATTIĞIMIZ ADIMLARDA TAKTİKLERİMİZİ GAYET İYİ DÜŞÜNÜYORUZ"

Tabii Türkiye’deki muhalefetin taktik doğrularının ne olduğunu bugüne kadar öğrenemedik. Onların ‘taktik yanlış’ dediklerinin ne olduğunu anlamak da hiç mümkün değil. Kaldı ki bu açıklamayı yapan zat, Azerbaycan’da geçmişte bir görev yaptığı halde, daha sonra Karabağ patlak verince Azerbaycan’ın aleyhinde açıklamalarda bulundu. Dolayısıyla bunların aklının, fikrinin, düşüncesinin hangi istikamette çalıştığını anlamak mümkün değil. Biz attığımız adımlarda taktiklerimizi, stratejilerimizi gayet iyi düşünüyoruz, istişarelerimizi en geniş manada yapıyoruz ve adımlarımızı da ona göre atıyoruz.

CHP'de kiriz üstüne kiriz: CHP'li doktor Kerimoğlu, İmamoğlu'na teşhisi koydu:... Haberi Görüntüle

"İNŞALLAH BİR DAHA YENİDEN BEDEL ÖDEMEYECEĞİZ"

İşte Yunanistan’ın geçmişte tekrar NATO’ya girmesini sağlayan kişiler de bunlarla aynı zihniyetteydi. Bu zihniyetin temsilcileri de geçmişte Yunanistan’ın tekrar NATO’ya girmesini salık vermişti. Dolayısıyla asıl taktik yanlış orada yapılmıştı. Onun bedelini şimdi biz ödüyoruz. İnşallah bir daha yeniden bedel ödemeyeceğiz. Tabii şunu da söyleyeyim; olay sadece İsveç, Finlandiya değil. Olaya bu terör örgütlerinin durumundan bakacak olursak, şu anda aynı yanlışı Almanya da yapıyor, aynı yanlışı Hollanda yapıyor, aynı yanlışı Fransa yapıyor. Bunların birbirinden farkı yok.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading