Yandex Metrica
SON DAKİKA
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Filistin vurgusu: Hassasiyetimizi paylaştık

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Filistin vurgusu: Hassasiyetimizi paylaştık

Cumhurbaşkanı Erdoğan, iki günlük resmi ziyaret kapsamında Türkiye'ye gelen İsrail Cumhurbaşkanı Yitzak Herzog ile 2 saat 10 dakika süren bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşme sonrası açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Filistin konusundaki hassasiyetlerini Herzog’a ilettiklerini söyledi.

Gündem

23.01.2024, 18:57

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 14 yıl aradan sonra gerçekleştiren İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog'u Ankara'da resmi törenle karşıladı. İki lider görüşmenin ardından basın toplantısı düzenledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kudüs, Mescid-i Aksa, ve Filistin hassasiyetlerini vurguladıklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarını satırbaşları şöyle:

Özlem ve Tayyar Öz çifti skandalı! Şirketlerine atanan kayyum Bünyamin... Haberi Görüntüle

MESCİD-İ AKSA’NIN ÖNEMİNİN ALTINI ÇİZDİK

Görüşmemizin temel unsurlarından biri tabiatıyla Filistin meselesiydi. Konuya dair yaklaşımımızı ve hassasiyetle paylaştık. Bölgede gerginliğin azaltılmasına, iki devletli çözüm vizyonuna verdiğimiz önemi ifade ettik. Mescid-i Aksa'nın dini kimliğine, kutsiyetine atfettiğimiz öneminin altını çizdik.
Filistin halkına yönelik insani projeler yürüten TİKA ve Türk Kızılay gibi kuruluşlarımızın faaliyetlerinin devamı hususunda İsrailli makamların desteğini özellikle vurguladım. Antisemitizmin bir insanlık suçu olduğu yönelik yaklaşımlarımızı bir kez daha tekrarladım.

CHP'li başkan adayının ses kaydı ortaya çıktı: Gonca Köksal'a rüşvet... Haberi Görüntüle

ENERJİ GÜVENLİĞİ VURGUSU

Bölgemizde yaşanan gelişmeler, enerji güvenliğinin önemini bir kez daha ortaya koymuştur. Turizm, bilim, ileri teknoloji, tarım, sağlık ve savunma sanayi gibi alanlarda ciddi işbirliği imkanlarına sahibiz.
Türkiye İhracatçılar Meclisimizin organizasyonuyla 90 kişilik heyetimiz İsrail'de verimli temaslarda bulundu. İş birliğimizi daha da ilerleteceğiz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Hakkari mitingi ertelendi mi? AK Parti Hakkari mitingi... Haberi Görüntüle

"BU ÇOK ÖNEMLİ BİR AN"

İsrail Cumhurbaşkanı Herzog, şu ifadeleri kullandı:

"Eşim ve ben Türkiye'de bulunmaktan çok mutluyum. Beni Türkiye Cumhuriyeti'nde resmi ziyarete davet ettiğiniz için biraz önce sona eren verimli toplantımız için teşekkür ederim. Benim buradaki ziyaretim İsrail Cumhurbaşkanı olarak göreve başladığım andan itibaren başlatmış olduğunuz diyaloğun devamıdır. Bu an ülkelerimiz arasındaki ilişkilerinde çok önemli bir andır.

Amacımız ülkelerimiz ve halklarımız arasında dostane ilişkilerin temellerini atmaktır. Halklarımız arasında ilişkilerimiz çok eskidir. Güçlü tarihi, dini, kültürel kökleri vardır. Çok sayıda kadın erkek, lider, haham, şair, tüccar ve girişimcilerden oluşan seçkin bir şahsiyet listesi bu ülkedeki yahudi tarihinin geçmişinin sadece bir parçasıdır.

İlişkilerimiz son zamanlarda ne yazık ki bir darlık döneminden geçmiştir. İnanıyorum ki karşılıklı saygı temellerinde incelenip bölgesel ve küresel duyarlılıkla daha iyi başa çıkmamızı sağlayacaktır. İsrail ve Türkiye birçok alanda hepimizin ev olarak adlandırıldığı bölgeyi çarpıcı bir işbirliğini yapabilir ve yapmalıdır.

Türkiye Dışişleri Bakanı İsrail'i ziyaret edecektir. Zikrettiğiniz diyaloğun devamını mümkün kılacaktır. Bu diyaloğu her yönde yaşamalıyız.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading