Yandex Metrica
SON DAKİKA
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Azerbaycan'ın İran elçiliğine yapılan saldırıya ilişkin açıklama

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Azerbaycan'ın İran elçiliğine yapılan saldırıya ilişkin açıklama

Son dakika haberleri... Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan'ın Tahran Büyükelçiliğine düzenlenen saldırıya ilişkin paylaşımda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Azerbaycan’ın Tahran Büyükelçiliğine yapılan, bir güvenlik amirinin şehit edildiği menfur saldırıyı şiddetle kınıyorum. Azerbaycanlı kardeşlerimize başsağlığı dileklerimi iletiyor, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.'' ifadelerini kullandı.

Gündem

23.01.2024, 20:22

Azerbaycan'ın Tahran Büyükelçiliğine otomatik silahla saldırı düzenlendi. Kanlı saldırıda koruma müdürü şehit oldu. İki güvenlik görevlisi de yaralandı. Saldırgan yakalanırken, saldırı anına ait görüntüler yayınlandı. İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ile İçişleri Bakanı Ahmed Vahidi, Azerbaycan'ın Tahran Büyükelçiliğine düzenlenen silahlı saldırının ardından bir araya geldi. Azerbaycan Büyükelçiliğine düzenlenen saldırının ardından Tahran Emniyet Müdürü görevden alındı.

2024 MANİSA-KULA SEÇİM SONUÇLARI | 31 Mart 2024 Manisa-Kula'da hangi... Haberi Görüntüle

ALİYEV'DEN AÇIKLAMA

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, Twitter hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: "Bugün Tahran'daki büyükelçiliğimize yapılan terör eylemini şiddetle kınıyorum. Büyükelçilik ve elçilik çalışanlarını korurken şehit olan Üsteğmen Orhan Asgerov'un ailesine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum. Bu terör eyleminin bir an önce soruşturulmasını ve teröristlerin cezalandırılmasını talep ediyoruz. Diplomatik misyonlara terör saldırısı kabul edilemez."

Atatürk Cumhuriyet Kulesi giriş ücreti 2024 | Atatürk Cumhuriyet Kulesi... Haberi Görüntüle

SALDIRI NEDEN DÜZENLENDİ?

İran'daki Tahran Polis Komutanı Hüseyin Rahimi, saldırıyla ilgili bilgi verirken şu ifadeleri kullandı; "Azerbaycan Büyükelçiliği çalışanlarının elçiliğe girişleri sırasında bir kişi silahlı saldırı düzenledi ve bir kişinin ölümüne, iki kişinin yaralanmasına neden oldu. Saldırgan iki küçük çocukla binaya giriyor. İlk belirlemelere göre saldırıyı şahsi ve ailevi sorunlar nedeniyle düzenlediği belirlendi.'' 

Bursa'da bulunan yeni fay hattı panik yarattı! Büyük Marmara depremi... Haberi Görüntüle

ERDOĞAN'DAN SALDIRIYA İLİŞKİN PAYLAŞIM

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kanlı saldırıya ilişkin açıklamada bulundu. Sosyal medya hesabından açıklamada bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Azerbaycan’ın Tahran Büyükelçiliğine yapılan, bir güvenlik amirinin şehit edildiği menfur saldırıyı şiddetle kınıyorum. Azerbaycanlı kardeşlerimize başsağlığı dileklerimi iletiyor, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Türkiye can dostu ve kardeşi Azerbaycan’ın yanındadır.'' ifadelerini kullandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading