Yandex Metrica
SON DAKİKA
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Altılı Koalisyon yorumu: Masanın altı üstüne geldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Altılı Koalisyon yorumu: Masanın altı üstüne geldi

Partisinin grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu cumhurbaşkanı adayı olarak açıklayan Millet İttifakı'na tepki gösterdi. Erdoğan, ''Altılı koalisyonda demokrasi tarihinde görülmemiş kavga çıktı. Masa etrafındakilere bir şey dağıtmak için yardımcılık veriyorlar. Masanın altı üstüne geldi. Bu asil millet bunları yutmaz, cevabını da 14 Mayıs'ta size verir. Bay Bay Kemal nihayet bizimle er meydanında yarışacak cesareti gösterdi. Kendisine gereken koltuğu vereceğiz. '' dedi.

Gündem

23.01.2024, 20:34

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda gündemin öne çıkan başlıklarını değerlendirdi.

Grup toplanrtısında önemli mesajlar veren Erdoğan, ''1 yılda 319 bin konut, toplamda 650 bin konut yaparak teslim etmeyi planlıyoruz. Bir kısmı zemin artı 3 bir kısmı ise zemin artı 4 olarak planlıyoruz. Köylerde ise ahırı ve bahçesi ile köy evi olarak tasarlıyoruz.'' dedi.

Depremzedelere adres güncellemesi çağrısı yapan Erdoğan, ''Nüfus kayıtlarını gittikleri yerlere aldıran depremzedeler, oy kullanabilmeleri için ikamet kayıtlarını raya aldırmaları gerekiyor. E-Devlet veya Nüfus Müdürlükleri üzerinden 17 Mart'a kadar tamamlanmalıdır.'' şeklinde konuştu.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu cumhurbaşkanı adayı olarak açıklayan Millet İttifakı'na tepki gösteren Erdoğan, ''Altılı koalisyonda demokrasi tarihinde görülmemiş kavga çıktı. Masa etrafındakilere bir şey dağıtmak için yardımcılık veriyorlar. Masanın altı üstüne geldi. Bu asil millet bunları yutmaz, cevabını da 14 Mayıs'ta size verir. Bay Bay Kemal nihayet bizimle er meydanında yarışacak cesareti gösterdi. Kendisine gereken koltuğu vereceğiz.'' ifadelerini kullandı.

Dün satış fiyatı açıklanan yerli otomobil Togg'a da övgüler dizen Erdoğan, ''Hani araba hani fabrika diyordu. Fabrika yerinde,  muhteşem bir fabrika. Vaadettiğimiz gibi Türkiye'nin otomobili Togg, yarından itibaren ön sipariş almaya başlıyor.'' diyerek Kılıçdaroğlu'na atıfta bulundu.

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde;

SİVAS SEÇİM SONUÇLARI | 31 Mart 2024 Sivas Belediye Başkanlığı... Haberi Görüntüle

''BAKAN VE EKİPLER BÖLGEDE'

Afet üstüne afet yaşayan vatandaşlarımıza geçmiş olsun diyorum. Felakette hayatını kaybedenlere rahmet diliyorum. Bakanlarımız ve ekiplerimiz bölgede koordinasyonu sağlıyor. Rabbim beterinden korusun. Felaket bölgesi 600'e yakın müstakil deprem büyüklüğünde artçı ile sarsılmayı sürdürdü. Ağır kış şartları döneminde felakete yakalandık. Yıkımın ve kışın zorluklarını aşarak bölgeye koştuk. Bakanlarımız felaketten birkaç saat sonra deprem bölgesine ulaşarak çalışmaları koordine etmeye başladı. Mülki idare amirlerimiz, sahadaki personellerle çalışmaları destekledik. Ülkemizdeki tüm arama kurtarma ekiplerini, 90 ülkeden gelen arama kurtarma ekiplerini, belediyelerimizi, askerlerimizi, polislerimizi, jandarmalarımızı, ormancılarımız, DSİ'cilerimizi, STK'larımızı, gönüllülerimizi, ihtiyaç duyulan kim varsa bölgeye yönlendirdik. Sadece arama kurtarma ekibi olarak 35 bin personeli bölgeye yönlendirdik. 272 bin kamu görevlimiz, gönüllülerimiz ile yarım milyon insanımızı görevlendirdik.

Son bir haftada kaç terörist öldürüldü! MSB'den son dakika açıklaması Haberi Görüntüle

''MİLLETİMİZ ASRIN FELAKETİNDE ASRIN FEDAKARLIĞINI GÖSTERDİ''

Yıkım öylesine büyüktü ki, her bir arama kurtarma personelini bir inşaat göndersek, yine de yıkıma yetişmek mümkün değildi. Türkiye bugüne kadar dünyada bir depremde görülen en büyük arama kurtarma ekibini bir araya getirmiştir. Yıkımın altında kalan vatandaşlarımız buna rağmen söylemlerinde haklıdır. Milletimizin, alicenaplığı, metaneti ve bize güveni karşısında diyecek söz bulamıyorum. İnşallah milletimize mahçup olmayacağız. Ölenleri geri getirmek elbette elimizde değil ama geride kalan vatandaşlarımızı yaşama bağlamak için yapılabilecek her şeyi yapmaktayız. 11 ilimizde evleri yıkılan, hasar göre ya da evlerine giremeyenlerin gıda ve barınma ihtiyaçları konusunda ihtiyaçları giderdik. Milletimiz asrın felaketinde asrın fedakarlığını gösterdi.

İsrail ile işbirliği iddialarına bakanlıktan peş peşe yalanlama Haberi Görüntüle

DEPREMZEDELERE YAPILAN YARDIMLAR

Taşınma ve kira yardımlarıyla kendi barınma ihtiyaçlarını karşılayan depremzedelere yardımcı oluyoruz. Deprem bölgesinde kalan 2 milyon 400 bin insanımıza kurduğumuz çadır ve konteynerlarda barınma imkanı sağladık. Aile başına 10 bin lira destek ödemesinden istifade eden depzemsede sayımız 1,4 milyona yaklaştı. Vefat edenlerin yakınlarına da 100'er bin lira destek ödemesi yapıyoruz. Üretimi ve istihdamı desteklemek için esnaf, çiftçi ve sanayicilerimiz için ayrı ayrı projeler hazırlayıp devreye sokuyoruz. Depremzede vatandaşlarımız şehrine dönmekte, hayatını yeniden düzene koymaktadır. Üretim ve istihdamı artırmak için her türlü desteği vermekte her türlü kaynağı harekete geçirmekte kararlıyız.

Altın kıtlığı yaşanacak! Gram altından sonra Cumhuriyet altın da tehlikede!... Haberi Görüntüle

''1 YIL İÇİNDE 650 BİN KONUT YAPARAK SAHİPLERİNE TESLİM EDECEĞİZ''

Üretim ve istihdamı artırmak için her türlü desteği sağlamakta kararlıyız. Depremde hasar gören, yol, su , doğal gaz, haberleşme altyapısını kısa sürede hizmet verebilir hale getirdik. Geçici barınma merkezlerinde okul öncesinden başlayarak her seviyede etkinlikler başlattık. Deprem şehirlerinde kademeli olarak 1 Mart'tan itibaren okulları açtık. Kahramanmaraş, Hatay ve Adıyaman'da şartlar uygun olduğu takdirde, uygun olan binalarda eğitimi başlatmayı planlıyoruz. Sahra hastaneleri başta olmak üzere, kurduğumuz geçici merkezlerl, vatandaşlarımıza hizmetleri kesintisiz veriyoruz. Hasar tespitlerinde sona gelinmektedir. 1 yılda 319 bin konut, toplamda 650 bin konut yaparak teslim etmeyi planlıyoruz. Bir kısmı zemin artı 3 bir kısmı ise zemin artı 4 olarak planlıyoruz. Köylerde ise ahırı ve bahçesi ile köy evi olarak tasarlıyoruz.

FETÖ'yle mücadele devam ediyor: Hakkında 11 yıl kesinleşmiş hapis cezası... Haberi Görüntüle

DEPREMZEDELERE ADRES GÜNCELLEME UYARISI

Bir hususun altını çizmek isterim. Nüfus kayıtlarını gittikleri yerlere aldıran depremzedeler, oy kullanabilmeleri için ikamet kayıtlarını raya aldırmaları gerekiyor. E-Devlet veya Nüfus Müdürlükleri üzerinden 17 Mart'a kadar tamamlanmalıdır. 27 Mart'ta 4 ilde daha okullarımızı açmak için çalışıyoruz. Deprem bölgesinde çadır veya konteynerda yaşayanlar da adres kayıtlarını bulundukları yere taşımaları gerekiyor. Vatandaşlarımızın demokratik haklarını kullanabilmeleri için adres güncellemelerini yapmaya davet ediyorum.

Survivor Yunus Emre bebeğini mi kaybetti? Yunus Emre Özden eşi... Haberi Görüntüle

MUHALEFETE KENTSEL DÖNÜŞÜM GÖNDERMESİ

Laf ola beri gele yok. Biz icraatlarımız ile konuşuyoruz. 6 Şubat depremlerinde evi yıkılan hiçbir vatandaşımızı mağdur etmeyeceğiz. Hazırlıları tamamlanan yerlerde ilk kazmalar vuruldu. TOKİ'nin kurumsal birikimi ve inşaat sektörümüzün kapasitesi 1 yılda tamamla sözü verdiğimiz konutlara fazlası ile yeterlidir. Buradan ana muhalefete sesleniyoruz. Biz kentsel dönüşümden bahsediyoruz, siz kendinizi rantsal dönüşüm olarak tanımlıyorsunuz orası ayrı. El ele vererek bu dönüşümü birlikte sağlayacağız. Seçim döneminde de gündemimiz yaraların sarılması olacak. Vatandaşlarımızı modern yuvalara kavuşturma çabalarımızın ideolojik bağnazlıklar sebebiyle nasıl sabote edildiğini gayet iyi hatırlıyoruz. Artık 6 Şubat depremlerinin önümüze serdiği deprem gerçeği karşısında bu projelere her kesimden samimi ve etkin destek veriyoruz. Görüldüğü gibi depremler bizim kendi aramızdaki tartışmaları bitirmemizi beklemiyor. 

23 Mart Erdoğan Ankara mitingine kaç kişi katıldı? AK Parti-Cumhurbaşkanı... Haberi Görüntüle

KILIÇDAROĞLU'NA TEPKİ: EDEPSİZCE İFTİRA ATIYOR

Bu zatın seçim kampanyasını deprem yıkıntıları önünde yapmasını bir kenara bırakalım, gece gündüz orada çalışan bakanlarımıza, valilerimize iftira atmasına ne diyeceğiz. Depremin ilk saatlerinden beri gece gündüz çalışan insanlara edepsizce iftira atmak kimin derdine derman olur. Depremin ilk anından itibaren yalan yanlış bilgilerle paylaşmayı sürdürdü. Biz kendimizi asla hiçbir sorumluluk üstlenmeden ortada dolaşan, sadece konuşan, yalanlarını, kinlerini tekrarlayan deprem turistleriyle kıyaslayamayız. Bu zatın söylediği yalanlar defalarca yüzüne vuruldu. Depremin sorumlusu kim sorusunu sorabilecek kadar hayattan kopuk birisine ne desek boş. Bunların derdi ne bu ülke ne bu millet. Biz bir yılda şehirlerimizi ayağa kaldırmanın derdindeyiz. Tek başına bu tablo bile kimin nerede durduğunu göstermeye yeterlidir.

Sağlık Bakanlığı 8 bin işçi alımı kura çekimi ne zaman?... Haberi Görüntüle

ALTILI KOALİSYONA TEPKİ: ÖYLE BİR KAVGA ÇIKTI Kİ TARİHİMİZDE EŞİ BENZERİ YOK

Altılı koalisyonda demokrasi tarihinde görülmemiş kavga çıktı. Masa etrafındakilere bir şey dağıtmak için yardımcılık veriyorlar. Masanın altı üstüne geldi. Birileri önce masadan kalkatı sonra her nasılsa tekrar oturdu veya oturtuldu. Konuştular toplandılar, dağıldılar. Amaç neydi, Cumhurbaşkanı adayını belirlemek ve vekil listesi için çerçeveyi çizmek. Cumhurbaşkanı adayı dediğiniz kişi yürütmeyi temsil edecek, millete karşı sözü olacak kişidir. Soruyorlar kaç yardımcın olacak? 1 olur, 10 olur, 500 olur. Ben bir tane başkan yardımcısı atadığımda bir başkan yardımcısı ile bu ülke nasıl yönetilecek diyordu. Şimdi birden 1500'e kadar başkan yardımcısı olabilirmiş. Bu asil millet bunları yutmaz, cevabını da 14 Mayıs'ta size verir. Bakalım ilerleyen günlerde daha neler görecek, neler duyacak, ne tür kepazeliklere şahit olacağız. Altılı koalisyona daylık ve lsite kavgasına devam etsin.

Türkiye yasta CHP kutlamada! 12 şehidimizden utanmadan göbek attılar! CHP'li... Haberi Görüntüle

"EMEKLİLİK KOLTUĞUNU VERECEĞİZ"

Uzun ve meşekkatli sürecin sonunda pek bir yıpranacak, pek bir örselenecek, son anda açıklanınca bunlardan kurtulan bir isim çıktı. Kim bu isim, aylardır aday olacağını söyleyen, medyada yazdıran CHP Genel Başkanı. Bay Bay Kemal nihayet bizimle er meydanında yarışacak cesareti gösterdi. Kendisine gereken koltuğu vereceğiz. EYT'yi de çıkardık. Her ne kadar siyaseten emeklilikte bu kanuna gerek yok ise de bu durum kendisine örnek ve teşvik olur diye umuyorum. Ülkeye ve millete zerre kadar hizmeti dokunmayanların, yalan yanlış bilgilerle depremzedelerin kafalarını karıştırma gayretlerini üzüntüyle izliyoruz.

Adem Albayrak kimdir? Yargıtay Başkanvekili Adem Albayrak nereli? Haberi Görüntüle

''TOGG YARINDAN İTİBAREN ÖN SİPARİŞ ALMAYA BAŞLIYOR''

Milletimizin her kesiminin küresel krizin ülkemize etkileri sebebiyle yaşladığı refah kaybının telafisine yönelik programımızdan sapmaya mahal vermiyoruz. Hani araba hani fabrika diyordu. Fabrika yerinde,  muhteşem bir fabrika. Vaadettiğimiz gibi Türkiye'nin otomobili Togg, yarından itibaren ön sipariş almaya başlıyor. Yeni yatırımlar için gün sayıyoruz, hedefimize ilerliyoruz. Güçlü Türkiye'nin inşası için başladığımız yola devam edeceğiz.

Beklenen İstanbul depremi kapıda! Naci Görür 'Çok üzüleceğiz' diyerek o... Haberi Görüntüle

''TÜRK DEVLETLERİ TEŞKİLATI ZİRVESİ ÜLKEMİZDE OLACAK''

Türk Devletleri Teşkilatı zirvesi ülkemizde olacak. Cumartesi Finlandiya Başbakanı geliyor. 18 Mart'ta Çanakkale'deyiz. Sonra Balıkesir'de ülkemiz için son derece önemli olan bor fabrikasını açıyoruz. Birileri üstad Necip Fazıl'a garip yakıştırmalar yapıyor. Üstad Necip Fazıl'ı buna kim takdim ediyor. Doğru takdim et. Önce vatanım ve milletim diyen herkes iş birliği yaparak, ortak bir zeminde buluşmanın yollarını arayacağız. İstikametimiz aydınlıktır.

Erdoğan, toplantı öncesinde Konya'nın "guzum teyze" olarak tanıdığı Esma Çökmen ile sohbet etti.

 Erdoğan, toplantı öncesinde Kore Gazisi bir vatandaş ile sohbet etti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading