Yandex Metrica
SON DAKİKA

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan AK Parti Milletvekili Yakup Taş için taziye mesajı

AK Parti Adıyaman Milletvekili Yakup Taş ve ailesi Adıyaman'da enkaz altında hayatını kaybetti. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı arayarak vefat eden Ak Parti Adıyaman Milletvekili Yakup Taş’ın ailesi ile görüştü. Erdoğan, Taş ailesi ile görüşerek taziyelerini iletti.

Gündem

04.03.2024, 08:39

Adıyaman'da depremde enkazda kalan AK Parti Adıyaman Milletvekili Yakup Taş hayatını kaybetti. Cumhurbaşkanı Erdoğan akşam saatlerinde Yakup Taş'ın ailesi ile telefonda görüştü. Aileye başsağlığı dileyen Erdoğan, "İnşallah ben de bölgeyi dolaşacağım. Adıyaman’a da uğrayacağım. Rabbim yar yardımcımız olsun. Yarın sabah bölgeyi ziyarete başlayacağım. Tüm kardeşlerime selamlarımı sevgilerimi gönderin. Ruhu şad olsun." ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın telefon konuşmasındaki ifadeleri şu şekilde;

"Ahmet Bey selamün aleyküm başımız sağ olsun. Allah sabırlar versin. Rabbim İnşallah Yakup kardeşimizi şehitler sınıfına daim eylesin. Tabii hanımefendi de aynı şekilde şehadet şerbetini içti. Bütün Taş ailesine en kalbi duygularla selam ve sevgilerimi gönderiyorum.

Ezan okununca müzik kapatılsın mı kapatılmasın mı? CHP mitinginde ezan... Haberi Görüntüle

Bakan Yerlikaya'dan terörle mücadele mesajı: 600 bin mesai arkadaşımızla teröristlerin... Haberi Görüntüle

YARIN BÖLGEYİ ZİYARET EDECEĞİM

İnşallah ben de bölgeyi dolaşacağım. Adıyaman'a da uğrayacağım. Rabbim yar yardımcımız olsun. Yarın sabah bölgeyi ziyarete başlayacağım. Tüm kardeşlerime selamlarımı sevgilerimi gönderin. Ruhu şad olsun."

Türkiye, Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremle sarsıldı. İlki 7,7 ikincisi 7,6 büyüklüğündeki deprem; Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay'da büyük yıkıma yol açtı.

AK Parti Adıyaman Milletvekili Yakup Taş ve ailesinin de Adıyaman'da enkaz altında olduğu öğrenilmişti.

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, Yakup Taş'ın bulunduğu yere ulaşıldığını, kurtarılması için çalışmaların sürdüğünü açıklamıştı.

Ancak Taş'ın hayatını kaybettiği öğrenildi.

THY uçağında panik! İstanbul'a zorunlu iniş yaptı Haberi Görüntüle

TAZİYE MESAJI

AK Parti Aydın Milletvekili Metin Yavuz, sosyal medya hesabından Taş'ın adına taziye mesajı yayımladı.

Yavuz, paylaşımında "AK Parti Adıyaman Milletvekilimiz Yakup TAŞ'ın hayatını kaybettiğini büyük bir üzüntüyle öğrendim. Rabbim vekilimize ve tüm deprem şehitlerimize rahmeti ile muamele eylesin. Mekanları cennet olsun." ifadelerini kullandı.

AK Parti Adıyaman Milletvekilimiz Yakup TAŞ'ın hayatını kaybettiğini büyük bir üzüntüyle öğrendim.

Rabbim vekilimize ve tüm deprem şehitlerimize rahmeti ile muamele eylesin. Mekanları cennet olsun.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD'ye gidiyor! Masada kritik başlıklar var Haberi Görüntüle

YAKUP TAŞ KİMDİR?

16 Haziran 1959'da Adıyaman'da doğdu. Baba adı Ali, anne adı Rabiahan'dır.

İş adamı olan Taş, 2002,2007 ve 2011 Genel seçimlerinde AK Parti Milletvekilliği aday adaylığı başvurusunda bulundu.01 Kasım 2015 Genel Seçimlerinde AK Parti Adıyaman 5. sıra milletvekili adayı olarak seçimlere katıldı. Siyasi faaliyetlerinin yanı sıra Adıyaman'da Zirai ve Ticari alanda faaliyet gösteren şirketlerin girişimciliği, kuruculuğu ve yöneticiliği, Adıyaman Spor Kulübü yöneticiliği ile 2002 yılından 2011 yılına kadar Adıyaman Ziraat Odası Başkanlığı görevini yürüttü.

İyi derecede Kürtçe bilen Taş, evli ve 6 çocuk babasıdır.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading