Yandex Metrica

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu seçimler eski sistem tartışmalarına son noktayı koydu

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu seçimler eski sistem tartışmalarına son noktayı koydu

Sayıştay Başkanlığı Konferans Salonu'nda Sayıştay'ın 161. Kuruluş Yıl Dönümü Programı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Cumhuriyetimizin ilk yüzyılını geride bırakırken yeni ufuklara da yelken açıyoruz. Bu önemli yıl dönümünü, gelecek asrımıza damga vuracak yepyeni bir vizyonun başlangıç noktası haline getirmek istiyoruz. Bu seçimler eski sistem tartışmalarına son noktayı koymuştur. Ülkemiz koalisyon dönemlerini bir daha gelmemek üzere rafa kaldırmıştır.'' ifadelerini kullandı.

Gündem

23.01.2024, 20:58

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sayıştay Başkanlığı Konferans Salonu'nda Sayıştay'ın 161. Kuruluş Yıl Dönümü Programı'na katıldı.

Erdoğan, burada yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı;

Sayıştay'ın 161. kuruluş yıl dönümünün devletimiz milletimiz ve başkanlığımız için hayırlı olmasını diliyorum. Böyle anlamlı bir program vesile ile bizleri buluşturan Sayıştay başkanımıza teşekkür ediyorum. Sayıştay'ımız kuruluşundan bu yana devlet organları içinde müstesna bir yere sahiptir. Biz de bu konumunu çıkardığımız kanunlarla daha da güçlendirdik. Kamu kaynağı kullanan her kurumu Sayıştay denetimine aldık.

Trafikte sakın bu 'iyiliği' yapmayın! Diğer sürücülere haber verenlere para cezası: Bir günün faturası 45 bin lira Trafikte sakın bu 'iyiliği' yapmayın! Diğer sürücülere haber verenlere para... Haberi Görüntüle

''85 MİLYONUN HAKKINI HUKUNU KORUYORSUNUZ''

Ülkemizin mali istikrarına katkı vermek üzere gelir giderlerin kontrol altına alınmasında Sayıştay'ın yeri doldurulamaz. 85 milyonun hakkını hukukunu koruyorsunuz. Milletimizin tüm fertlerinin vergisinin denetimini sizler gerçekleştiriyorsunuz. Önemli mesuliyetler üstleniyorsunuz. Bu kuyumcu titizliği ile icra edilmesi gereken bir görevdir. 

Bu saatlerde dışarı çıkacak olanlar dikkat! Bakanlıktan son dakika uyarısı Bu saatlerde dışarı çıkacak olanlar dikkat! Bakanlıktan son dakika uyarısı Haberi Görüntüle

''MİLLETİN EMANETİNE GÖLGE DÜŞÜRMEYECEĞİZ''

29 Ekim 2023 tarihinde Cumhuriyetimizin 100'üncü yılına kavuşacağız. Cumhuriyetimizin 100'üncü yılını büyük bir coşku ile kutlayacağız. Türkiye Yüzyılı ülkemizi muassır medeniyetler seviyesinin de üstüne taşıyacak. Türkiye Yüzyılı, istikrar harbi ruhu ile 85 milyonun sırt sırta vererek istikbali inşa etmesidir. Milletimiz 14 Mayıs'ta bunun ilk adımını Meclis'te atmıştı. Yüzde 52,18 oy oranı ile şahsımıza 5 yıl daha hizmet etme imkanı sunan kardeşlerimizin sorumluluğunu yüreğimizde taşıyoruz. Türk demokrasissi bu seçimin en büyük kazananı oldu. Nasıl 21 yıldır milletin emanetine sahip çıktıysak, bundan sonra da buna gölge düşürmeyeceğiz. Yürütmesi, yasaması, yargısı ile, devletin organları ile uyumlu bir işbirliği çok önemli. Bizim gibi bunun sıkıntısını çekmiş bir ülke için bu hayati derecede önemlidir.

Bakan Özhaseki'den tüm belediye başkanlarına 'kentsel dönüşüm' çağrısı: 500'e yakın fay hattı var! Bakan Özhaseki'den tüm belediye başkanlarına 'kentsel dönüşüm' çağrısı: 500'e yakın... Haberi Görüntüle

''BÜROKRAT ATAYAMADIĞIMIZ DÖNEMLER OLDU''

Çok partili demokrasiye geçtiğimiz 1950'den beri erkler arası reakbetin yaşanmasıdır. Tarihmize baktığımızda bunun çok sayıda örneğini görüyoruz. Menderes'ten Özal'a kadar hepsi bu acı gerçekle yüzleşti attıkları adımlar engellendi. Kendini milli irade üstünde görenler hukukun kendilerine verdiği yetkiyi ülkenin önünü açmak için değil statükoyu korumak için kullandı. Türkiye malesef bu süreçte altın değerinde yıllarını kaybetmiştir. 10 milyarca doları bulan faturalarla karşı karşıya kalmıştır. Türk demokrasisi aynı dönemde yarışa başladığı ülkelerden geriye düşmüştür. Anayasa'nın kötüye kullanılması nedeniyle aylarca bürokrat atayamadığımız dönemler oldu. Türkiye'yi hedeflerine ulaştırmadan huzura ermeyeceğiz. Bunun için yürütme, yasama, yargı arasında uyumlu bir işbirliğinin tesisi çok mühimdir.

Son dakika... DEM'li iki büyükşehir belediye hakkında inceleme: Mülkiye Müfettişleri görevlendirildi Son dakika... DEM'li iki büyükşehir belediye hakkında inceleme: Mülkiye Müfettişleri... Haberi Görüntüle

''KOALİSYON DÖNEMİ RAFA KALKTI''

Son 21 yılda ülkemizde büyük bir zihniyet devrimi gerçekleştirdik. Devletin tüm kurumlarının hedef, anlayış birliği, ve ahenkle çalışmasını temin ettik.Yeni sistemin avantajlarını son dönemde yaşadığımız tüm krizlerde gördük. Türk ekonomisi her yıl büyüyor. 14 Mayıs ve 28 Mayıs seçimlerinin sonuçlarından biri de Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin milletten yeniden güven oyu almış olmasıdır. Sistem tartışmalarına son nokta konulmuştur. Ülkemiz koalisyon dönemlerini bir daha gelmemek üzere rafa kaldırmıştır. Türkiye'nin fuzuli tartışmalarla ne vaktinin ne de enerjisinin olduğunu düşünüyoruz. Buradan geriye gidişe izin vermeyeceğiz. Sistemin işleyişinin daha da iyileştirecek adımları elbette atacağız.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading