Yandex Metrica
SON DAKİKA
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Avrupa'da parlamentoda battaniye dağıtılıyor, Türkiye kışı rahat geçirecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Avrupa'da parlamentoda battaniye dağıtılıyor, Türkiye kışı rahat geçirecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TESK Genel Kurulu'nda konuştu. Avrupa'daki doğalgaz kriziyle ilgili açıklamalarda bulunan Erdoğan, ''Avrupa kış mevsimini en az hasarla atlatmanın peşinde. Enerji tasarrufu çağrılarını sizler de yakından takip ediyorsunuz. Parlamentoda yorgan, battaniye dağıtıyorlar. Fevkalade bir durum olmazsa kışı dünyanın birçok ülkesine göre sıkıntısız geçireceğiz.'' dedi.

Gündem

21.02.2024, 19:37

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu 21. Olağan Genel Kurulu'nda konuştu. Erdoğan Avrupa'daki doğalgaz krizine ilişkin kritik değerlendirmelerde bulundu.

Dünya basını Murat Kurum'un vaatlerini yazdı: Teslim etme sözü verdi! Haberi Görüntüle

'ÖVÜNÜYORLARDI ŞİMDİ PATLADILAR'

Erdoğan'ın konuya ilişkin açıklaması şöyle:

Türkiye küresel ekonomiyle tamamıyla bütünleşmiş bir ülkedir. Dünyada yaşanan krizlerin Türkiye'yi es geçmesi elbette düşünülemez. Küresel fırtınadan ister istemez biz de etkileniyoruz. Üretimdeki aksamaların yansımalarını şimdi çok daha net görebiliyoruz. Tüm dünya son 40-50 yılın en yüksek enflasyon oranlarıyla mücadele etmektedir. İngiltere'de Sterlin patladı. Nereden nereye geldi. Övünüyorlardı... Ama şimdi bugün aldığımız haberlerle patladılar. Bu sorunlara bir de Rusya Ukrayna arasındaki savaş eklendi. Enerji fiyatları astronomik fiyatlara çıkmış, gıda krizi ürkütücü boyutlara ulaşmıştır.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD'ye gidiyor! Masada kritik başlıklar var Haberi Görüntüle

'PARLAMENTODA YORGAN BATTANİYE DAĞITIYORLAR'

Avrupa kış mevsimini en az hasarla atlatmanın peşinde. AB ülkeleri bunun düşüncesi içinde. Türkiye'nin böyle bir sorunu var mı? Yok. Enerji tasarrufu çağrılarını sizler de yakından takip ediyorsunuz. Parlamentoda yorgan, battaniye dağıtıyorlar. Öyleyse gereğini de sizler en güzel şekilde yapacaksınız.

2024 Düzce'de iftar çadırı kuruldu mu? Düzce'de ücretsiz iftar çadırı... Haberi Görüntüle

'KIŞI SIKINTISIZ GEÇİRECEĞİZ'

Karadeniz ve Doğu Akdeniz'deki sondaj ve arama faaliyetleriyle bu sancılı döneme rahat giriyoruz. Bu akşam Putin'le görüşmemiz olacak. Sıkıntıları değerlendirme fırsatım olacak. Fevkalade bir durum olmazsa kışı dünyanın birçok ülkesine göre sıkıntısız geçireceğiz. Üretimi, istihdamı, ihracatı ve cari fazla yoluyla büyümeyi esas alan ekonomi modelimizin müspet etkilerini görüyoruz. Göreve geldiğimizde 36 milyar dolarlık ihracat vardı, şimdi 250 milyar doları aşan 300 milyar dolara giden ihracata eriştik.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading