Yandex Metrica
SON DAKİKA
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Artık bizim de Tayfun'umuz var bir yere mesaj oluyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Artık bizim de Tayfun'umuz var bir yere mesaj oluyor

İstanbul Üniversitesi Cemil Bilsel Konferans Salonu'nda "Blokzincir İstanbul" programında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Artık bizim Tayfun'umuz var. Bunlar bir yere mesaj oluyor. Biz de zevkle takip ediyoruz." dedi.

Gündem

23.01.2024, 19:58

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Üniversitesi Cemil Bilsel Konferans Salonu'nda "Blokzincir İstanbul" programına katıldı. Burada konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde;

CHP'yi İzmir korkusu sardı! Hamza Dağ ile Cemil Tugay arasında... Haberi Görüntüle

''FİBER ALTYAPI KONUSUNDA YAVAŞ GİDİYORUZ''

Ülkemiz ve teknoloji sektörü için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Ülkemizin dijital dönüşümünün altında da AK Parti imzası olacaktır. Türkiye'nin yatırım eksikliklerini tamamlaya çalışırken, güçlü teknolojik altyapı kurmayı da ihmal etmedik. Başka türlü ülkemizi 2053 vizyonumuzla buluşturamayız. İnternet altapımımızı geliştirmemiz, bunların işaretidir. İnternette fiber altyapı konusunda yavaş gidiyoruz, onu da hızlandıracağız. Rabbimiz insan için ancak çalıştığı kadarı vardır buyuruyor. Ülkemizin son 20 yılda araştırma geliştirme konusunda kat ettiği yol çok önemlidir.

Seçmen bilgi kağıdını getirmek zorunda mı? Yeni evlenenler kimliğini değiştirmeden... Haberi Görüntüle

''TEKNOLOJİ ŞİRKET SAYIMIZ 6'YI BULDU''

Araştırma-geliştirme harcamalarını 55 milyar liraya çıkartarak milli gelirimizin yüzde 1'inin üzerinde yükseltmiş bir ülkeyiz. Teknoparklarda da benzer bir gelişmeye şahitlik ediyoruz. Teknopark sayımız 59 şehrimize yayılmış şekilde 94'e ulaşmıştır. Savunma sanayi, teknolojinin hem lokomotifi hem de en çok kullanıldığı alandır. Yıllık 250 milyon dolar olan savunma sanayi ürünleri ihracatımızı, 3 milyar doların üzerine çıkarttık. Türkiye 750'nin üzerinde projeye ve 5.5 milyar Dolar bütçeden 75 milyar dolar bütçeye çıkmıştır. Savunma sanayii teknolojinin hem lokomotifi hem de en çok kullanıldığı alandır. Değeri 1 milyar dolar olan teknoloji şirketi sayımız 6'yı buldu. TOGG otomobilimiz de ülkemizin teknolojide geldiği seviyenin sembollerinden biridir. Üreticilerinin deyimiyle "otomobilin çok ötesindeki özellikleriyle" bir akıllı cihaz olan TOGG'un inşallah pek çok sektörün sürükleyicisi olarak ülkemize önemli katkıları olacaktır.

ABD ve İsrail'in Türkiye-Rusya planı: DEAŞ/IŞİD'i kim kurdu? sorusunun cevabı... Haberi Görüntüle

''ARTIK BİZİM TAYFUN'UMUZ VAR BİR YERE MESAJ OLUYOR''

Blokzincir teknolojisinin kamuoyunda popüler olması, sağladığı merkeziyetsiz düzen, mevcut ekonomik düzeni değişitirebilecek durumdadır. Dijital varlık deposuna yakıt koyan olmaktan ziyade, bizzat bu aracı kullanan ülke olmak istiyoruz. Hedefimiz bu alanda da üretici, takip eden değil takip edilen konumuna ulaşmaktır. İnsansız hava araçlarımız, adlarına şarkılar bestelenen efsaneler haline gelmiştir. Başkalarının açtığı sanal evrenlerde yer almaya çalışmak yerine kendi evrenimizi kurmak peşindeyiz. Tarih boyunca cesaret ve azmimiz yaında, üretkenliğimizle çalışkanlığımızla dünyaya örnek olduğumuz gibi bugün teknolojik kalkınmayl örnek oluyoruz. Artık bizim Tayfun'umuz var. Bunlar bir yere mesaj oluyor. Biz de zevkle takip ediyoruz. Teknofest kuşağı dediğimiz gençlerimiz sayesinde dünya çapında yeniliklere imza atıyoruz. 

SON DAKİKA! Dışişleri Bakanlığından Belçika'daki olaylara ilişkin açıklama: Soruşturma başlatıldı Haberi Görüntüle

BLOKZİNCİR NEDİR? 

Blokzincir teknolojisi, bir işletme ağındaki şeffaf bilgi paylaşımına izin veren gelişmiş bir veritabanı mekanizmasıdır. Blokzincir veritabanı, bir zincir üzerinde birbirine bağlı bloklarda verileri depolar.

2024 MANİSA-DEMİRCİ SEÇİM SONUÇLARI | 31 Mart 2024 Manisa-Demirci'de hangi... Haberi Görüntüle

Bülent Cihantimur tutuklanacak mı? Eylem Tok'un eşi savcılığa çağırıldı! Haberi Görüntüle

''KRİPTO PARA YERİNE BLOKZİNCİR''

Dünya çapında pek çok yeniliğin altına imzamızı atıyoruz. Diğerlerinden teknoloji ile ilgili bir şey duydunuz mu? Ülkemize kazandırdığımız eserlerin çoğu aynı zamanda birer teknoloji harikasıdır. Özel sektörümüzün blokzincir alanındaki faaliyetlerini yakından izliyoruz. Önümüzdeki dönemde bu alanda ülkemize katkı sağlayacak projeleri hayata geçirmeyi sürdüreceğiz.  Merkez Bankası bünyesinde kripto para ile ilgili çalışma yürütülüyor. Gençlerimize kirpto para kumarlarına yönelmek yerine blokzincir teknolojisi geliştirilme çalışmalarına katılma tavsiyesinde bulunuyorum.



Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading