Yandex Metrica
SON DAKİKA
Cumhurbaşkanı Erdoğan: ABD, Afgan mülteciler konusunda daha fazlasını yapmalı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: ABD, Afgan mülteciler konusunda daha fazlasını yapmalı

ABD'nin Afgan mülteciler konusunda daha fazlasını yapması gerektiğini belirten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “ABD orada 20 yıldır neden var, önce bu soruların cevabını kendi kendisine vermesi gerek.” ifadelerini kullandı.

Gündem

23.01.2024, 18:00

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) 76. Genel Kurul Görüşmeleri için geldiği New York'ta Amerikan CBS televizyonuna mülakat verdi.

Tamamı pazar günü yayımlanacak olan röportajdan alıntılanan bir bölümde, Türkiye'nin "mülteci ambarı" olmayacağı yönünde sözleri anımsatılan ve Afgan mültecilerin sorumluluğunu ABD'nin mi alması gerektiği sorusu sorulan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Şu anda ABD zaten bu tür sorumlulukları yerine getirmedi. Bizim ülkemizde şu anda kayıt dışı 300 binden fazla Afgan mülteci var. Ülkemizin hala Afgan mültecileri almaya gücü yetmez.” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'nin Afgan mülteciler konusunda daha fazlasını yapmasını gerektiğini söyleyerek, “ABD orada 20 yıldır neden var, önce bu soruların cevabını kendi kendisine vermesi gerek.” değerlendirmesini yaptı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading