Yandex Metrica
SON DAKİKA
Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret eden Sedef Kabaş'a tahliye

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret eden Sedef Kabaş'a tahliye

Gazeteci Sedef Kabaş, ilk duruşmada "Cumhurbaşkanına hakaret" suçundan 2 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırılarak, tahliyesine karar verildi. Sedef Kabaş'ın İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'na hakaret suçundan da beraatına karar verildi.

Gündem

23.01.2024, 22:06

Katıldığı televizyon programındaki konuşmasında, "Cumhurbaşkanına hakaret" ve "kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret" suçlarını işlediği gerekçesiyle tutuklanan Sedef Kabaş'ın 12 yıl 10 aya kadar hapis cezası istemiyle yargılanmasına başlandı.

İstanbul 36. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya Sedef Kabaş ve avukatları katıldı. Müdahil Başkan Recep Tayyip Erdoğan adına avukatları da salonda hazır bulundu. Duruşma, kimlik tespiti yapılan Kabaş'ın savunmasının alınmasıyla devam etti.

Seçim günü yazlıkta, köyde oy kullanabilirmiyim 31 Mart? Adres dışında... Haberi Görüntüle

SEDEF KABAŞ'A TAHLİYE

Son dakika gelişmesine göre; Gazeteci Sedef Kabaş'ın tahliyesine karar verildi. Kabaş'ın İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'na hakaret suçundan da beraatına karar verildi.

Hastanelerde yüksek maaşlı personel alımı! 14-31 Mart İŞKUR hastanelere temizlik... Haberi Görüntüle

NELER YAŞANMIŞTI? 

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Sedef Kabaş'ın 14 Ocak'taki televizyon programında yaptığı konuşmalarla ilgili "Cumhurbaşkanına hakaret" suçundan soruşturma başlatmıştı.

Kabaş'ın suça konu konuşmayı yaptığı kanalın merkezi Sarıyer'de olduğu için dosya, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilmiş, savcılıkça Kabaş hakkında gözaltı kararı verilmişti.

Gözaltına alınan Kabaş, "Cumhurbaşkanına hakaret" suçundan başlatılan soruşturma kapsamında sevk edildiği nöbetçi hakimlikçe 22 Ocak'ta tutuklanmıştı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading