Yandex Metrica

Cumhur İttifakı'na katılmayan Fatih Erbakan'dan itiraf: Tepki görüyoruz

Cumhur İttifakı'na katılmayan Fatih Erbakan'dan itiraf: Tepki görüyoruz

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Cumhur İttifakı'na katılmadığı için tepki aldıklarını itiraf etti. Erbakan, “Bize sempati duyup oy vermeyi düşünen ama Tayyip Bey’e de oy verecek olan insanlardan bazı tepkiler oldu. ‘Burada olsaydınız daha iyiydi. Biz de gönül rahatlığıyla size oy verirdik’ diyenler oldu.” değerlendirmesinde bulundu.

Gündem

23.01.2024, 20:37

14 Mayıs tarihinde yapılacak seçimlere kısa bir süre kalırken partiler de ittifak çalışmalarına devam ediyor.

AK Parti, MHP ve BBP'den oluşan Cumhur İttifakı'na HÜDA PAR da katıldı. Böylece Cumhur İttifakı genişlemiş oldu. Yeniden Refah Partisi'nin de Cumhur İttifakı'na katılacağı iddia ediliyordu ancak Fatih Erbakan, seçimlere tek başlarına girme kararı aldı.

Fatih Erbakan yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı;

''Yetkili kurullarımız ve teşkilatlarımızla gerçekleştirdiğimiz kapsamlı istişareler sonucunda 14 Mayıs Pazar günü yapılacak olan seçimlere tüm bölgelerinde herhangi bir ittifaka dahil olmadan müstakil olarak girme kararı almış bulunuyoruz. Yeniden Refah Partisi olarak cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de bendeniz bugün YSK'ya başvuru yapacağım.''

Cumhur İttifakı’na katılmayıp Cumhurbaşkanı Erdoğan’a rakip olmayı tercih eden Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, tepki aldıklarını açıklarken sürecine ilişkin ayrıntıları paylaştı.

Hatay'ı tefecilere borçlandırmıştı! Lütfü Savaş tefecilerden aldığı paraya yeni kılıf uydurdu! Hatay'ı tefecilere borçlandırmıştı! Lütfü Savaş tefecilerden aldığı paraya yeni kılıf... Haberi Görüntüle

İKİ GÖRÜŞ ÖNE ÇIKTI

Habertürk televizyonunda sürece ilişkin detayları paylaşan Erbakan, iki görüşün öne çıktığını açıkladı. İstişarelerde ilk eğilimin Cumhur İttifakı’nda yer alınması durumunda AK Parti’ye gönülsüzce verilecek oylardan bir kısmının Refah Partisi’ne gelmesi yönünde olduğunu belirten Erbakan, ikinci görüş olarak Cumhur İttifakı’na katılım durumunda tabanda rahatsızlık oluşup kopmalar olabileceği değerlendirmesinin yapıldığını belirtti.

Gözler BMGK'deki oylamada: Türkiye, Filistin'in BM'de tam üyeliğini destekliyor Gözler BMGK'deki oylamada: Türkiye, Filistin'in BM'de tam üyeliğini destekliyor Haberi Görüntüle

“BURADA OLSAYDINIZ DAHA İYİYDİ”

Fatih Erbakan, olumsuz karar vermeleri dolayısıyla tepki aldıklarını belirtirken “Bize sempati duyup oy vermeyi düşünen ama Tayyip Bey’e de oy verecek olan insanlardan bazı tepkiler oldu. ‘Burada olsaydınız daha iyiydi. Biz de gönül rahatlığıyla size oy verirdik’ diyenler oldu.” değerlendirmesinde bulundu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading