• G.ALTIN

    4.137,86

  • DOLAR

    39,0466

  • EURO

    44,1202

  • BIST 100

    9.475,21

  • BITCOIN

    $111.240

Çocukların hayatıyla oynayanlara af yok: Tepki çeken iki okul servisi sürücüsü yakalandı

Çocukların hayatıyla oynayanlara af yok: Tepki çeken iki okul servisi sürücüsü yakalandı

İstanbul'da, iki okul servis aracı, yaptıkları manevralarla trafik güvenliğini tehlikeye düşürmüş, görüntüler tepki çekmişti. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, konuya ilişkin açıklamada bulundu.

İstanbul'un Esenyurt ilçesinde iki okul servis aracı, yaptıkları tehlikeli manevralarla trafik güvenliğini tehlikeye düşürdü.

TEM Otoyolu'nda Edirne istikametine doğru ilerleyen iki servis minibüsünün şoförleri, şerit değiştirerek birbirlerinin önüne direksiyon kırarak hem çocukların hem vatandaşların canlarını tehlikeye attı.

Sosyal medyaya düşen görüntüler infial yaratırken kullanıcılar iki şoföre de büyük tepki gösterdi. Görüntülerin hızlı bir şekilde yayılmasının ardından yetkililer hemen harekete geçti.

TRAFİK MAGANDALARI YAKALANDI

Tehlikeli şekilde araç kullanarak çocukların ve vatandaşların canlarını tehlikeye atan iki okul servisi sürücüsü O. S. ve M.E.T. Sanal Trafik Devriyeleri ekipleri tarafından tespit edildi ve yakalandı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada iki trafik magandasının yakalandığını belirtirken şu ifadeleri kullandı;

''Bu sorumsuz sürücülerin

Sürücü belgeleri iptal edilmiş, 

Araçlar trafikten men edilmiş, 

Çalışma Güzergah İzin Belgeleri geçici olarak iptal edilmiş,

Her iki sürücü hakkında adli işlem başlatılmıştır. Ayrıca;

Toplam 44.232 TL idari para cezası uygulanmıştır.''

''KABUL EDİLEMEZ''

Direksiyon başına geçen her sürücünün trafik kurallarına harfiyen uyması gerektiğinin altını çizen Yerlikaya, ''Özellikle en kıymetlilerimiz olan evlatlarımızı taşıyan servis şoförleri en ufak dahi olsa hata yapmamak için dikkatli olmalıdırlar. Kaldı ki akan trafikte makas atmaları, saygısızca araç kullanmaları kabul edilemez.'' dedi.

Avatar
Recep KIYATSIL