Yandex Metrica

Çocukları döven 'Süleymancı' olunca Akşener ve İmamoğlu kafayı kuma gömdü

Çocukları döven 'Süleymancı' olunca Akşener ve İmamoğlu kafayı kuma gömdü

2018 genel seçimlerinde Meral Akşener'in, 2019 yerel seçimlerinde ise Ekrem İmamoğlu'nun destek aldığı Süleymancılar şimdi dayak olayıyla gündemde. Ancak ne Akşener ne de İmamoğlu 'kendi cemaatlerine' tek bir kınama mesajı geçemedi.

Gündem

23.04.2024, 21:06

Süleymancı olarak bilinen gruba ait öğrenci yurdunda çocukların öldüresiye dövülmesi Türkiye'de infial uyandırırken siyasette iki ismin derin sessizliği dikkat çekti. İstanbul-Esenler'deki yurtta 7 çocuğun yumruklu tokatlı dövülmesi olayına ilişkin ne İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ne de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu tek laf edemedi. 

Bu sessizlikte Süleymancı grubunun seçimde Akşener ve İmamoğlu'na verdiği desteğin payı büyük. Devletin istihbarat raporlarında "ikinci FETÖ olmaya en yakın grup" ifadeleriyle nitelenen ve içerisinde ABD bağlantılı çok sayıda ismin cirit attığı iddia edilen Süleymancılar, 24 Haziran 2018 Genel Seçimlerinde İYİ Parti'yi, 31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde ise İmamoğlu'nu desteklemişti.

Süleymancılar grubunun lideri Alihan Kuriş (ortada-kıravatlı)

Kurucusu Süleyman Hilmi Tunahan'ın öğretileriyle bir ilgisi kalmadığı, son yıllarda büyük yozlaşma içerisinde bulunduğu ileri sürülen gruba 2016 yılından beri mimar Alihan Kuriş liderlik ediyor. İbadet ederken kafalarına mavi takke takmasıyla dikkat çeken Süleymancıların İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na da çocukken dinî eğitim verdiği ortaya çıkmıştı. 

Erdoğan, 'Gerekli değişimi gerçekleştireceğiz' demişti! AK Partili isimden 'kabine' iddiası: Genel Merkez'le sınırlı kalmayacak! Erdoğan, 'Gerekli değişimi gerçekleştireceğiz' demişti! AK Partili isimden 'kabine' iddiası:... Haberi Görüntüle

'MUHTEREM BÜYÜĞÜMÜZ' İMAMOĞLU'NU İSTİYOR

Süleymancı grubu, İstanbul'da usûlsüzlüklerden ötürü yenilenen yerel seçimler sırasında (31 Mart-23 Haziran 2019) örgüt içi yayınladığı talimatla Ekrem İmamoğlu'nun desteklenmesi emri vermişti. Grubun 'İstanbul Sekretarya' imzasıyla bağlılarına geçtiği yazılı talimatta şu ifadeler kullanılmıştı:

"Muhterem Mıntıka Mümessilimiz,
Muhterem Büyüğümüz'ün sizlere / sizlerin şahsında bütün kardeşlerimize selamları - duaları var. 
Yenilenecek 23 Haziran İstanbul Seçimlerinde Millet İttifakı adayı Ekrem İmamoğlu'na oy verilmesi arzu ediliyor.

NOT: Muhterem Büyüğümüzün bu talimatı bütün personel, ihvan ve ehavatımıza sıhhatli ve açık şekilde ulaştırdıktan sonra 21 Haziran 2019 Cuma günü saat 13:00'a kadar geri dönüş yapılarak malumat verilmesi rica olur."

İBB'nin 'teknik arıza var' dediği ulaşım aksamasında gerçek bambaşka! 30 saati aşan metro arızasının nedeni ortaya çıktı? İBB'nin 'teknik arıza var' dediği ulaşım aksamasında gerçek bambaşka! 30... Haberi Görüntüle

O GÖRÜNTÜLER HERKESİ ŞOKE ETTİ

Esenler'de Süleymancılar grubuna bağlı bir yurtta kalan öğrenciler, öğretmenleri tarafından hunharca dövüldü. Skandal görüntüler, dayak yiyen öğrencilerden birinin güvenlik kamerası görüntülerini cep telefonuna kaydedip annesine izletmesiyle ortaya çıktı. 


 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading