Yandex Metrica
SON DAKİKA
Çip uygulamasında yasal süre doldu: Evcil hayvanlarını terk edenlerin sayısı üçe katlandı

Çip uygulamasında yasal süre doldu: Evcil hayvanlarını terk edenlerin sayısı üçe katlandı

Evcil hayvanlara mikroçip uygulamasının başlaması ile son bir haftada hayvanların terk edilme oranında büyük bir artış yaşandı. 3 bin 469 liralık mikroçip ücretini veya mikroçip takılı hayvanını sokağa atmanın 6 bin 72 liralık cezasını ödemek istemeyenler en kolay yolu seçti ve hayvanlarını terk edenlerin sayısı üçe katlandı.

Gündem

20.02.2024, 12:02

Evcil hayvanlara mikroçip uygulaması için yasal süre 31 Aralık'ta sona erdi. Evcil hayvanına mikroçip taktırmayan ve beyanname doldurmayanlar her bir hayvan için 3 bin 469 TL ceza ödeyecek. Mikroçip uygulamasını yaptırmayan yüzlerce evcil hayvan sahibi ise ceza ödememek için sürenin dolduğu tarihten bu yana hayvanlarını sokağa attı. İki günlük bu süreçte evcil hayvanlarını sokağa terk edenlerin sayısı üçe katlandı. 

Kılıçdaroğlu'nun destekçileri harekete geçti! İmamoğlu'na karşı afişler asıldı: Sırtından hançerleyenlere... Haberi Görüntüle

MİKROÇİP UYGULAMASININ SÜRESİ DOLDU

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın "Kedi, Köpek ve Gelinciklerin Kimliklendirilmesi ve kayıt Altına Alınmasına Dair Yönetmelik'te Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliğine" göre evlerde beslenen kedi, köpek ve gelinciklere miktoçip takma zorunluluğu getirilmişti. 

Mikroçip uygulaması ile evcil hayvanın adı, pasaport numarası, türü, ırkı, cinsiyeti, rengi, doğum tarihi, hayvan sahibinin adı, bulunduğu il, ilçe, mahalle ve acil durumda ulaşılabilecek kişi bilgileri Ev Hayvanı Kayıt Sistemi'ne (PETVET) kaydediliyor. 

Murat Kurum net konuştu: İstanbul’u ilk 20 girişim şehrinden biri... Haberi Görüntüle

EVCİL HAYVANINI TERK EDENLERİN SAYISI ÜÇE KATLANDI

Evcil hayvanına çip taktırmamanın cezaı her bir hayvan için 3 bin 469 TL iken, çip taktırdıktan sonra hayvanı sokağa atmanın cezası ise 6 bin 72 TL. Cezadan kurtulmak isteyen evcil hayvan sahiipleri ise en kolay yolu seçti. Mikroçip uygulamasının başlamasından bu yana evcil hayvanını terk edenlerin sayısı üçe katlandı. 

Her Eve Bir Pati Derneği Başkanı Emre Demir, çip uygulamasında sürenin dolmasından kaynaklı evcil hayvanları terk sayısında artış olduğunu söyledi ve şu şekilde konuştu:

PETVET sisteminde kayıtla ilgili son dönemlerdeki yoğunluk ve bunun akabinde yaşadığımız birtakım problemler ortaya çıktı. Ne yazık ki bu dostlarından vazgeçen insanlar da söz konusu. Evlerde yaşayan dostlar terk ediliyor. Normal aylarda bahçemize 20-30 dostumuz gelirken, şu anda 80-90’lara dayandı. Ev ortamına alışmış bu hayvanların bırakın sokakları, barınaklarda bile yaşamaları çok zor.

Kandil'i başlarına yıkıyoruz: 4 PKK'lı terörist havaya uçuruldu Haberi Görüntüle

SON BİR HAFTA İÇİNDE REKOR ARTIŞ

Yedikule Hayvan Barınağı Yöneticisi Meral Olcay ise  “Son bir hafta içerisinde küçük ırk ev köpeklerinin terk edilme oranında artış oldu. İnsanlar en kolay yolu tercih ettiler. Hayvanlarını terk ettiler maalesef" şeklinde konuştu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading