Yandex Metrica

Çiçek Sepeti'nde samuray kılıcı satışı! 'Hediyelik' olarak satılıyor

Çiçek Sepeti'nde samuray kılıcı satışı! 'Hediyelik' olarak satılıyor

İstanbul'un Ataşehir ilçesinde geçtiğimiz akşam samuray kılıcı ile akılalmaz bir cinayet işlendi. Katil samuray kılıcını internetten satın aldığını itiraf ederken, internette kılıç satışı yapılıyor olması büyük tepki topladı. Olayın ardından Çiçek Sepeti'nde de samuray kılıcının hediyelik olarak satıldığı ortaya çıktı.

Gündem

23.01.2024, 18:17

İstanbul Ataşehir'de geçtiğimiz günlerde korkunç bir cinayet işlendi. 10 Kasım günü saat 19.00 sıralarında gerçekleşen olayda elinde samuray kılıcı bulunan bir kişi, Başak Cengiz isimli kadına saldırdı. Can Göktuğ Boz adlı şahıs, hiçbir şey söylemeden 75 santimetre uzunluğundaki samuray kılıcını Cengiz'e art arda saplamaya başladı. Ağır yaralanan Başak Cengiz ise kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Yakalanan Can Göktuğ Boz'un evinde yapılan aramada 15 kılıç ve bıçak ele geçirildi.

Saldırgan, emniyette verdiği ifadesinde bıçaklara karşı merakı olduğunu, iyi bir bıçak bulana kadar birçok kez bıçak aldığını söyledi. Ayrıca Cengiz'i öldürmekte kullandığı samuray kılıcını da internetten temin ettiğini belirtti.

1953 YILINDAN BERİ SATIŞI YASAK

1953 yılında hazırlanarak yürürlüğe konulan 6136 sayılı 'Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkında Kanun'a göre, ateşli silahlarla mermilerinin ve bıçaklarla salt saldırı ve savunmada kullanılmak üzere özel olarak yapılmış bulunan diğer aletlerin memlekete sokulması, yapılması, satılması, satın alınması, taşınması veya bulundurulması yasak.

Ancak vahim nitelikte silah olarak bilinen kılıç ve benzeri bıçaklar, internetten kolayca temin edilebiliyor. Yaşanan olayın ardından internetten silah satışı konusu yeniden gündeme geldi. Bir alışveriş sitesi olan Çiçek Sepeti'nde de 'hediyelik' olarak samuray kılıcı satıldığı ortaya çıktı.

Birkaç yıl önce de bir kişinin ailesini siyanürle zehirleyerek öldürmesi üzerin internet üzerinden siyanür temin edilebildiği ortaya çıkmıştı. Türkiye'de imal edilmeyen ve bireysel satışı yasak olan siyanürün sanal olarak satışının bulunması tepki toplarken, bir süre sonra siyanürlü bileşiklerin internet veya herhangi bir elektronik ortamda halka satışı yasaklanmıştı.

TEPKİLER SONRASI SİTEDEN KALDIRILDI

Çiçek Sepeti, samuray kılıcı satışına tepki gösterilmesinin ardından ürünü siteden kaldırdı. Ürün şu an sitede yer almıyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading