Yandex Metrica

CHP'nin trol ordusunu çalışma ofisi deşifre oldu! İşte CHP'nin 'Cambridge Analytica' ekibini kurduğu o merkez...

CHP'nin trol ordusunu çalışma ofisi deşifre oldu! İşte CHP'nin 'Cambridge Analytica' ekibini kurduğu o merkez...

CHP sosyal medyada, son olarak Memleket Partisi lideri Muharrem İnce’nin bile dikkatini çekip tepkisine yol açan büyük bir trol ağını hız kesmeden yönetmeye devam ediyor. 40 bine yakın trol ve binlerce bot (sahte) hesap başı çekiyor. CHP’li fenomenler, Destek veren fenomenler, CHP algı timleri, Sokak röportajcıları ve Sosyal medya habercileri adı altında kendi arasında kollara ayrılan birimlerden oluşuyor. Sosyal medya üzerinden algı operasyonu yapan CHP resmen kendi Cambridge Analytica ekibini kurdu. CHP'nin Ankara'da kurduğu Cambridge Analytica gibi çalışan 'trol merkezi'nin nerede olduğu ortaya çıktı.

Gündem

23.01.2024, 20:52

40 bini aşkın kişinin olduğu trol ordusunun temelleri Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘kozmik’ danışmanı Recep Cengiz tarafından atıldı. Cengiz, Kılıçdaroğlu’nun talebi üzerine sosyal medyada algıyı yönetmek için “Kılcal Damar Örgütlenme Sistemi” adı verilen bir yapı kurdu. Sistemin aktif hale getirildiği 17 Mart tarihli CHP MYK raporuna bile girdi.

2024 Yunan Adaları güncel feribot fiyatları ne kadar? Hangi şehirlerden hangi Yunan Adaları'na geçiş yapılır? 2024 Yunan Adaları güncel feribot fiyatları ne kadar? Hangi şehirlerden... Haberi Görüntüle

MANİPÜLE EDİCİ İÇERİKLER ÜRETİLİYOR 

CHP’nin seçimleri etkileme amacıyla, hakaret ve dezenformasyon içeriklerini yayan 40 bin kişilik trol ağının rahat bir şekilde kordine olması için  Ankara Çukurambar’daki Mekik Plaza’da bir ofiste çalışmalarını yürüütüyorlar.

 Kılıçdaroğlu’nun kurduğu “Cambridge Analytica” benzeri şirketin bulunduğu Mekik Plaza, İletişim Başkanlığı binasına oldukça yaygın. Söz konusu ofiste, CHP’nin algı operasyonunda görev alan troller ve fenomenler için içerikler üretiliyor. Milletvekillerinin sosyal medya paylaşımlarının son şekline burada karar veriliyor. Bir katın tamamen CHP’lilere ait olduğu binada o bölüme kimse alınmıyor. Seçim koordinasyon merkezi gibi işlem yapılan yerde YSK’dan alınan bilgiler işlenip kişilerin sosyal medya verileri bulunarak kullanıcılara göre manipüle edici içerikler üretilerek algı operasyonları yapılıyor.

TikTok fenomeni Eva Evans öldü mü? Eva Evans neden öldü? TikTok fenomeni Eva Evans öldü mü? Eva Evans neden öldü? Haberi Görüntüle

CHP KENDİ CAMBRİDGE ANALYTİCA EKİBİNİ KURDU 

“Seçime 10 gün kala pis işler olacak” diyerek sandığa gölge düşürmeye çalışan 7’li Masa’nın ortak cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve yardımcılarını seçimleri manipüle etmekle suçlamıştı. Altun ve ekibine “Size Cambridge Analytica’lık oynatmam” diyen Kılıçdaroğlu, 2018’te patlak veren Facebook ile Cambridge Analytica arasındaki kişisel verilerin izinsiz kullanımıyla ilgili skandala işaret etti. Sosyal medya üzerinden algı operasyonu yapan CHP kendi Cambridge Analytica ekibini kurdu. Kılıçdaroğlu’nun “dark web” üzerinden sahte görüntü ve ses kaydıyla hedef alınacağını iddia eden CHP Genel Merkezi’nin 5 ayaktan oluşan ve 40 bin sosyal medya hesabını kontrolü altında tutan trol ağını Ankara’daki özel bir merkezden yöneterek algı yaptığı ortaya çıktı.  

TÜM YAPILACAK İŞLEMLER MERKEZDE KORDİNE EDİLİYOR 

CHP’nin dezenformasyon çalışmalarını yürüttüğü Mekik Plaza, İletişim Başkanlığı binasına yakınlığı ile dikkat çekiyor. Söz konusu ofiste, CHP’nin algı operasyonunda görev alan CHP’li fenomenler, Kılıçdaroğlu’na destek veren fenomenler, algı timleri, sokak röportajcıları ve sosyal medya habercileri için içerikler üretiliyor. Aynı zamanda, milletvekillerinin sosyal medya hesaplarından yapacakları paylaşımlar da bu merkezde son şeklini alarak algı operasyonu için piyasaya sürülüyor. 

BU MERKEZDE SEÇİM KOORDİNASYON MERKEZİ GİBİ İŞLEM YAPILIYOR 

Geçtiğimiz günlerde CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, ABD seçimlerinde Facebook kullanıcılarının verilerini usulsüz kullandığı ortaya çıkan Cambridge Analytica benzeri bir çalışma yapıldığını iddia etmiş, “Son 10 günde girişilecek en pis işleri biliyorum” demişti. Kılıçdaroğlu’nun söylemlerinin ardından CHP’nin sosyal medya ekibinin İletişim Başkanlığının hemen bir alt sokağında bulunan Mekik Plaza’da bir katın CHP’nin sosyal medyadaki trollerinin oluşturduğu ekibin, sosyal medyadaki gündemlerin belirlendiği mekan olduğu iddia ediliyor. Bir katın tamamen CHP’lilere ait olduğu binada o bölüme kimse alınmıyor. Seçim koordinasyon merkezi gibi işlem yapılan yerde YSK’dan alınan özel bilgiler işlenip kişilerin sosyal medya verileri bulunarak kullanıcılara göre içerik üretilip manipüle edici mesajlar yayınlanıyor.

KENDİ ARALARINDA KATAGORİLERE AYRILIYOR 

Kılcal Damar Modeli’nde, CHP merkez, il, ilçe ve mahalle teşkilatları olarak kendi aralarında katagorilere ayrıldı. Ortak hareketi sağlamak için de il, ilçe, belde sosyal medya yöneticileri belirlendi. Sosyal medyaya katılımın yüksek olduğu İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Mersin ve Adana’da yapılanma mahalle teşkilatlarına kadar indi. Bu yapıda aktif olarak bulunan 40 binden fazla trol bulunuyor. Ağ kendi içerisinde “CHP’li Fenomenler”, “Destek Veren Fenomenler”, “CHP Algı Timleri”, “Sokak röportajcıları” ve ‘Sosyal Medya Habercileri” olarak katagorilere ayrılıyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading