Yandex Metrica
SON DAKİKA
CHP’nin raporundaki PKK’lı kadın teröristin parmak izi patlayıcıda çıktı

CHP’nin raporundaki PKK’lı kadın teröristin parmak izi patlayıcıda çıktı

CHP'nin Tutuklu Gazeteciler Raporu'nda yer alan Dilhaş Ercan'ın parmak izi, Mersin'de Tece Polisevi'ne düzenlenen terör saldırısında çöp kutusuna atılan zaman ayarlı bomba düzeneğinde çıktı.

Gündem

23.01.2024, 20:39

Hatırlanacağı gibi 2022 yılının eylül ayında Mersin'in Mezitli ilçesinde PKK'lı iki kadın terörist tarafından Tece Polisevi'ne düzenlenen kalleş saldırının ardından 47 yaşındaki polis memuru Sedat Gezer, şehit düşmüştü. 

Polis memuru Abdulkadir Öztürk ise hain saldırıda yaralanmıştı. Kurşun isabet eden bir kadın ile yüksekten atlayan 2 kişinin yaralandığı saldırıyı gerçekleştiren teröristler, üzerlerindeki patlayıcıyı infilak ettirmeleri sonucu ölmüştü.

Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı, Türkiye'yi yasa boğan olayla ilgili soruşturmasını tamamladı. Başsavcılık aralarında, soruşturma sürecinde ismi sıkça tartışılan Dilşah Ercan'ın da bulunduğu 10 sanık hakkında "ülke bütünlüğünü bozmaya kalkışmak" ve "kamu görevlisini kasten öldürmek" başta olmak üzere farklı suçlardan 2'şer kez müebbet hapis ve 74 yıla varan hapis cezaları istedi.

CHP'nin Tutuklu Gazeteciler Raporu'nda yer alan Dilşah Ercan'ın parmak izi, iki teröristin eylem yerine giderken yoldaki çöp kutusuna attıkları zaman ayarlı bomba düzeneğinde çıktı.

KPSS başvuruları başladı mı, ne zaman başlayacak 2024? ÖSYM KPSS... Haberi Görüntüle

İKİ TERÖRİST YURT DIŞINDA EĞİTİLMİŞ

Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede çarpıcı tespitler yer aldı. PKK/KCK silahlı terör örgütü içerisinde sabotaj eğitimleri veren ve Türkiye'de eylem yapmak üzere örgüt tarafından görevlendirilen şüpheli Dilşah Ercan'ın ve paramotorda parmak izi bulunan Ahmed Ahmo'nun eylemdeki rolüyle ilgili önemli tespitler yer aldı. Dilşah Ercan ve Ahmed Ahmo'nun iki kadın teröristi, saldırıda kullanılan silah, bomba ve malzemeler ile birlikte eyleme hazırladıkları vurgulandı.

PKK'yı Irak'ta bitirecek büyük operasyon başlıyor! Kritik görüşme yapıldı: Türkiye'nin... Haberi Görüntüle

KOORDİNATINLAR CEP TELEFONLARINA YÜKLENDİ 

Zeki Önen isimli şüphelinin terör saldırısından önce Mersin'e gelerek olayın gerçekleştiği noktada keşif yaptığı ortaya çıktı. Saldırıyı gerçekleştiren iki kadın teröristin Tarsus ilçesinde paramotor ile inecekleri yerin koordinatlarını tespit ettği belirlendi. Daha sonrasın da ise 13 Eylül 2022 tarihinde Irak'a geçerek PKK/KCK terör örgütüne bu konumları verdi. Konumlar, terör saldırısını gerçekleştiren iki kadın PKK'lının kullandıkları cep telefonlarına yüklendi.

2024 KAHRAMANMARAŞ-PAZARCIK SEÇİM SONUÇLARI | 31 Mart 2024 Kahramanmaraş-Pazarcık'ta hangi... Haberi Görüntüle

MASUM GAZETECİLERİ PKK'LI TERÖRİST ÇIKTI

Bilindiği üzere eli kanlı terör örgütü PKK, CHP'nin Tutuklu Gazeteciler Raporu'nda yer alan Dilşah Ercan'ın Mersin saldırısında bulunmadığını kanıtlamak için videolu mesaj yayınlamıştı. PKK'lı terörist, bir dahaki canlı bombanın kendisinin olacağını ima ederek ''Görevimin başındayım. AK Parti-MHP rejimiyle hesaplaşmak benim en temel görevim. Buna layık olacağım" ifadelerini kullanmıştı.

Kendisini rahatsız eden adamı tekme tokat dövdü: Osmanlı tokadını yapıştırdım Haberi Görüntüle

PKK DOĞRULAMIŞTI

PKK da saldırının ardından yaptığı açıklamada, CHP'nin "masum gazeteci" olarak pazarladığı Dilşah Ercan'ın terörist olduğunu doğrulayarak, "Zozan Tolan" kod adlı Dilşah Ercan arkadaşımız görevinin başındadır" açıklamasında bulunmuştu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading