Yandex Metrica
SON DAKİKA
CHP'li başkandan rezalet paylaşım! Cahiilik mi niyet mi? Lozan'a aykırı o ifadeye tepkiler çığ gibi

CHP'li başkandan rezalet paylaşım! Cahiilik mi niyet mi? Lozan'a aykırı o ifadeye tepkiler çığ gibi

Bursa Mudanya Belediye Başkanı CHP'li Hayri Türkyılmaz, Kuzey Yunanistan bölgesinden 38 belediye başkanı ve Fener Rum Patriği Bartholomeos ile biraraya geldi. Buluşmayla ilgili sosyal medya hesabından 'Ekümenik Patriği' ifadesi kullanan Türkyılmaz'a tepkiler art arda gelince CHP'li başkan kısa sürede paylaşımını sildi.

Gündem

29.01.2024, 10:29

Mudanya Belediye Başkanı CHP'li Hayri Türkyılmaz, mübadelenin 100'üncü yılında Türk-Yunan buluşması etkinliği düzenledi. Etkinliğe, Ortodoks Kilisesi Metropoliti İstanbul Başpiskoposu Bartholomeos ve Kuzey Yunanistan bölgesinden 38 Belediye Başkanı davet edildi.

Deniz ulaşımına fırtına engeli! Bursa-İstanbul vapur seferleri iptal edildi: BUDO... Haberi Görüntüle

'EKÜMENİK LİDER' İFADESİNİ KULLANDI

SABAH'ın aktardığı habere göre, Trilye mahallesindeki Taş Mektep'te gerçekleşen buluşma ve etkinliklerle ilgili olarak sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan CHP'li Türkyılmaz, Lozan Antlaşmasına aykırı olmasına ve diğer tüm Hıristiyan kiliselerinin kabul etmemesine rağmen, Bartholomeos'a ekümenik Lider ifadesini kullandı.

Saat 15:36'da yaptığı paylaşımın ardından kısa bir sürede büyük tepki alan CHP'li Başkan, Saat 17:00'de paylaşımı silip değiştirmek zorunda kaldı.

Memurlar 1 Nisan Pazartesi izinli mi? Sandık görevine giden memurlara... Haberi Görüntüle

EKÜMENİK KELİMESİ ORTODOKS KİLİSELERİ ÜZERİNDE HAKİMİYET KURMAYI HEDEFLER

Bursa'daki Sultan Abdulamid Han Kültür ve Eğitim Derneği Başkanı Turgay Yazıcı, CHP'li Türkyılmaz'ın paylaşımına tepki gösterdi. Başkan Yazıcı yaptığı açıklamada, "Ekümenik kelimesi, dünyada tüm Ortodoks kiliseleri üzerinde hakimiyet kurmayı hedefler.

Son dakika: Tekirdağ'da dehşet verici kaza! TIR yolcu otobüsü ile... Haberi Görüntüle

TÜRKİYE'Yİ PARÇALAMA AMACI GÜDÜYOR

Rusya ve dünyanın birçok ülkesinde Ortodoks kiliseleri var ve İstanbul'daki Metropolitin, Ekümenik iddiasını asla kabul etmiyor. Zira bu durum Türkiye'nin kuruluş senedi olan Lozan'a da aykırıdır. Bu ekümenik iddiası, belli odaklar tarafından İstanbul'da tıpkı Vatikan gibi Ortodoks Hıristiyan Ekümenik Devleti oluşturma ve Türkiye'yi parçalama amacı güdüyor.

Yunanistan bu yüzden AB ve ABD'den aldığı güçle ekümenik sıfatında ısrar ediyor. CHP'li Hayri Türkyılmaz da buna alet oluyor" dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading