Yandex Metrica

CHP'yi bu kez Cem Uzan karıştırdı: İmamoğlu hem Akşener'in eşiyle hem de Cengiz İnşaat'la birlikte

CHP'yi bu kez Cem Uzan karıştırdı: İmamoğlu hem Akşener'in eşiyle hem de Cengiz İnşaat'la birlikte

Firari işadamı Cem Uzan, Etiler'deki Polis Okulu arazisine yapılacak AVM ve otelle ilgili Ekrem İmamoğlu'nun Cengiz İnşaat'la çalıştığı iddiasını ortaya attı. CHP'yi karıştıran Uzan, İmamoğlu'nun Akşener'in eşine de ihale verdiğini ileri sürdü.

Gündem

23.04.2024, 19:12

Fransa'da yaşayan firari işadamı Cem Uzan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Etiler'deki Polis Okulu arazisi için Cengiz İnşaat'la ortak çalıştığını iddia etti. İstanbul'un en değerli noktalarından biri olan araziye inşaat yapmak için ihaleyi önce İBB'ye ait KİPTAŞ'la kazanan İmamoğlu, daha sonra Kasım 2021'de tüm yapım haklarını Yapı Yapı & Astaş Ortaklığı'na 2 milyar 80 milyon lira karşılığında devretmişti. 

Ekrem İmamoğlu

AVM ve lüks otel yapılacağı söylenen Polis Okulu arazisinde İmamoğlu'nun Atatürk Havalimanı'nın yıkımında görev alan Yapı Yapı şirketi dışında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 5'li çete olmakla suçladığı Cengiz İnşaat'la işbirliği içerisinde çalıştığı ileri sürülüyor. 

6 ilde sarı kodlu alarm! Meteoroloji'den kuvvetli yağış ve rüzgar uyarısı! 17 Nisan bugün hava nasıl olacak? 6 ilde sarı kodlu alarm! Meteoroloji'den kuvvetli yağış ve rüzgar... Haberi Görüntüle

İMAMOĞLU VE İBB İNŞAATA İZİN VERDİ 

Oğuzhan Uğur'un Youtube platformundaki BabalaTV adlı kanalında konuşan Cem Uzan, sosyal medyayı sallayan ve CHP tabanını bir kez daha karıştıran iddiasını şöyle dillendirdi: 

"Polis okulu arazisinde inşaat var, Etiler'de. Danıştay'ın, değişik mahkemelerin yürütmeyi durdurma kararı verdiği, fakat İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin bu mahkeme kararlarını da dikkate almadan inşaatın yürümesine izin verdiği bir süreçten bahsediyoruz. Peki bunu yapanlar kim? Yapı Yapı A.Ş... Atatürk Havalimanı'nın yıkılması ihalesini alıp bunu yapan şirket."

Dilan Polat tahliye mi edildi? Dilan Polat cezaevinden çıkacak mı? Dilan Polat tahliye mi edildi? Dilan Polat cezaevinden çıkacak mı? Haberi Görüntüle

AKŞENER VE EŞİYLE TİCARİ İLİŞKİSİ VAR 

Meral Akşener ve eşi Fatih Akşener

"İşin içinde Cengiz İnşaat var. Cengiz İnşaat ile Ekrem İmamoğlu arasında maddi ve manevi, özellikle maddi bir ilişki var. Ekrem İmamoğlu'nun Meral Akşener'in oğlu ve eşi (Fatih Akşener) ile ilişkileri var. Belediye kanalıyla ticari ilişkileri var. Bunun üzerinden Meral Akşener devreye giriyor ve böyle bir sarmal var. Böyle bir sarmalın içinde kimse kimseden hesap sormuyor. Ekrem İmamoğlu, 'çok karıştırırsan görevden alınırım' diye tehdit ediyor, o da 'merak etmeyin, ben sesimi çıkarmayacağım, size dokunmayacağım' diyor. Böyle bir ortamda, siyasetin böylesine çetrefilli, kimin elinin kimin cebinde belli olmadığı bir ortamda hesap sorma süreci bugüne kadar Türkiye'de gerçekleşmedi."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading