Yandex Metrica

CHP ve İYİ Parti, Suriyelilerin su faturasına 10 katlık zammı onayladı

CHP ve İYİ Parti, Suriyelilerin su faturasına 10 katlık zammı onayladı

Suriyelileri şehirden kovmak için su faturasına 10 kat zam yapacağını açıklayan Tanju Özcan, ırkçı kararı Bolu Belediye Meclisi'nden geçirdi. CHP ve İYİ Parti'li üyeler Özcan'a tam destek verdi.

Gündem

23.01.2024, 17:45

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, bugüne dek yaptıklarıyla adını CHP tarihine şimdiden yazdırdı. Kendisini 'sosyal demokrat' olarak tanımlayan ancak yönetim koltuğuna oturunca sosyalliği de demokratlığı da unutan Özcan, hedefe giden yolda her şeyi mübah görüyor. 

Belediye başkanı seçildikten sonra Kur'an-ı Kerim'e el basarak göreve başlarken "Hiçbir belediye işçisini işten atmayacağım" diye söz verip üstüne bir de taahhütname imzalayan Özcan, Kur'an'a el basışını da, verdiği sözü de çabuk unutmuş ve 100'e yakın işçiyi kapının önüne koyuvermişti.

Makam koltuğuna oturunca ilk hedef olarak garibanları belirleyen Özcan, savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınmış Suriyelilere hiçbir şekilde yardımda bulunmayacağını açıkladı. 

İlginç olansa, Avrupa ülkelerinde Türklere karşı yükselen faşist dilin aynısını Türkiye'deki göçmenlere karşı benimseyen Özcan'a partisinden ciddi bir tepkinin gelmeyişiydi. 

Yaptıklarının bir bedeli olmadığını görmesi Özcan'ı daha da pervasızlaştırdı. Suriyelileri Bolu'dan kovma yolunda en ciddi adımı geçtiğimiz günlerde attı Özcan. Şehirde kalan yabancıların su ve katı atık faturasına 10 kat zam yapacağını duyurdu. 

'Sosyal demokrat' CHP'lilerin verdiği cılız tepkiler onu tabii ki kararından vazgeçirmeye yetmedi. Canlıların en temel yaşam haklarından biri olan 'su'yu Suriyelilere 10 kat pahalıya satmak için Belediye Meclisi'nden karar çıkarıldı. 

"Ben hiç ırkçı ve faşist olmadım. Sosyal demokratım, Türk milliyetçisiyim. Teklifin anayasaya, yasalara aykırı bir tarafı yoktur. Yabancılar Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarıyla aynı haklara sahip olamazlar" sözleriyle kendini savunan Özcan, skandal kararı CHP'li ve İYİ Parti'li meclis üyelerinin alkışları arasında oy çokluğuyla onayladı. 

AK Parti sıralarından yükselen itirazları karşılama biçimi ise Özcan muhaliflerini bile onun adına utandıracak cinstendi: Oturduğu masadan ayağa fırlayan Özcan, AK Parti sıralarına 'sakinleşmeleri için' çay fırlattı. 

Karakterini kaplamış yoğun bir kibirle yaptıklarından emin görünen Özcan, insanları su hakkından mahrum edecek kararı onaylarken, daha iki yıl önce el bastığı Kur'an-ı Kerim'in her cuma hutbesinde okunan ayetini bir kez daha hiçe saydı:

"Muhakkak ki Allah, adaleti, iyiliği, akrabaya yardım etmeyi emreder. Hayasızlığı, fenalığı ve azgınlığı da yasaklar. O, düşünüp tutasınız diye size öğüt veriyor." (Nahl Suresi - 90. Ayet)

Bolu Belediye Meclisinde 14 CHP'li, 11 AK Parti'li, 4 İYİ Parti'li ve 2 MHP'li üye bulunuyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading