Yandex Metrica
SON DAKİKA
CHP seçmeninden aldıkları oylarla HDP modeli deneyecekler! Deva ve Gelecek birleşiyor

CHP seçmeninden aldıkları oylarla HDP modeli deneyecekler! Deva ve Gelecek birleşiyor

14 Mayıs'ta yapılan seçimlere CHP listelerinden giren Deva ve Gelecek Partisi'nin birleşme için görüşmeler yaptığı öğrenildi. Birleşmenin gerçekleşmesi durumunda, 'eş başkanlık' ya da Davutoğlu için 'onursal genel başkanlık' formülü konuşuluyor.

Gündem

23.01.2024, 20:59

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 28 Mayıs Pazar günü gerçekleştirilen ikinci tur seçimlerinde Millet İttifakı adayı CHP lideri Kemal Kılıdçaroğlu'nu sandığa gömdüğü yarşın yankıları devam ediyor.

Seçimlerden büyük bir hezimetle ayrılan Millet İttifakı'nın kazananı küçük ortaklar olmuştu. CHP listelerinden seçime giren Deva Partisi Meclis'e 15 milletvekili soktu. Gelecek Partisi de 10 milletvekiliyle TBMM'de temsil hakkı kazandı.

CHP'den ayrılarak Meclis'te kendi gruplarını kuran iki partiyle ilgili dikkat çeken bir gelişme yaşandı.

CHP'li başkan adayının ses kaydı ortaya çıktı: Gonca Köksal'a rüşvet... Haberi Görüntüle

DEVA VE GELECEK BİRLEŞME GÖRÜŞMELERİ YAPIYOR

CHP listelerinden seçimlere katılan Deva Partisi ve Gelecek Partisi'nin birleşmesi için görüşmelerin yapıldığı öğrenildi. Sözcü gazetesi yazarı Saygı Öztürk, aktardığı haberde şu ifadeleri kullandı;

"Bu partilerde eğer birleşme gerçekleşirse 'Eş başkanlık' döneminin yanı sıra Davutoğlu'na 'Onursal genel başkanlık' unvanı da verilebilir" 

Reklam için kesenin ağzını açtı! Muharrem İnce bile şaşırarak sordu:... Haberi Görüntüle

2024 MUĞLA-KAVAKLIDERE SEÇİM SONUÇLARI | 31 Mart 2024 Muğla-Kavaklıdere'de hangi... Haberi Görüntüle

SAADET PARTİSİ DE GRUPTA YER ALABİLİR

Öte yandan Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan arasında görüşmeler devam ederken TBMM'de daha güçlü bir temsil heyetine sahip olabilmek için Saadet Partisi'nin de grupta yer alması hedefleniyor.

Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan: CHP-DEM gizli iş birliği içinde Haberi Görüntüle

GÖRÜŞMELER DEVAM EDİYOR

Bu kapsamda Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu arasında görüşmelerin devam ettiği öğrenildi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading