Yandex Metrica
SON DAKİKA
CHP'nin kalesi İzmir'de maaş krizi! İşçiler isyan bayrağını çekti

CHP'nin kalesi İzmir'de maaş krizi! İşçiler isyan bayrağını çekti

CHP'li Karşıyaka Belediyesi maaş krizi ile çalkalanıyor. Belediye çalışanları, geçmiş maaşlarının ödenmemesi ve ödenen maaşların da parça parça yatırılması sebebiyle belediye önünde eylem gerçekleştirdi.

Gündem

05.03.2024, 14:56

CHP'nin kalesi olarak bilinen İzmir'de Karşıyaka Belediyesi iştirakleri Kent A.Ş. ve Personel A.Ş.’de ödeme aksamaları nedeniyle yaşanan kriz devam ediyor.

Yüzlerce işçiyi ilgilendiren süreci protesto etmek amacıyla daha önce yapılan 1 saatlik iş bırakma eyleminin ardından bu kez DİSK Genel İş 8 Nolu Şube’nin çağrısıyla Karşıyaka Belediyesi önünde eylem düzenlendi.

2024 MANİSA-DEMİRCİ SEÇİM SONUÇLARI | 31 Mart 2024 Manisa-Demirci'de hangi... Haberi Görüntüle

''EMEK UCUZ HAYAT PAHALI''

Eylemde “Emek ucuz hayat pahalı bu böyle gitmez, hakkımızı istiyoruz geçinemiyoruz” yazılı pankart açan işçiler, “Zafer direnen emekçinin olacak”, “Karşıyaka işçisi köle değildir”, “İş ekmek yoksa barış da yok” ve “Birleşe birleşe kazanacağız” sloganları attı.

Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı 2024? Oy kullanırken seçmen... Haberi Görüntüle

''İKİ İKRAMİYE HENÜZ ÖDENMEDİ''

Eylemde açıklamayı Genel İş 5 Nolu Şube Başkanı Deniz Gümüştekin okudu. Deniz Gümüştekin, şu açıklamayı yaptı;

''Karşıyaka Belediyesi çalışanlarının maaşı, aylardır gününde yatmıyor, eksik yatıyor, geçmiş dönem ücret alacakları ödenmiyor. Personel A.Ş. çalışanlarının şubat ayı maaşının yüzde 50’si, 2022 yılı toplu iş sözleşmesine ait bir aylık geriye dönük alacağı ödenmemiştir. Kent A.Ş. çalışanlarının ise ocak ayı maaşından parça parça 5 bin TL, 2 bin TL, bin 500 TL, 3 bin TL olmak üzere toplamda 11 bin 500 TL yatırılmış, geri kalanı yani yüzde 25-yüzde 30’ a yakını ödenmemiş olup şubat ayı maaşı henüz hiç ödenmemiştir. 2022 yılı toplu iş sözleşmesine ait bir aylık geriye dönük alacağı ve 2021 yılından 2 ikramiyesi henüz ödenmemiştir.'' 

Üsküdar Ramazan'da bir başka güzel! Hilmi Türkmen resmen duyurdu: 30... Haberi Görüntüle

TÜRKELİ SEÇİM SONUÇLARI | 31 Mart 2024 Sinop Türkeli Belediye... Haberi Görüntüle

''GEÇİNEMİYORUZ''

"Her bir kuruş alnımızın teridir" diyen Deniz Gümüştekin, ''Evet para yok. Biz anlamak istiyoruz ancak evde çocuk, eş, mahalledeki bakkal, ev sahibi, banka, anlamıyor, anlatamıyoruz. Peki, siz bize bu durumu anlattığınızda sorun bitti mi zannediyorsunuz? Sizin için belki bitiyor ancak çalışanlar için asıl sorun o zaman başlıyor. Belediye başkanı bir TV programında ‘Personele borç dedikleri çok düşük miktarda bir borç, yani personelin eline geçecek bu para onlar için çok büyük hayati öneme sahip değil’ demiştir. Her bir kuruş bizim alnımızın teridir, çocuğumuzun ekmeğidir. Biz bu maaşlarla bir ay boyunca geçinmeye çalışıyoruz, alamadığımız için artık geçinemiyoruz. Alacaklarımızın hepsi, bizim için hayati önem taşıyan, hayatımızı idame ettirdiğimiz ücretlerimizdir. Bu sözleriniz Karşıyaka Belediyesi çalışanlarını derinden yaralamıştır. Çözüm ise basın yoluyla kamuoyuna anlattıklarınız değil, işçinin evine götüreceği ekmeği, çocuğunun cebine koyacağı harçlığı, ödeyeceği faturaları düşünmeden yaşamak istemesidir.'' ifadalerini kullandı.

Son dakika... İstanbul Valiliği acı haberi duyurdu: 1 polis memuru... Haberi Görüntüle

TALEPLER TEK TEK SIRALANDI

İşçilerin taleplerini tek tek sıralayan Deniz Gümüştekin, şunları kaydetti;

''Maaşlarımızın ve ücret alacaklarımızın, zamanında ve düzenli olarak ödenmesini istiyoruz. Maaşlarımızın parça parça değil, tek seferde ödenmesini istiyoruz. Maaş ve alacaklarımızın ödenmediği bir süreçte işçi alımlarının durdurulmasını istiyoruz. Personel A.Ş. çalışanlarının protokolünün bir an önce imzalanmasını istiyoruz. Biz işçiler olarak bugüne kadar sorumlu bir davranış gösterdik, bundan sonra da bu sorumlu davranışı sizden talep ediyoruz. Derdimiz kavga değil. Derdimiz işçinin, emekçinin, çalışanın ekmeğidir. İşçilerin maaşları ve diğer alacak ücretleri bir an önce ödenmeli, işçi huzurla işinin başında olmalı ve bundan sonraki süreç birlikte yürütülmelidir. Aksi halde eylem ve etkinliklerimiz devam edecektir.''

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading