Yandex Metrica

CHP'nin imdadına Kandil yetişti: PKK'nın yalan makinesi 'Dilşah Ercan orada yoktu' diyor

CHP'nin imdadına Kandil yetişti: PKK'nın yalan makinesi 'Dilşah Ercan orada yoktu' diyor

Mezitli'deki polisevine saldıran teröristlerden birinin CHP raporundaki sözde 'gazeteci' çıkması partiyi zor durumda bırakınca imdada Kandil yetişti. PKK'ya bağlı propaganda aygıtları Dilşah Ercan'ın saldırıya katılmadığı yalanını -ortadaki görüntülere rağmen- yaymaya çalıştı.

Gündem

23.01.2024, 19:52

Mersin'in Mezitli ilçesinde polisevine saldıran teröristlerden Dilşah Ercan, CHP'yi zor durumda bırakınca Kandil imdada yetişti. Örgütün propaganda aygıtları, Zozan Tolan kod adlı Dilşah Ercan'ın saldırıda yer almadığı yalanını yaymaya çalıştı.

Tece Polisevi'ni kurşunladıktan sonra kendilerini patlatarak intihar eyleminde bulunan kişilerin Dilara Ürper (Sara Tolhildan) ve Emek Feremez Hisên (Rûken Zelal) adlı PKK'lılar olduğu iddiasını ortaya atan örgüt siteleri, Dilşah Ercan'ın ise şu an örgüt bünyesinde 'görevinin başında' olduğunu ileri sürdü. 

Zozan Tolan kod adlı Dilşah Ercan

Devlet birimlerini senaryo uydurmakla suçlayan Kandil'e bağlı yalan makinesi, "Saldırıda Dilşah yoktu" iddiasını yaymaya çalışmasına rağmen sözkonusu teröristin güncel görüntüsünü yayınlayamadı. 

Teröristlerin Mezitli'deki polisevine yönelik saldırı anları güvenlik kameralarınca saniye saniye görüntülenmiş olmasına rağmen PKK/YPG elebaşlarının CHP'yi zor durumdan kurtarmak için böyle bir yalana başvurması dikkat çekici bulunuyor. 

Polisevini kurşunlayan ve bir memurun şehit olmasına yol açan teröristlerden Dilşah Ercan, 2013 yılında PKK üyeliği ve propagandası suçlarından hapiste olduğu dönemde CHP tarafından 'Tutuklu Gazeteciler' başlıklı bir rapor hazırlanmış ve PKK'lı Ercan 'mesleğini yaparken hapse atılan mağdur' olarak gösterilmeye çalışılmıştı. 

Skandal raporun altında CHP'li Özgür Özel, Veli Ağbaba ve Nurettin Demir'in imzaları bulunuyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading