Yandex Metrica

CHP'nin 28 Şubat zihniyeti devam ediyor! Başörtüsü yasası teklifinde başörtüsü kelimesi geçmiyor

CHP'nin 28 Şubat zihniyeti devam ediyor! Başörtüsü yasası teklifinde başörtüsü kelimesi geçmiyor

CHP, kamuda başörtüsü serbestliğini içeren yasa teklifini, TBMM Başkanlığı'na sundu. CHP'nin 3 maddeden oluşan teklifinin içeriği de belli oldu. Teklifte bir kere bile başörtüsü kelimesi geçmemesi dikkat çekti.

Gündem

23.01.2024, 19:53

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun duyurduğu kıyafetle ilgili kanun teklifinin detayları belli oldu. 

Ankara felaketi yaşadı! Sağanak yağışlar nedeniyle kaza yapan bir araç ortadan ikiye bölündü! Ankara felaketi yaşadı! Sağanak yağışlar nedeniyle kaza yapan bir araç... Haberi Görüntüle

28 ŞUBAT ZİHNİYETİ DEVAM EDİYOR 

"Kadınların Yürüttükleri Mesleğin İcrası Kapsamındaki Kılık ve Kıyafeti Giymek Dışında Herhangi Bir Zorlamaya Tabi Tutulamaması Hakkında Kanun Teklifi" milletvekilleri Engin Özkoç ve Özgür Özel imzasıyla Meclis Başkanlığı'na sunuldu.

CHP'nin başörtüsü teklifinin 3 maddeden oluştuğu görülürken yasa teklifinin içinde bir kere bile başörtüsü kelimesinin geçmemesi dikkat çekti. 

Bombacı Mülayim kimdir? Bombacı Mülayim ne yaptı, olay ne? Bombacı Mülayim kimdir? Bombacı Mülayim ne yaptı, olay ne? Haberi Görüntüle

BİR KERE BİLE BAŞÖRTÜSÜ KELİMESİ GEÇMEDİ 

CHP'nin başörtüsü yasası teklifinde ise şu 3 madde yer alıyor: 

  1. Kamu kurum ve kuruluşlarında istihdam edilen ve kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ile üst kuruluşlarına bağlı olarak bir mesleği icra eden kadınlar, yürüttükleri mesleğin icrası kapsamında giyilmesi gerekli cübbe, önlük, üniforma vb. dışında kıyafet giymek ya da giymemek gibi temel hak ve özgürlükleri ihlal edecek biçimde herhangi bir zorlamaya tabi tutulamaz.
  2. Bu Kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer.
  3. Bu Kanun hükümlerini Cumhurbaşkanı yürütür.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading