Yandex Metrica

Sitede Ara

CHP lideri Türkiye aleyhine davranmaya devam ediyor! Şimdi de ülkeyi şikayet etti

CHP lideri Türkiye aleyhine davranmaya devam ediyor! Şimdi de ülkeyi şikayet etti

Son zamanlarda HDP ile iş birliğini açıktan gösteren Kılıçdaroğlu, şimdi de Türkiye'yi şikayet etti. Türkiye'nin içişlerine karışan büyükelçilere seslenen Kılıçdaroğlu, skandal mektuba imza attı. Bakan Adil Karaismailoğlu, Twitter üzerinden konuya ilişkin yaptığı paylaşımda, "İstanbul Boğazında İndependenta kazasında; 30 bin ton petrol 27 gün yandı, 64 bin ton petrol denize karıştı. Boğazdaki canlıların %96’sı öldü. 43 kişi öldü. Tek bir geminin zararı. Her yıl Boğazdan 40 binin üzerinde gemi geçiyor. İklim krizi Kemal Kılıçdaroğlu'dur." dedi

Gündem

23.01.2024, 18:15

HDP ile olan iş birliğini artık gizlemekten çekinmeyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, zamanlaması dikkat çeken skandal bir olaya daha imza attı.

Haziran ayında temelleri atılan Kanal İstanbul projesine her fırsatta karşı çıkan ve yatırımcıları tehdit eden Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin içişlerine karışan büyükelçiliklere seslenerek "projenin desteklenmemesi" konulu bir mektup gönderdi.

Skandal mektubu sosyal medya hesabı üzerinden paylaşan Kılıçdaroğlu, “Ülkemizdeki tüm büyükelçiliklere bugün kendi dillerinde gönderdiğim çağrı mektubudur. Suyumuz, toprağımız, doğamız bizim her şeyimizdir; yok edilmesine izin vermeyeceğim. Milletimin bilgisine sunarım” ifadelerini kullandı.

Mektubunda, “İklim krizi tüm dünyanın ortak sorunudur. İlkim krizinden geçmekte olan dünyayı ağır bir şekilde etkileyecek bir proje bugün Türkiye'nin gündeminde" diyen Kılıçdaroğlu, "'Kanal İstanbul Projesi', ekolojik sistemi altüst ederek sadece Türkiye'ye değil tüm dünyaya zarar verecek niteliktedir. İklim kriziyle mücadelenin ortak sürdürülmesi için Akdeniz havzasının en büyük şehirlerinden biri olan İstanbul ve dünyamızın geleceği adına bu çağrının yapılması zorunlu bir hal almıştır.” iddialarını öne sürdü.

TikTok fenomeni Eva Evans öldü mü? Eva Evans neden öldü? TikTok fenomeni Eva Evans öldü mü? Eva Evans neden öldü? Haberi Görüntüle

“BU PROJEYİ DESTEKLEMEYİN”

Defalarca yatırımcıları tehdit eden Kılıçdaroğlu, büyükelçilerden ülkelerindeki şirketlerin projenin desteklememesi isteyerek, “Bütün dünyanın iklim krizinin yıkıcı etkileriyle mücadele içinde olduğu bir süreçte, 'Kanal İstanbul' gibi ekosistem bütünlüğünü bozarak, doğaya geri dönüşü olmayan zararlar verecek bir projenin desteklenmesi, doğanın korunması ve iklim krizi ile mücadeleye taban tabana zıt niteliktedir. Ülkenizdeki yatırımcılar, Kanal İstanbul gibi her yönüyle dünya iklimine karşı bir hareket olan bu projeyi desteklememelidir. Bu, ülkemiz ile birlikte dünyanın iklimine de dönülmez bir zarar verecektir. İstanbul'a ihanet, dünyaya ihanet anlamına gelir. 'Kanal İstanbul Projesi'nin uygulamasının önlenmesi için mücadeleye devam edeceğim. Ülkemin iklimini, havasını, suyunu, toprağını korumak benim görevim. Sizlere de dünyayı korumak için çağrıda bulunuyorum.” dedi.

Saklandığı ininden yalvardı! Kuzey Irak'a yapılacak operasyon PKK'nın elebaşını korkuttu: Doğrudan bizimle alakalı! Saklandığı ininden yalvardı! Kuzey Irak'a yapılacak operasyon PKK'nın elebaşını korkuttu:... Haberi Görüntüle

ZAMANLAMASI DİKKAT ÇEKTİ

CHP liderinin söz konusu çağrısının, büyükelçi krizinden hemen sonra gerçekleşmesi de dikkat çekti.

Gezi finansörü Osman Kavala hakkında devam eden yargı sürecine müdahalede bulunarak Viyana Sözleşmesi’ni ihlal eden 10 ülkenin büyükelçisi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'İstenmeyen adam ilan edilecekler' açıklamasının ardından geri adım atarak, Türkiye'den özür dilemişti.

Antalya'daki teleferik faciasıyla ilgili tutuklanan CHP'li Kepez Belediye Başkanı Mesut Karagöz hakkında karar verildi Antalya'daki teleferik faciasıyla ilgili tutuklanan CHP'li Kepez Belediye Başkanı Mesut... Haberi Görüntüle

"İKLİM KRİZİ KEMAL KILIÇDAROĞLU'DUR"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımdan, "İstanbul Boğazında İndependenta kazasında; 30 bin ton petrol 27 gün yandı, 64 bin ton petrol denize karıştı. Boğazdaki canlıların %96’sı öldü. 43 kişi öldü. Tek bir geminin zararı. Her yıl Boğazdan 40 binin üzerinde gemi geçiyor. İklim krizi Kemal Kılıçdaroğlu'dur.” dedi. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading