Yandex Metrica
SON DAKİKA
CHP Lideri'nin yanına almadığı gazete kupürü: Kılıçdaroğlu başörtüsünün yasak kalması için AYM'ye başvurdu

CHP Lideri'nin yanına almadığı gazete kupürü: Kılıçdaroğlu başörtüsünün yasak kalması için AYM'ye başvurdu

Aydın Doğan medyasının '411 el kaosa kalktı' manşeti attığı gün Kılıçdaroğlu okullarda başörtüsü yasağının devam etmesi için Anayasa Mahkemesi'ne gidiyordu. CHP Lideri bugün, 28 Şubat mağduru Sultan Kara ile helalleşmeye gitti. Ancak bir gazete kupürünü yanına almayı unuttu.

Gündem

23.01.2024, 19:31

FETÖ militanını kucakladıktan sonra Balyoz kumpası sanığına 'helalleşme'ye giden ancak bir türlü FETÖ kelimesini kullanmayan Kemal Kılıçdaroğlu, bu kez 28 Şubat mağdurlarına el attı. Kılıçdaroğlu, 28 Şubat'ın cadı avı günlerinde sırf başörtülü olduğu için mesleğinden atılan ilkokul öğretmeni Sultan Kara'yı evinde ziyaret etti. 

Dönemin İçişleri Bakanı Meral Akşener'in 28 Şubat kararlarını uygulamak için sokakta başörtülü avına çıktığı döneme dair pişmanlığını ifade eden Kılıçdaroğlu, "Devletin yapılan bu haksızlıklar dolayısıyla haksızlığa uğrayanlarla helalleşmesi lazım. Bir hata yaptık, bu hatanın telafi edilmesi lazım. Sıradan bir hata değil, insanların hayatlarıyla oynuyorsunuz, gelecekleriyle oynuyorsunuz" dedi. 

Geçmişte başörtüsüne 'bez parçası' diyen CHP Lideri, Sultan Kara'yı ziyarete giderken yanında gazete kupürü götürmeyi unuttu. Kılıçdaroğlu'nun yanına almadığı 28 Şubat 2008 tarihli Cumhuriyet gazetesinin sayfasında şunlar yazıyordu:

"CHP Genel Sekreteri Önder Sav, grup başkanvekilleri Kemal Anadol, Kemal Kılıçdaroğlu ve Hakkı Süha Okay'la birlikte CHP grubu ile 12 DSP milletvekili ve Tunceli bağımsız milletvekili Kamer Genç'in imzasını taşıyan başvuruyu Anayasa Mahkemesi'ne götürdü. Yapılan başvuruda üniversitelerde türbanı serbest bırakmak için yapılan anayasa değişikliklerinin iptali ve yürürlüğün durdurulması istendi."

Başörtülü öğrencilerin üniversitelerde serbestçe eğitim görebilmelerinin önünü açan Anayasa değişikliği Şubat 2008'de AK Parti ve MHP oylarıyla Meclis'ten geçmiş, CHP'nin hemen ertesi gün yaptığı ilk iş bu düzenlemeyi Anayasa Mahkemesi'ne taşımak olmuştu. Ertuğrul Özkök yönetimindeki dönemin Hürriyet gazetesi ise 28 Şubat'çı vesayet odaklarının sözcülüğünü yapmaya şu manşetle devam etmişti: "411 el kaosa kalktı." Özkök ve Hürriyet, başörtüsünü okullarda serbest bırakan milli irade temsilcilerini açıkça tehdit etmişti. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading