Yandex Metrica

CHP'li Yunus Emre ağzındaki baklayı çıkardı: İktidara geldiğimizde yerel özerkliği getireceğiz!

Seçime kısa bir süre kala ittifaklar yavaş yavaş şekillenirken CHP İstanbul Milletvekili Yunus Emre'nin yerel özerklikle ilgili sözleri gündeme oturdu.

Gündem

23.01.2024, 20:37

Seçimlere artık 2 aydan daha az bir süre kaldı. Siyasi partilerin çalışmaları hızlanırken propaganda faaliyetleri asrın fekaletinin gölgesinde sürüyor.

Millet İttifakı, aday çıkartmayacağını açıklayan HDP'nin desteğini almış durumda. İttifakın buna karşılık neler vadettiği ise yavaş yavaş ortaya çıkmaya başaldı.

Hatay'ı tefecilere borçlandırmıştı! Lütfü Savaş tefecilerden aldığı paraya yeni kılıf uydurdu! Hatay'ı tefecilere borçlandırmıştı! Lütfü Savaş tefecilerden aldığı paraya yeni kılıf... Haberi Görüntüle

KANDİL'İN İSTEKLERİ YERİNE GETİRİLİYOR

Bu doğrultuda Kandil'den talimat alan HDP'nin CHP'den beklentileri aynı zamanda Kandil'in beklentileri. Üzerinde çokça tartışılan yerel yönetimlere özerklik konusu HDP'nin gündemden hiç düşürmediği konulardan birisi.

Bu anlamda Halk TV ekranlarında CHP İstanbul Milletvekili Yunus Emre'nin yerel özerklikle ilgili yaptığı açıklama dikkatleri çekti. Çeşiltli basın yayın kuruluşlaarında HDP'nin Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleme şartlarından biri olarak bu şartı öne sürdüğü ifade ediliyor.

Konu ile ilgili Yunus Emre'nin çu ifadeleri de mutlak gerçeği ortaya koyar vaziyette:

"Yerel yönetimlerde özerklik konusu tamamen çarpıtılıyor. Türkiye bugün şu an özerktir. İdari bakımdan özerktir. Siyasi özerklik başka bir şey idari özerklik başka bir şey. Okumadan, dinlemeden siyasi fikri ortaya koyan insanlar var. Geldiğimizde iktidara hemen göreceksiniz yerel özerlik önündeki engelleri kaldıracağız. Bu Türkiye’yi bölecek bir şey değildir aksine Türkiye’yi daha da güçlendirecek bir şeydir. Çünkü çağımız yerel yönetimlerin güçlenmesi çağıdır."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading