Yandex Metrica
SON DAKİKA
CHP'li Tarhan 'Bu proje tutmaz' dediği TOGG'un direksiyonuna geçti

CHP'li Tarhan 'Bu proje tutmaz' dediği TOGG'un direksiyonuna geçti

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ve beraberindeki heyet bugün yerli otomobil TOGG'u ziyaret etti. Heyette dikkat çeken bir isim de vardı: Daha önce yaptığı bir açıklamada ''Yerli otomobil hayal'' iddiasında bulunan CHP'li Tahsin Tarhan. Tarhan, Bakan Varank'ın davetiyle TOGG'un direksiyonuna geçti.

Gündem

23.01.2024, 18:17

Sanayii ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu başkan ve üyeleriyle Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu'nu ziyaret etti. TOGG’un Bilişim Vadisi’ndeki Kullanıcı Deneyim Merkezi’ndeki teknik gezide milletvekilleri, Türkiye’nin otomobilini yakından inceledi. 

Ziyarette dikkat çeken bir isim de yer aldı: CHP'li komisyon üyesi Tahsin Tarhan. Tarhan'ın ziyaretini dikkat çekici kılan, daha önce yerli otomobil ile ilgili yaptığı olumsuz açıklamalardı. CHP'li vekil, Bakan Varank'ın davetiyle TOGG'un direksiyonuna geçti.TOGG CEO'su Karakaş da Tarhan'ın yanında oturarak otomobil hakkında bilgi verdi.

2024 KAHRAMANMARAŞ-ELBİSTAN SEÇİM SONUÇLARI | 31 Mart 2024 Kahramanmaraş-Elbistan'da hangi... Haberi Görüntüle

CHP'Lİ TARHAN 'BU PROJE TUTMAZ' DEMİŞTİ

CHP'li Tahsin Tarhan, yerli otomobille ilgili daha önce dikkat çekici açıklamalarda bulunmuş, projenin hayal olduğunu söylemişti. 

"Bu şekilde olmaz dememize rağmen 6 yıl boyunca yerli otomobil geliyor diyerek milletin hayalleriyle oynadılar. Şimdi her şey babayiğit ile sil baştan başlıyor. Uyarı amacıyla bir kez daha söylüyorum; bu proje tutmaz ve havada kalır.

Türkiye'nin yerli otomobil adımlarını ''her firma yapabilir" sözleriyle küçümseyen CHP'li Tarhan şöyle konuşmuştu. 

''Otomobil üretmek, yol yapma, köprü yapma, müteahhitlik işlerine benzemez. Bu bir teknoloji yarışı, marka yarışıdır. Bugün dünyanın hiçbir otomobil markasıyla yarışmak kolay değildir. Kimse 'milli' diyerek milletin hayalleri ile oynamasın.''

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading