Yandex Metrica
SON DAKİKA
CHP'li Tanju Özcan'ın sığınmacılar için verdiği ırkçı ilanlar tek tek toplatıldı

CHP'li Tanju Özcan'ın sığınmacılar için verdiği ırkçı ilanlar tek tek toplatıldı

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın sığınmacılara karşı nefret kustuğu bilboardlar tepki çekmişti. Özcan'ın astırdığı “evinize dönün” yazılı ilanlar savcılık kararıyla toplatıldı.

Gündem

23.01.2024, 19:17

Bolu'da, belediye başkanı seçilmesinin ardından kentteki sığınmacıları istemediğini dile getirerek ırkçı bir tarafgirlik sergileyen ve sığınmacıların şehri terk etmelerine yönelik aldığı kararlarla gündeme gelen CHP'li Tanju Özcan, yine bir nefret suçu işledi.

Dışişleri Bakanı Fidan: Biz vurdukça köşeye sıkışan PKK müsamaha gösteren... Haberi Görüntüle

IRKÇI İLANA VATANDAŞLAR TEPKİLİ

Bu defa sığınmacıların ülkelerine dönmesi için Arapça ve Türkçe yazılı 'Artık istenmiyorsunuz, dönün ülkenize' gibi nefret suçu yazılı ilanları vererek kentin farklı noktalarındaki bilboardlara astıran Özcan'a tepkiler art arda gelmişti. İlanlardan rahatsız olan vatandaşlar, savcılığa suç duyurusunda bulundu. 

Bakan Yerlikaya'dan terörle mücadele mesajı: 600 bin mesai arkadaşımızla teröristlerin... Haberi Görüntüle

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Şikayetler inceleyen Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı “nefret ve ayrımcılık” suçlamasıyla soruşturma başlattı. Bilboardlara asılan afişler ise polis ekipleri tarafından kaldırıldı.

Konuyla ilgili konuşan Özcan, “Savcılık afişleri toplatma kararı vermiş. Böyle bir şey olmaz ki. 'Sığınmacılar ülkemizde kalsın' demek suç olmuyor da dönün artık ülkenize, sizinle paylaşacak ekmeğimiz kalmadı demek mi suç oluyor. Ben bu tavrımın arkasındayım” dedi.

Karadeniz gazında sifonu çeken güç ABD çıktı! İşte 'Türkiye doğalgaz... Haberi Görüntüle

40 BİN TL İDARİ PARA CEZASI UYGULANMASI KARARLAŞTIRILDI

Öte yandan, Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu Bolu Belediye Başkanlığı'nın kentte yaşayan yabancılara yönelik su ve nikah ücretlerinde farklı tarife uygulanmasına ilişkin kararında ayrımcılık yasağı ihlali yapıldığına hükmetti. Bolu Belediyesi hakkında 40 bin TL idari para cezası uygulanması kararlaştırıldı.

İletişim Başkanı Altun'dan Çanakkale Zaferi paylaşımı: 'Türkiye Yüzyılı' vizyonuyla geleceğe... Haberi Görüntüle

'İDARİ YARGIYA TAŞIRIZ'

Karara ilişkin pişman olmadığını söyleyen Özcan, “Ceza verdiyse idari yargıya taşırız. Ben yaptıklarımın, söylediklerimin suç olduğuna inanmıyorum. Bir Türk milliyetçisi ve vatansever olarak bunları söylemeye devam edeceğim. Yaptıklarımdan ve söylediklerimden pişman değilim. Hiçbir zaman da olmayacağım” diye konuştu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading