Yandex Metrica
SON DAKİKA
CHP'li Rıza Özdemir'den kaçak Suriyeli işçi itirafı! 'Daha ucuza geliyor çocukları da çalıştırıyorum'

CHP'li Rıza Özdemir'den kaçak Suriyeli işçi itirafı! 'Daha ucuza geliyor çocukları da çalıştırıyorum'

CHP Gaziantep Kurultay Delegesi Rıza Özdemir, Twitter'da katıldığı bir yayında kaçak Suriyeli işçi çalıştırdığını itiraf etti. Her yıl 2 bin işçiyi kaçak çalıştırdığını bu şekilde daha ucuza geldiğini söyledi. Özdemir'in o sözleri sosyal medyanın gündemine oturdu.

Gündem

23.01.2024, 22:10

Sosyal medya platformu Twitter üzerinden katıldığı bir yayında konuşan CHP Gaziantep Kurultay Delegesi Rıza Özdemir, tarlasında kaçak olarak 2 bin Suriyeli işçi çalıştırdığını itiraf etti. 

Türkleri çalıştırmadığını Suriyelileri kaçak çalıştırdığını söyleyen Özdemir, bu şekilde daha ucuza geldiğini belirtti. 

Moderatörün "CHP iktidara geldiği zaman Suriyelileri ülkelerine geri gönderecek. O zaman ekip biçmekten vaz mı geçeceksiniz?" diye sordu. Bunun üzerine konuşan Özdemir, "Hayır, geçmişte olduğu gibi ekip biçmeye devam edeceğiz" diye konuştu. 

Kaçak işçi söylemi sonrasında 14-15 yaşındaki çocukları da kayıtsız bir şekilde çalıştırdığını söyleyen Özdemir, tepkilerin odağı oldu. 

Özdemir, "Suriyeli işçiler daha ucuza mı geliyorlar?" sorusuna, "Evet, daha ucuza geliyorlar" yanıtını verdi.

Resmi Gazete'de yayımlandı: AYM'nin Başkanı Kadir Özkaya oldu Haberi Görüntüle

'KAYIT DIŞI İŞÇİ ÇALIŞTIRMAK SUÇ DEĞİL'

2 bin işçiyi kayıt dışı çalıştırdığını ifade eden Özdemir, tarım işçilerinin kayıt dışı çalıştırılmasının suç olmadığını, günlük ve mevsimlik işçilere sigorta yaptırmak zorunda olmadığını, öyle bir kanun olsa dahi kadın ve çocuklarında işçi olarak geldiğini, bunun suç olmadığını dile getirdi.

Adliye koridorlarında gezip davalara baktı! Adana'da sahte avukat paylaşımlarıyla yakayı... Haberi Görüntüle

ÇOCUK İŞÇİ DE ÇALIŞTIRIYOR

Diğer yandan moderatörün sürekli olarak bunun suç olduğunu belirtmesi üzerine Özdemir'in 'Hayır suç değil' diyerek ısrarda bulunması dinleyicileri şaşırttı.

Kaçak işçi söylemi sonrasında 14-15 yaşındaki çocukları da kayıtsız bir şekilde çalıştırdığını söyleyen Özdemir, tepkilerin odağı oldu.  

22 Mart 2024 Erzurum'da okullar tatil mi? Yarın Erzurum'da okullar... Haberi Görüntüle

KILIÇDAROĞLU 'GÖNDERECEĞİZ' DİYOR PARTİ ÜYELERİ KAÇAK ÇALIŞTIRIYOR

Diğer yandan CHP Lideri Kılıçdaroğlu partisinin bünyesinde Suriyeli kaçak işçileri çalıştıranların aksine her fırsatta onları göndereceğini iddia ediyor. 

Kılıçdaroğlu bir konuşmasında, "Gittiğiniz her yerde ifade edin; iktidar olduğumuzda en geç 2 yıl içinde bütün Suriyeli kardeşlerimizi kendi ülkelerine göndereceğiz. Davulla zurnayla göndereceğiz." demişti. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading