Yandex Metrica
SON DAKİKA
CHP'li isme açık açık soruldu: Kılıçdaroğlu genel başkanlığı bırakacak mı?

CHP'li isme açık açık soruldu: Kılıçdaroğlu genel başkanlığı bırakacak mı?

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde başarısız olan CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun partisinin genel başkanlığından istifa edip etmeyeceği siyasetin gündeminde merak ediliyor. Bugün Cumhuriyet Halk Partisi'nde MYK Toplantısı'nı yeni üyeleriyle ilk kez yaptı. Toplantı sonrası açıklamalarda bulunan parti sözcüsü Faik Öztrak, 'Kemal Kılıçdaroğlu istifa edecek mi?' sorusuna da yanıt verdi. Öztrak istifa için "Kimse tek başına karar alamaz." dedi.

Gündem

23.01.2024, 22:22

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden zaferle ayrılamaması sonrası koltuğu tehlikeye giren CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun istifa edip etmeyeceği tartışılıyor. Bugün CHP Genel Merkezinde bir araya gelen MYK, saat 13.00'te toplantıya başladı. Toplantı yaklaşık 2 saat sürdü. Topalntıdan sonra değerlendirmelerde bulunan  parti sözcüsü Faik Öztrak, 'Kemal Kılıçdaroğlu istifa edecek mi?' sorusu yöneltildi. 

Mahalledeki çocukları yıllarca süngerli odada istismar etti! Sucu Metin Şenay... Haberi Görüntüle

KILIÇDAROĞLU 12'NCİ MAĞLUBİYETİNİ İLAN ETTİ 

CHP cephesinde seçimden sonraki hezimetin krizi devam ediyor. Cumhurbaşkanlığı Seçimi'nin ilk turu 14 Mayıs, ikinci turu ise 28 Mayıs'ta yapıldı. Her iki seçim sandığından da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın adı açık ara farkla çıktı.Bu sonuçlara göre CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 12'nci mağlubiyetini ilan etmiş oldu.

İŞKUR Sağlık Bakanlığı kura çekimi başladı mı, ne zaman 2024?... Haberi Görüntüle

PARTİ İÇİNDE İSTİFA SESLERİ YÜKSELMEYE BAŞLADI 

Öyle ki parti içinde değişim sesleri yükselirken, partili isimler tarafından gerek sosyal medya gerek de televizyon ekranlarından istifa çağrılarıda gelmeye başladı. Bu çağrıların hiçbirine karşılığında Kılıçdaroğlu ise göreve devam mesajı verdi.

İsmet Nedim öldü mü? Agora Meyhanesi'nin bestecisi İsmet Nedim neden,... Haberi Görüntüle

MYK ÜYELERİ TOPLU İSTİFALARINI SUNDU 

Öte yandan Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyeleri toplu istifalarını sundu. İstifaları kabul eden Kılıçdaroğlu, yapılan toplantıların ardından dün yeni A Takımı'nı açıkladı. Yeni isimlerle bugün ilk kez toplantı gerçekleştirildiCHP Genel Merkezinde bir araya gelen MYK, saat 13.00'te toplantıya başladı. Toplantı yaklaşık 2 saat sürdü.Gerçekleştirilen toplantıya dair CHP Sözcüsü Faik Öztrak değerlendirmelerde bulundu.

Bakan açıkladı: Geri ödeme listesine 47 ilaç daha alındı! Haberi Görüntüle

"KİMSE AKLINA ESTİĞİ GİBİ KARARLAR ALAMAZ"

Faik Öztrak, gazeteciler tarafından kendisine yöneltilen soruları da yanıtladı. Bu sırada gelen, "Kılıçdaroğlu istifa etmeyi düşünüyor mu?" sorusuna şöyle yanıt verdi: Altını çizerek şunu belirtmek isterim, CHP bir çadır partisi değildir. Dünyada gerçekten eşine az rastlanır, bir maziye sahip olan asırlık partidir. Yerleşik usullere sahiptir ve bu partide kimse tek başına aklına estiği gibi kararlar alamaz. Bütün kararlar partinin yetkili kurullarında tartışılarak alınır.

Yeşil Kart sonuçları belli oldu mu, açıklandı mı? Green Card... Haberi Görüntüle

"KOLTUK SAVAŞI MI YAŞANIYOR?"

"Kılıçdaroğlu ile İmamoğlu arasında koltuk savaşı yaşandığı iddia ediliyor." yorumuna da yanıt veren Öztrak, konuşmasını şöyle sürdürdü; Genel başkanımız büyükşehir il ve ilçe belediye başkanlarıyla partimizin il ve ilçe başkanlarıyla örgütümüzün kadın ve gençlik kolları başkanlarıyla hasılı, tüm seçilmişlerimizle sorunlar ve meseleler hakkında istişarelerde bulunur. Bu istişarelerden farklı sonuçlar çıkarmaya çalışmamak gerekir. Az önce söylediğim gibi biz kurumsallaşmış asırlık bir patiyiz. Kurultay tarihi de netleşti mi?" sorusuna ise, "Evet bugün kongreler takvimini başlatma kararı aldık. Yasal asgari süreler dikkate alınarak bu takvimi en hızlı şekilde tamamlayacağız." şeklinde yanıt verdi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading