Yandex Metrica
SON DAKİKA
CHP'li eski baro başkanı 'Canan suçlu' diyor: Tartışılacak bir yanı yok, suç fiili sabit...

CHP'li eski baro başkanı 'Canan suçlu' diyor: Tartışılacak bir yanı yok, suç fiili sabit...

Eski İstanbul Barosu Başkanı Prof. Dr. Ümit Kocasakal, Yargıtay'ın Canan Kaftancıoğlu hakkında verdiği kararın doğru, hatta eksik olduğunu söyledi.

Gündem

23.01.2024, 19:16

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni aşağılamak suçlarından aldığı hapis cezaları Yargıtay tarafından onandı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kaftancıoğlu hakkındaki karara isyan bayrağı açarken, Yargıtay hükmünün hukuka uygunluğu konusunda CHP'li bazı isimler öyle düşünmüyor. 

CHP'nin ağır toplarından eski İstanbul Barosu Başkanı Prof. Dr. Ümit Kocasakal, Yargıtay'ın verdiği kararın yerinde olduğunu dile getirdi. Kaftancıoğlu'nun aldığı cezadan ötürü destekçileri tarafından 'kahraman' haline getirildiğine dikkat çeken Kocasakal, HaberTürk televizyonu yayınında şunları söyledi:

Seçime 11 büyükşehirle giren CHP'de panik yaşanıyor: İki il için... Haberi Görüntüle

ONDAN BİR KAHRAMAN ÇIKMAZ 

"Kendi devletini soykırımcı ilan eden, bunun yanında devlete 'katil', 'seri katil' diyen, Atatürk'ün askeri olmaktan alerji duyan Canan Kaftancıoğlu'ndan bir kahraman çıkaramazlar. Kemal Bey (Kılıçdaroğlu) 'arkasında koca bir halk var' demiş. Valla kendi hüsn-ü kuruntusudur."

"Cumhurbaşkanına hakaret suçunda önemli olan cumhurbaşkanının kim olduğu değil, makamdır. Bugün A olur yarın B olur. Kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret... O.Ç... Hırsız... Salak... Bu ifadeleri kim kime söylese, bunun tartışılacak bir tarafı yok. Failden, mağdurdan bahsetmiyorum; bu 'fiil'dir, suç fiili."

Bakan Fidan, Gürcistanlı mevkidaşı İlia Darçiaşvili ile görüştü Haberi Görüntüle

DÜNYANIN NERESİNDE OLSA SUÇTUR

"Şimdi başka bir yere geliyorum: Katil devlet... Seri katil... Şimdi bazı kişiler bunu ifade özgürlüğü kapsamında görebilir. Bir şey diyemem. Ama bir hukukçu olarak benim görüşüm, ben bunu tipik bir 301 (numaralı kanun) olarak görürüm. Yani cumhuriyeti, devleti ve devletin organlarını aşağılama suçu... ve oradada şu var: Yalan söylüyorlar insanlara. Sanki bu suç tipi sadece bizde varmış gibi. Tek tek sayarım. Almanya'da İtalya'da Polonya'da Fransa'da, hepsinde bu tip kanunlar var. Kaftancıoğlu hakkında verilen kararlar siyasi değil. Üstelik Yargıtay suça konu birçok fiili elemiş, sadece bir tanesinden ceza vermiş. Şimdi bu nasıl siyasi karar oluyor?"

2024 MARDİN-MİDYAT SEÇİM SONUÇLARI | 31 Mart 2024 Mardin-Midyat'ta hangi... Haberi Görüntüle

İŞTE ÜMİT KOCASAKAL'IN KAFTANCIOĞLU YORUMU


 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading