Yandex Metrica

CHP'li Engin Özkoç, FETÖ imamı Mahmut Yeter'le FaceTime'da ne konuştu?

CHP'li Engin Özkoç, FETÖ imamı Mahmut Yeter'le FaceTime'da ne konuştu?

FETÖ'nün ABD'deki önde gelen isimlerinden Mahmut Yeter'le CHP'li Engin Özkoç'un düzenli olarak görüştükleri iddiası gündeme bomba gibi düştü.

Gündem

23.01.2024, 17:54

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun kamudan ihraç edilmiş "KHK'lıları" görevine iade edeceğine dair sözleri gündemdeki yerini korurken, partinin FETÖ ile ilişkisi konusunda her geçen gün başka bir iddia ortaya atılıyor. Avukat Burak Bekiroğlu, CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç'un ABD'de yaşayan FETÖ imamlarından Mahmut Yeter'le düzenli olarak görüştüğünü, ikilinin son olarak FaceTime üzerinden bir konuşma gerçekleştirdiğini iddia etti. 

Sosyal medya hesabındaki paylaşımı gündeme bomba gibi düşen Bekiroğlu, verdiği bilginin Özkoç tarafından yalanlanması halinde görüşmeye dair yeni delilleri yayınlayacağını duyurdu. Mesajında Engin Özkoç ile Mahmut Yeter'in bir sonraki seçimler için milletvekili listeleri konusunda pazarlık yaptığını belirten Bekiroğlu, şunları yazdı:

Avcılar'da metrobüste yangın: Durak kapatıldı Avcılar'da metrobüste yangın: Durak kapatıldı Haberi Görüntüle

"BEN DELİLSİZ KONUŞMAM. HODRİ MEYDAN!"

"Engin Özkoç'a soruyorum: Yakın zamanda firari Fetö imamı Mahmut Yeter ile görüştün mü? Görüşmedin mi?Kılıçdaroğlu'nun KHK çıkışının bu görüşmeden sonra olduğu doğru mu? Değil mi? Bu görüşmede, önümüzdeki genel seçimlerde milletvekilliği adaylığı için bazı isimler gündeme geldi mi? Gelmedi mi? Bu isimlerden biriyle Ankara’da görüştünüz mü? Görüşmediniz mi?"

"CHP'li Engin Özkoç benim sorularıma cevap veremez. Ben delilsiz konuşmam. Hodri meydan. İnkar ettiğin an toplanmasını talep edeceğim delillerin, getirtilmesi için ilgili makamlara müzekkere yazılmasını kabul ediyor musun? FaceTime üzerinden ABD İle görüşen Engin..."

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Seçimlerin ilk kazananı sandıktır' Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Seçimlerin ilk kazananı sandıktır' Haberi Görüntüle

"MAHMUT GEL YANIMA, KORKMA..."

2014 yılı nisan ayında FETÖ'ye bağlı TUSKON'un ABD'de düzenlediği bir etkinliğe katıldığı bilinen Engin Özkoç, burada kameralar kayıttayken FETÖ imamı Mahmut Yeter'e seslenmiş, "Mahmut, gel... Yanımda görünmekten korkuyor musun? Korkma..." demişti. Avukat Bekiroğlu, aynı tarihte Özkoç'un FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in veliahtı İsmail Büyükçelebil ile de görüştüğünü iddia ederek şu soruyu yöneltti:

"CHP’nin Engin’i, sana çok zor bir soru; ABD’ye gittiğinde FETÖ’nün gecesine katılıp, masa masa gezip, ABD imamı olan ve Fetulah Gülen’in veliahtı olan İsmail Büyükçelebi ile aynı ortamda olup görüştün mü? Görüşmedin mi? ABD imamı İsmail Büyükçelebi sana ne dedi?"

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'ndan Erdoğan ve Heniyye görüşmesine ilişkin açıklama! Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'ndan Erdoğan ve Heniyye görüşmesine ilişkin açıklama! Haberi Görüntüle

SADECE YETER DEĞİL, ÇELİK DE VAR

Avukat Bekiroğlu'na göre CHP'li Özkoç'un düzenli olarak görüştüğü FETÖ imamları arasında ABD'de ikamet eden Emre Çelik de var. Bekiroğlu, FETÖ'ye bağlı Rumi Forum'un başkanlığını yapan Çelik ile Özkoç temasına dair şunu yazdı: "CHP’nin Engin'i, sen Fetullahçılarla iyi görüşürsün. Firari İmam Emre Çelik'le de iyi görüşürsün. Ama senin onlarla ne kadar yakın olduğunu, 17/25 öncesinden sonrasına onlarla her aşamada nasıl görüştüğünü herkes bilmez. Bilinmeyenleri anlat ve artık itiraf et Engin."

Sosyal medyadaki iddialar sonrası Yeni Şafak'a kısa bir değerlendirme yapan CHP'li Özkoç, FETÖ'cü Mahmut Yeter'le bir görüşmesinin olmadığını iddia etti. Bu açıklama sonrası gözler, Avukat Bekiroğlu'nun yayınlayacağını söylediği yeni verilere çevrildi. 

Hükümeti devirmeye yönelik 17/25 Aralık darbe girişiminden bir hafta önce CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ABD'de öndegelen FETÖ imamlarıyla görüşmüştü. (soldan sağa: Mahmut Yeter, Kemal Kılıçdaroğlu, Faruk Taban, Kemal Öksüz, Talha Saraç)

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye, Gazze'deki zulmün durması için elinden geleni yapmıştır ve yapmaktadır Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye, Gazze'deki zulmün durması için elinden geleni yapmıştır... Haberi Görüntüle

KÜLÜNK: FETÖ İLE KOL KOLA YÜRÜYORLAR

Gündemi sarsan görüşme bilgisini ve CHP'nin FETÖ'ye yönelik tavrını sosyal medya hesabında yorumlayan AK Parti'li Metin Külünk ise Kemal Kılıçdaroğlu'nun FETÖ ve PKK ile kol kola yürüdüğüne dikkat çekti. "CHP iktidara gelmek için iki örgütle ilişkileri önemsiyor ve Kılıçdaroğlu 'İktidara gelirsem; 
Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile  FETÖ veya PKK yanlısı iltisakıyla Devlet Memurluğundan atılanları geri görevlerine iade edeceğim' diyerek FETÖ ve PKK gibi iki örgütle kolkola yürüdüğünü açıkça ifade ediyor" diye yazan Külünk, Kılıçdaroğlu'nun FETÖ'yü 'terör örgütü' olarak görmediğine vurgu yaptı. Külünk şunları yazdı:

"Kılıçdaroğlu'na göre FETÖ terör ve işgal örgütü değildir; FETÖ terör tanımını yapanın Erdoğan olduğunu düşünüyor ve bu nedenle KHK ile atılanları 'Erdoğan mağdurları' diye kabul ediyor. Dolayısıyla CHP ve FETÖ arasındaki görüşmeler, anlaşmalar hem gizli değil hem de sürpriz değil. CHP'nin başta 15 Temmuz gecesindeki tutumu ve 'Kontrollü Darbe' demesi ve her konuda işbirliği içinde olması; firari FETÖ mensuplarının asla CHP aleyhinde konuşmaması zaten bilinen işbirliğinin yansımalarından ibaret."

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Uğur Dündar'a rest: Söylediklerimin arkasındayım Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Uğur Dündar'a rest: Söylediklerimin arkasındayım Haberi Görüntüle

"RÖVANŞ ŞARTINI KABUL ETMİŞ"

"Fakat... FETÖ ile gelinen bambaşka bir aşama var. Yurt dışındaki ve cezaevindeki FETÖ üyelerinin affını ve hatta devlet içindeki görevlerine dönmesini içeriyor. Kılıçdaroğlu'nun 'İktidara gelirsem...' diye söz verdiklerine baktığımızda açık bir FETÖ affı ve dayanışması görülmektedir. Hatta 'İktidara gelirsek el koyacağız, yargılayacağız, iktidara oy veren memurları atacağız..' sözleri de FETÖ'nün rövanş şartını Kılıçdaroğlu'nun kabul ettiğini göstermektedir. CHP sadece FETÖ üyeleri değil bir de cezaevindeki PKK üyesi HDP siyasetçisi isimlerin de affına hazırlanıyor. Neden? Akıl tutulması mı var suç ortaklığı mı yoksa şantaj malzemesi mi çok!"

"Bunlar ikincil tespitler; ittifakın asıl sebebi: CHP, devletin sahibi olduğuna ve bunu kaybettiğine inanıyor; geri almak için bir savaş başlattı ve demokratik yoldan bunu sağlayamadığından demokrasi dışı güçlerle hareket etmek zorunda hissediyor. Zaten CHP yönetiminden ve aynı inanca sahip medya, sanat, iş çevresinden sürekli 'Devleti geri alacağız' kampanyaları yürütülmesi bu anlayışın sonucudur. Kritik soru şudur: CHP neden FETÖ ittifakına inanıyor? FETÖ'nün nesinden çekiniyor? FETÖ ile mücadeleye girerse neleri ifşa olacak? Yoksa FETÖ affı için CHP'ye dikte eden ve iktidar sözü veren başka iradeler mi devrede. Kılıçdaroğlunun seçim vaatleri özü itibariyle FETÖ ve HDP pazarlığından ibarettir. Aziz Milletimiz olup biteni takdir edecektir."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading