Yandex Metrica

CHP'li Burak Erbay Meclis kürsüsünde çekiçle cep telefonunu parçaladı

CHP’li Muğla Milletvekili Burak Erbay, ‘Sansür Yasası’nı protesto için meclis kürsüsünde çekiçle telefonunu kırdı. Burak Erbay, ''Tek özgürlüğünüz cebinizdeki telefonlar. Bu yasa meclisten geçerse telefonunuzu atabilirsiniz, kullanmanıza gerek kalmayacak'' dedi.

Gündem

23.01.2024, 19:56

TBMM Genel Kurulunda, CHP ve HDP'li milletvekilleri basın, sosyal medya ve internet haberciliğine ilişkin düzenlemeleri içeren kanun teklifinin 19. maddesine gelindiğinde ortalık bir anda karıştı. CHP Muğla Milletvekili Burak Erbay, TBMM Genel Kurulu’nda söz alarak kürsüye çıktı. Kürsüde cep telefonunu kıran Burak Erbay, gençlere seslendi.

AK Parti'den DEM Partililerin Atatürk ve Erdoğan'a yönelik hakaretine tepki: Kabul edilemez! AK Parti'den DEM Partililerin Atatürk ve Erdoğan'a yönelik hakaretine tepki:... Haberi Görüntüle

''İSTEDİĞİNİZ YERE TATİLE GİDEMİYORSUNUZ''

Telefonunu çekiçle parçaladıktan sonra  yere fırlatan Burak Erbay, şu ifadeleri kullandı: "Bu yasa gençleri çok ilgilendiriyor. Ben buradan 15-16-17 yaşında ve özellikle 2023'te Türkiye'nin kaderini belirleyecek, 18-19-20 yaşında ilk defa oy kullanacak kardeşlerime seslenmek istiyorum. İstediğiniz yere tatile gidemiyorsunuz, istediğiniz yemeği yiyemiyorsunuz, istediğini tableti, kıyafeti alamıyorsunuz. Mutsuzsunuz. Bunun sebebi AKP iktidarı ve peşine takılan MHP. Tek özgürlüğünüz var. Instagram, Youtube, Facebook var. Orada haberleşiyorsunuz.

Meclis'te sosyal medya gerilimi - 1

IBAN kullananlar şimdi yandı! Artık o devir kapanıyor: Bakanlık duyurdu IBAN kullananlar şimdi yandı! Artık o devir kapanıyor: Bakanlık duyurdu Haberi Görüntüle

''YASA MECLİS'TEN GEÇERSE TELEFONA GEREK KALMAYACAK''

Bugün 12 Ekim. Eğer buradaki yasa Meclis'ten geçerse, bu telefon artık bu şekilde kırıp atabilirsiniz genç kardeşlerim. Kullanmanıza gerek kalmayacaktır. Ama 2023 Haziran'da o genç kardeşlerim size gereken dersleri verecektir."


Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading