Yandex Metrica
SON DAKİKA
CHP'li Bülent Kuşoğlu'ndan HDP itirafı: Girişimlerimiz olacak

CHP'li Bülent Kuşoğlu'ndan HDP itirafı: Girişimlerimiz olacak

Altılı masada adaylık tartışması devam ederken CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu'ndan dikkat çeken HDP itirafı geldi. Masanın gizli ortağına yeşil ışık yapan Kuşoğlu, seçimlerde HDP ile işbirliği yapmak için girişimlerde bulunabileceğini söyledi.

Gündem

23.01.2024, 20:24

Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçim tarihi için 14 mayısı işaret etti ancak altılı masa henüz adayını belirlemedi. 13 Şubat tarihinde Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun ev sahipliğinde 12. kez bir araya gelecek olan altılı masanın bu defa adayını açıklaması bekleniyor. Ancak Meral Akşener, Kılıçdaroğlu'nu adaylığı konusunda henüz kararını netleştirmedi. Altılı masada yer alan partilerin kurmayları, yaptıkları sürpriz çıkışlarla kaos ortamını alevlendirirken CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu'ndan dikkat çeken HDP itirafı geldi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu, katıldığı yayında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. TV 100'e konuk olan CHP'li Kuşoğlu, HDP'yi dışlamanın yanlış olduğunu belirtirken altılı masanın HDP ile ilgili bir girişiminin mutlaka olacağını ifade etti.

Güzel işler yaptık! Bakan Uraloğlu memleketi Trabzon'da konuştu: Halkı kandırmaya... Haberi Görüntüle

"SEÇİMLERLE İLGİLİ İŞ BİRLİĞİ YAPMAK İSTERİZ"

Konuşmasına devam eden CHP'li Kuşoğlu, ''Hazineden yardım alıyorlar. Sonuçta Türkiye'nin partisi. Türk vatandaşlarının oy verdiği ve oraya getirdiği bir parti. İlişkimiz olacak. Her partinin ilişkisi var. Yalnız altılı masa içerisinde yoklar tabii ki ama seçimlerle ilgili olarak yapılabilecek bir iş birliğini de yapmak isteriz. Bunda bir beis görmüyorum ben. Bu konuyla ilgili AK Parti'nin de MHP'nin de bunda bir beis görmediğini biliyorsunuz. Anayasa değişikliğiyle ilgili gittiler ziyaret ettiler.'' dedi.

Murat Kurum İstanbullulara gerçeği açıklayınca İmamoğlu'nun eli ayağına dolaştı! Hafriyat... Haberi Görüntüle

"HDP'Yİ DIŞLAMAK YANLIŞ OLUR"

HDP'yi dışlamanın yanlış olacağını belirten Kuşoğlu, ''Zaten dışlayarak onları kazanamayız. Onları dışlamak demek en az 6 milyon seçmeni de dışlamak demek. Bunlar yanlış şeyler olur. HDP ile ilgili olarak soru işareti var kafamızda. O yaftayı üzerinden attıklarında onlar da tam bir Türkiye partisi olarak bu çalışmalara muhakkak katılabileceklerdir.'' şeklinde konuştu.

2024 KARS SEÇİM SONUÇLARI | 31 Mart 2024 Kars'ta hangi... Haberi Görüntüle

"GİRİŞİMLER MUHAKKAK YAPILACAK"

''Onların da bu seçimde kilit bir rolü var.'' diyen Kuşoğlu, ''En azından yüzde 10'luk bir oyu olan parti. Yüzde birlik, yüzde yarımlık partileri seçimde dikkate alıyoruz görüyorsunuz. Yüzde 10'luk bir partiyi kimse görmezden gelemez. Dolayısıyla da HDP ile ilgili olarak da bazı girişimler muhakkak ki yapılacaktır. Geçenler de Sayın Akşener de Diyarbakır'a gitti. Çok da güzel, olumlu açıklamaları oldu.'' ifadelerini kullandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading