Yandex Metrica
SON DAKİKA
CHP'li Bolu Belediye Başkanı: Beni kim durdurabilir?

CHP'li Bolu Belediye Başkanı: Beni kim durdurabilir?

Suriyeli sığınmacıların kullandığı suya 10 kat zam yapan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, partisi CHP'den yükselen eleştirilere de meydan okudu: Cesaretimi Allah'tan alıyorum, beni kim durduracak?

Gündem

23.01.2024, 17:46

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Suriyeli sığınmacıları kenti terk etmeye zorlamak için kullandıkları suya 10 kat zam yapmasının ardından yükseleyen eleştirilere cevap verdi. 

Gücünü halktan, cesaretini de Allah'tan aldığını söyleyen Özcan, "Benim partim beni nasıl durduracak? Doğru söyledim diye benim partim beni durduracak mı? Durdurabilecek mi? İl başkanım beni kınamış. 'Belediye bize kapalı' demiş, yani Cumhuriyet Halk Partisine kapalı... Ben yemin ettim Kur'an-ı Kerim üzerine tarafsız bir şekilde, tüyü bitmemiş yetimin hakkını koruyarak, ayrım yapmadan Bolu'yu yöneteceğim diye. Ben partili belediye başkanı değilim. Ben rozetimi çıkardım" dedi. 

Mültecilere yönelik zam konusunu Türkiye tartışsın diye gündeme getirdiğini anlatan Özcan, "Bana batan bir şey mi vardı? Sorumlu bir vatandaş olarak söyledim bunları. Bunları söylerken halkın tercümanlığını yaptım" diye konuştu.

Kocaeli'ne körfezray müjdesi! Bakan Uraloğlu duyurdu: Şehir Hastanesi'ne ulaşım 15... Haberi Görüntüle

AÇ-SUSUZ BIRAKAMAZSINIZ 

Dün katıldığı TV canlı yayınında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bolu'da Tanju Özcan'ın politikalarına ilişkin bir soru karşısında şöyle demişti: 

"Doğru değil. Kimseyi susuz ve aç bırakamazsınız. CHP'nin politikası, asla ve asla ırkçı değildir, olamaz. Sosyal demokratız, insana, insanın değerlerine, inançlarına, kimliklerine saygı gösteririz. Kendi seçim bölgesinin getirdiği politik atmosfer içinde böyle bir şey düşünmüş olabilir. Biz sığınmacıların kendi ülkelerinde mutlu olmasını isteriz, temel hedefimiz budur."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading