Yandex Metrica
SON DAKİKA
CHP'li Belediyeden skandal karar! Kur'an kursunun tabelaları söküldü suları kesildi

CHP'li Belediyeden skandal karar! Kur'an kursunun tabelaları söküldü suları kesildi

Rize'nin CHP yönetimindeki Fındıklı belediyesi, kiralama süresi dolduğu gerekçesiyle tahliyesini istediği İlçe Müftülüğü Reyyan 4-6 Yaş Kur'an Kursu binasının tabelasını söktü ve içme suyunu kesti.

Gündem

28.03.2024, 16:14

Rize'nin CHP yönetimindeki Fındıklı belediyesi skandal bir karara imza attı. Belediye, Kur'an Kursu binasının tabelasını indirdi, içme suyunu kesti ve çevre çitlerini söktü. Karara tepki gösteren veliler, tabelasını yeniden astığı binaya, çeşmeden bidonlarla su taşıdı.

CHP'li Fındıklı Belediyesi, meclis üyelerinin aldığı karar ile ilçe merkezinde 5 yıldır müftülük bünyesinde 4-6 yaş Kur'an kursu olarak hizmet veren binanın yeniden kurs binası olarak kiraya verilmeyeceğini kaymakamlığa yazıyla bildirdi ve binanın kira sözleşme dönemi öncesinde boşaltılmasını talep etti.

Son dakika... Balıkesir'de deprem: AFAD verileri açıkladı Haberi Görüntüle

NOTER GÖNDERDİ

Kaymakamlık ise binanın yeniden Reyyan Kur'an Kursu tarafından kullanılması için belediyeye dilekçe yazıp gönderdi. Belediye bunun üzerine harekete geçti ve binanın boşaltılması için noter gönderdi. 

Seçim görevi sorgulama nasıl yapılır? YSK sandık görevlisi sorgulama 2024:... Haberi Görüntüle

MAHKEME KARARINI VERDİ

Mahkeme, Fındıklı Belediye Meclisinin 9 Eylül 2022'de aldığı kararın haksız ve hukuka aykırı olduğunu, söz konusu alanın Fındıklı Belediyesine tahsisinin yapıldığına dair Hazine ve Maliye Bakanlığında bir karar verilmediğini, yeni bir karar verilinceye kadar dava konusu işlemin yürütmesinin durdurulmasını kararlaştırdı.

Cumhur İttifakı ABB adayı Altınok'tan emekli ve öğrencilere ücretsiz ulaşım... Haberi Görüntüle

KUR'AN KURSU HİZMETİNE DEVAM EDECEK

Mahkeme ayrıca hukuki durum neticelendirilinceye kadar Kur'an kursunun mevcut binada hizmetini devam ettirmesine, belediye tarafından kesilen suyun yeniden bağlanmasına ve indirilen kurs tabelasının yerine asılmasına karar verdi.




 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading