Yandex Metrica
SON DAKİKA
CHP'li belediye başkanının büyük vurgunun detayları ortaya çıktı! Arsaları yok pahasına satın aldılar

CHP'li belediye başkanının büyük vurgunun detayları ortaya çıktı! Arsaları yok pahasına satın aldılar

Bilecik'te Belediye Başkanı CHP'li Semih Şahin ve rüşvetten tutuklanan danışmanı Selçuk Erdağı'nın geçtiğimiz yıl Pelitözü bölgesindeki rant arazi vurgunununun detayları ortaya çıktı. İkili, arsaları halktan yok pahasına alıp bölgeyi ticarete açarak değerini katladılar.

Gündem

23.01.2024, 18:48

CHP'li Bilecik Belediyesinde polisin rüşvet operasyonuyla başlayan skandalların ardı arkası kesilmezken Sabah Gazetesi, Belediye Başkanı Semih Şahin ve rüşvetten tutuklanan danışmanı Selçuk Erdağı'nın, kendi yakınları üzerinden yaptığı imar ve rant vurgununu gözler önüne sermişti.

Kentin en değerli bölgelerinden biri olan Pelitözü bölgesi ve göl çevresini imara açmaya hazırlanan ikili, imar ile ilgili tüm evrak ve işlemleri hazırladıktan sonra kolları sıvadı.

Pelitözü'nün imara açılacağını sır gibi saklayan Başkan ve danışmanı yakınları aracılığıyla bölgede arazisi olan köylülerle pazarlık masasına oturdu.

2024 MANİSA-KULA SEÇİM SONUÇLARI | 31 Mart 2024 Manisa-Kula'da hangi... Haberi Görüntüle

ONLARCA DÖNÜM ARAZİ YOK PAHASINA SATIN ALINDI

CHP'li Şahin babası, amcası ve iki yakın akrabasının üzerine, Selçuk Erdağı ise öğrenci olan oğlu Ege Erdağı ve belediyede kendisine danışmanlık yapan Hasan S.'nin amcası üzerinden onlarca dönüm arazi yok pahasına satın aldı.

Bölgenin en değerli arazilerini kendileri arasında parsel parsel bölüşen ve köylülerden dönümünü sadece 35 bin liradan alan Şahin ve Erdağı, yakınları üzerine bitişik nizamda aldırdıkları arazileri, bölgeyi imara açarak dönümünü önce 250 bin liraya çıkardı.

PKK'lı terörist, örgütün kara propagandasını itiraf etti: 'TSK kimyasal silah... Haberi Görüntüle

DEĞERİ 600 BİN LİRAYA YÜKSELDİ

Başkan Semih Şahin, yakınlarının üzerine aldırdığı bölgeyi apar topar benzinlik alanı olarak değiştirdi. İmara açılmasıyla birlikte 250 Bin lira olan arazilerinin dönümü ticaret amaçlı satışa hazırlandığı için yaklaşık 600 bin liraya yükseldi.

Tutuklu Selçuk Erdağı'nın yakınlarının üzerine aldığı toplam 19 dönümlük göl manzaralı arazi de imar plan değişikliği ve inşaat izninin 5 kata çıkarılmasıyla birlikte dönümü yine 600 bin lirayı buldu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading