Yandex Metrica

CHP kendi medyasını çıldırttı: Proje yok, halka güven verilmiyor, Cumhur'un oyları bir türlü düşmüyor!

CHP kendi medyasını çıldırttı: Proje yok, halka güven verilmiyor, Cumhur'un oyları bir türlü düşmüyor!

Kurlardaki dalgalanmanın Cumhur İttifakı oylarını düşüreceği beklentisine kapılan muhalif medya, hükümetin attığı adımlar sonrası hızlı toparlanmayla birlikte okları sahibine çevirdi. Mezhepçi BirGün gazetesi bile Millet İttifakı'nı cepheden eleştiriyor.

Gündem

23.01.2024, 18:40

CHP öncülüğündeki Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayını hâlâ belirleyememiş olması hükümet muhalifi medyayı bile çileden çıkardı. Muhalefetin millete umut verecek bir program sunamadığını belirten mezhepçi BirGün gazetesi, CHP yönetimine uyarılarda bulundu. 

"Muhalefete yurttaş ikazı" başlığıyla yayınlanan haberde, ekonomik sıkıntılara rağmen Cumhur İttifakı oylarında gerileme yaşanmadığı, muhalefet oylarının da bir türlü yükselişe geçmediği vurgulanıyor. 

Aralık ayında dolar kurundaki ani yükselişle birlikte AK Parti-MHP oylarının düşeceği beklentisine kapılan muhalif medya organları, hükümetin aldığı tedbirler sonrası hızlı toparlanmayla birlikte umutsuzluğa kapılmış görünüyor. 

Microsoft Office çöktü mü? 2024 Microsoft 365 hacklendi mi? Neden giriş yapamıyorum? Microsoft Office çöktü mü? 2024 Microsoft 365 hacklendi mi? Neden... Haberi Görüntüle

ALARM ZİLLERİ ÇALMAYA BAŞLADI

CHP'nin medyadaki en büyük destekçilerinden BirGün gazetesinin haberinde şu ifadeler dikkat çekti: "İktidarın çekirdek oylarında çözülme yaşanmaması ve kararsızların sayılarında azalma olmaması, yurttaşın muhalefet partilerine erken uyarısı olarak yorumlanıyor. Muhalefetin ataletten çıkamaması halinde Erdoğan için iktidar yolu yeniden açılacak. Bu uyarı dikkate alınmalı."

Muhalefet stratejisinin halka umut ve özgüven vermediğini belirten gazete, "Halk kendisini güçsüz, zayıf ve sahipsiz hissediyor. Hal böyle olunca sokaktan da bir ses yükselmiyor ve bu da kısır döngüye dönüşüyor" yorumunda bulundu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Türk Polis Teşkilatı'nın 179. kuruluş yıl dönümü mesajı Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Türk Polis Teşkilatı'nın 179. kuruluş yıl dönümü mesajı Haberi Görüntüle

DAHA ADAY BİLE BELLİ DEĞİL 

BirGün gazetesinin bile "Projesi yok, çözüm vâdetmiyor" dediği Millet İttifakı'nda yarın ne olacağını kimse bilmiyor. Dolar kurunun yüksek seyrettiği günlerde 'erken seçim' kampanyası yapan CHP yönetimi geçtiğimiz günlerde parti kurultayının bir sene sonra yapılması kararı almıştı. Bu durum, CHP'de de erken seçim hayallerinin suya düştüğünü gösteriyor. 

2023 yılındaki cumhurbaşkanı seçimlerinde kimin aday olacağına karar veremeyen Millet İttifakı'nda Kemal Kılıçdaroğlu ile Ekrem İmamoğlu arasında büyük çekişme yaşanıyor. İYİ Parti, HDP, Gelecek, Deva ve Saadet Partilerinin lideriyle sık sık biraraya gelen Kılıçdaroğlu'nun adaylık konusunu muhataplarıyla şimdiye dek hiç görüşmediği ortaya çıkmıştı. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading