Yandex Metrica

CHP ittifakta ısrarcı: HDP'nin terörle bağlantısı yok

CHP ittifakta ısrarcı: HDP'nin terörle bağlantısı yok

CHP, Millet İttifakı içindeki HDP anlaşmazlığına çare arayışında. CHP'lilerin iddialarıysa HDP'yi bile güldürecek cinsten. Son iddia CHP Adıyaman İl Başkanı Burak Binzet'ten geldi. Binzet HDP'nin terörle bağlantısının olmadığını savundu.

Gündem

23.01.2024, 17:38

2023 seçimleri öncesi muhalefette hararet yüksek, ittifak tartışmaları sürüyor. Millet İttifakı'nda HDP krizi var. 

Patiswiss şirketi kimin? Patiswiss ne kadar vergi ödüyor 2024? Patiswiss şirketi kimin? Patiswiss ne kadar vergi ödüyor 2024? Haberi Görüntüle

MİLLET İTTİFAKI'NDA HDP KRİZİ

Bir önceki seçimlerde CHP, İyi Parti, Saadet Partisi ve HDP'nin oluşturduğu Millet İttifakı'nda HDP krizi var. İYİ Parti yerel seçimlerden bu yana, birlikte fotoğraf vermekten kaçındığı HDP ile işbirliğini artık saklayamıyor.

Dahası HDP kanadından bu gizlilik çabasına tepki var. HDP 'şeffaf ittifak' talebinde bulunuyor. Anck İYİ Parti'nin kendi tabanında kayba neden olmamak adına ittifakı gizli tutmaya çalıştığı hatta partinin bazı kesimlerinde, bir sonraki seçimde HDP'yi ittifak dışı bırakmak istediği biliniyor. 

Teleferik değil ihmalkarlık öldürdü! Raporlar ortaya çıktı: Aylar süren bakım 2 haftada yapıldı! Teleferik değil ihmalkarlık öldürdü! Raporlar ortaya çıktı: Aylar süren bakım... Haberi Görüntüle

CHP İTTİFAKTA ISRARCI

CHP ise HDP ile ittifakta ısrarcı. Anamuhalfet kanadından konuyla ilgili son talep  CHP Adıyaman İl Başkanı Burak Binzet'ten geldi.

Medyascope yayınında açıklamalarda bulunan CHP Adıyaman İl Başkanı Burak Binzet, açıklamasıyla bir kez daha 'CHP HDP'den daha çok HDP'ci' dedirtti. Binzet yerel seçimlerdeki ittifakın önümüzdeki seçimlerde de uygulanması gerektiğini söyledi, seçmende böyle bir talebin öne çıktığını savundu. 

 "Bunun en güzel örneğini İstanbul seçimlerinde yaşadık. Türkiye'de böyle bir talep oluşmaya başladı. Demokratik güçlerin bizim üzerimizdeki birleşin baskısı oldukça fazla. Ankara'da İstanbul seçimlerinde belediye başkanı seçimlerinde bunların en güzel örneğini gördük yaşadık. Neleri başaracağımızı gördük. Önümüzdeki seçime de yansıyacaktır" 

TÜVTÜRK'te yeni dönem resmen başladı! Artık o olay zorunlu olmayacak TÜVTÜRK'te yeni dönem resmen başladı! Artık o olay zorunlu olmayacak Haberi Görüntüle

CHP ARTIK HDP GİBİ!

CHP, seçmenindeki HDP-terör ilişkisine de çare arayışında. Bu konuda Binzet'in de bir iddiası var, o iddia HDP'lileri bile güldürecek cinsten.  

"Parti kapatmak demokrasinin özüne aykırıdır. Terörle bağlantısı olmamış bir partinin kapatılmasının çok bir anlamı yok. Siz bakmayın yaftalamalara. PKK ile ilişkileri olsa demokratik zemine inmelerine neden gerek kalsın. HDP, CHP kadar legal bir partidir" 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading