Yandex Metrica

CHP, HDP ve İYİ Parti'nin grup önerilerine Meclis'ten ret!

CHP, HDP ve İYİ Parti'nin grup önerilerine Meclis'ten ret!

CHP, HDP ve İYİ Parti'nin grup önerileri TBMM Genel Kurulu'nda rededelidi. AK Parti Grubu'nun gündem ve çalışma saatlerine ilişkin önerisi Meclis'te kabul edildi.

Gündem

23.01.2024, 22:18

TBMM Genel Kurulunda CHP, HDP ve İYİ Parti'nin gündeme ilişkin grup önerileri Meclis'te kabul görmedi. 

23 Nisan okullar tatil mi? 2024 Üniversite ve liseler açık mı olacak? 23 Nisan okullar tatil mi? 2024 Üniversite ve liseler açık... Haberi Görüntüle

PARTİLERİN ÖNERİLERİ ELE ALINDI 

Gündem dışı konuşmaların ardından siyasi parti gruplarının önerileri ayrı ayrı masaya yatırıldı. 

İYİ Parti'nin "Üniversite öğrencilerine verilen burs ve öğrenim kredileri", HDP'nin "Nepotizm sonucu ortaya çıkan kadrolaşma ağının yarattığı tahribatın araştırılması" ve CHP'nin ise  "Yürütme organının Meclis üzerindeki vesayeti" konusunda araştırma komisyonu kurulmasına ilişkin önergelerinin ön görüşmelerinin bugün yapılması önerilerisi kabul görmedi. 

İsmailağa cemaati lideri Hasan Efendi vefat etti! İsmailağa cemaati lideri Hasan Efendi vefat etti! Haberi Görüntüle

AK PARTİ'NİN ÖNERİLERİ KABUL EDİLDİ 

Genel Kurulda daha sonra AK Parti Grubu'nun gündem ve çalışma saatlerine ilişkin önerisi Meclis'te kabul edildi. 

Buna göre, 50/d'li araştırma görevlilerinin kadroya alınmasını da içeren kanun teklifi gündemin ilk sırasına, Türk Arkeoloji ve Kültürel Miras Vakfı Kanunu Teklifi ise ikinci sıraya alındı.

Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) tercih tarihleri ne 2024? MSÜ tercihleri son gün ne zaman? Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) tercih tarihleri ne 2024? MSÜ tercihleri... Haberi Görüntüle

" EĞİTİM MALİYETLERİNİ AZALTACAK HER ADIMI ATIYORUZ"

İYİ Parti Grup önerisi üzerine konuşan Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs, okulların açık olduğu 14 Mayıs'ta seçimin yapılmasına tepki göstererek, "İktidar gençlere adeta 'oy kullanmayın' diyor." dedi. 
Gençlere, okudukları ilde seçmen olmalarını öneren Örs, bu süreci kaçırmaları durumunda, ikametgah adresinin bulunduğu şehre onları ücretsiz olarak götürmeyi İYİ Parti olarak taahhüt ettiklerini söyledi.

AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş, Avrupa'daki bazı ülkelerdeki yurt kapasitelerini paylaştı.

İspanya'da 91 bin, Almanya'da 291 bin, Fransa'da 365 bin, İngiltere'de 550 bin, Hollanda'da 113 bin yatak kapasitesi varken Türkiye'de sadece kamunun sunduğu yatak kapasitesinin 800 bin; özel, kamu ve üniversitesinin sunduğu toplam yatak kapasitesinin ise 1 milyon 100 binin üzerinde olduğunu söyledi. 

Eğitim maliyetlerini azaltacak her adımı attıklarını ve öğrencilerin de her seçimde bütün bu yapılanların karşılığı olarak AK Parti'ye güçlü destek verdiğini söyleyen Maviş, "14 Mayıs'ta da öğrenciler her birinize bir kez daha 1950'nin 14 Mayıs'ında olduğu gibi 'yeter' diyecek." dedi. 

TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı, AK Parti Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, Anayasa literatürüne bakıldığında "sert kuvvetler ayrılığı" tabirinin parlamenter sistem için değil başkanlık sistemi için kullanıldığını ifade etti.

Dışişleri Bakanlığı'ndan 1915 olayları açıklaması: Tek taraflı açıklamaları reddediyoruz Dışişleri Bakanlığı'ndan 1915 olayları açıklaması: Tek taraflı açıklamaları reddediyoruz Haberi Görüntüle

 "NE YAPTIĞIMIZI ÇOK İYİ BİLELİM"

Ahmet Aydın, "Türkiye, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne geçmekle birlikte tamamen millet iradesine dayalı, yasamayı, yargıyı, yürütmeyi güçlendirerek, karşılıklı eş güdümü sağlayacak bir pozisyona getirdi." dedi.

"Diyorsunuz ki '6 partinin genel başkanları imza vermeden, tamam demeden Cumhurbaşkanı etkisiz, yetkisiz olacak'. Böyle bir yöntem kabul edilebilir mi?" diye soran Aydın, "Bir taraftan yüzde 50+1 oy alacak ama öbür taraftan sayın parti genel başkanları 'senin yetkin yok, ben ne dersem o' diyecek. Halk kime oy veriyor? Cumhurbaşkanına. Onun için ne yaptığımızı çok iyi bilelim." açıklamasında bulundu. 

1 avucu altın değerinde! İşte kilosu 600 bin TL olan o baharat 1 avucu altın değerinde! İşte kilosu 600 bin TL olan... Haberi Görüntüle

"HALA BU UCUBE SİSTEMİ SAVUNUYORSUNUZ"

CHP Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, demokrasinin temelinin istişare ve uzlaşma olduğunu ifade etti. 

"Memleketi batırdınız hala bu ucube sistemi savunuyorsunuz" diyen Erkek, "Şu anda koalisyon yok mu? AK Parti, MHP, Vatan Partisi, BBP koalisyon değil mi?" diye sordu.

Bunun üzerine söz alıp açıklamada bulunan  MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, "Biz Cumhur İttifakı'yız. 'İttifak' kavramıyla 'koalisyon' veya 'ortaklık' kavramları bambaşka kavramlardır. Cumhur İttifakı, Türkiye'nin temel milli meselelerinde bir mutabakat ve işbirliği ittifak halidir ve Türkiye'nin karşı karşıya kaldığını düşündüğümüz tehdit ve tehlikelere karşı bir ve beraber hareket etme halidir." dedi. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading